Piet Piraat Show: de kleine dino

Welk jongetje is er nu niet gek op Piet Piraat en dino’s? Camiel houdt er in ieder geval wel van en was dolblij dat hij met mij mee mocht naar de première van “Piet Piraat Show: de kleine dino” in theater De Blauwe Kei in Veghel. Piraten en een dino in één show lijkt niet alleen een geniale combinatie, het is het ook.

Premiere "Piet Piraat show: de kleine dino" in De Blauwe Kei in Veghel.
Premiere “Piet Piraat show: de kleine dino” in De Blauwe Kei in Veghel.

Piet Piraat Show: de kleine dino

Piet Piraat, Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkepap komen aan op Aurus-eiland. Omdat Berend graag een omeletje wil maken, gaan ze op zoek naar eieren. Ze vinden niet zomaar een ei, maar een gigantisch reusachtig ei. Berend en Steven proberen het ei aan boord te krijgen, dat gaat niet helemaal goed, het ei valt, rolt weg, gaat kapot … en er komt een baby dino uit!

Tja, wat moet je met een baby dino? Die moet natuurlijk terug naar z’n moeder. Voordat onze Piraten-vrienden er aan toe komen om de dino-moeder te gaan zoeken, staan er nog wat opvoedkundige taken te wachten. De kleine dino krijgt honger, moet leren praten en ook aan z’n gedrag wordt gewerkt. Dat valt allemaal nog niet mee en zoals we het kennen van de Piet Piraat-filmpjes loopt het niet helemaal vlekkeloos….

Piet Piraat, Berend Brokkenpap, Stien Struis en Steven Stil op Aurus-eiland.
Piet Piraat, Berend Brokkenpap, Stien Struis en Steven Stil op Aurus-eiland.
Van zo'n groot ei kan je een hele grote omelet maken.
Van zo’n groot ei kan je een hele grote omelet maken.
Geen omeletje, maar een baby dino!
Geen omeletje, maar een baby dino!
Wat doen we met de kleine dino?
Wat doen we met de kleine dino?
Kleine dino heeft honger, maar lust geen aardbeiengebakjes met slagroom. Wat moet hij dan eten?
Kleine dino heeft honger, maar lust geen aardbeiengebakjes met slagroom. Wat moet hij dan eten?
Kleine dino neemt aan het einde van de show afscheid van Piet Piraat.
Kleine dino neemt aan het einde van de show afscheid van Piet Piraat.

Onze ervaring

Camiel heeft er zin in en als we een kwartier van tevoren in de zaal zitten vraagt hij elke minuut hoe lang het nog duurt voordat het begint. Dan gaan de lichten uit, de gordijnen open en zien we de Scheve Schuit. Meteen wordt er vrolijk gezongen en ongemerkt zingen we mee. We kennen de liedjes van TV en van ons bezoek aan Plopsaland jaren geleden. De sfeer zit er goed in en de show is direct een geoliede machine, je kan zien dat deze acteurs al jarenlang met elkaar deze personages neerzetten.

Het decor is levensecht. De Scheve Schuit ligt aan de linkerzijde en via een loopplank lopen de piraten zo de boot op. Aan de rechterkant zien we het begin van een bos, inclusief vrolijke bloemen. Het geheel oogt heel vriendelijk. Best bijzonder, want een eiland met dino’s is niet een plek die op mijn bucketlist staat….

Op het moment dat de kleine dino het toneel op komt begint Camiel nog meer te glunderen. De kleine dino is echt leuk en qua gedrag heel herkenbaar voor peuters en kleuters. De kleine bezoekers liggen dubbel van het lachen als de dino een scheet laat of gaat boeren. Van die dingen die van papa en mama niet mogen, maar die nu door een dino op het podium worden gedaan. Daarmee pakt de kleine dino alle kinderen (en ouders) helemaal in.

Tijdens de voorstelling wordt er meerdere keren gezongen, door deze afwisseling is de 70-minuten durende show voor kleine kinderen goed vol te houden. Het verhaal is niet spannend, daardoor is de “Piet Piraat Show: de kleine dino” goed te doen voor kinderen die snel bang zijn. Volgens de flyer is de theatershow geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, wat ons betreft een juiste indicatie. Natuurlijk is Piet Piraat leuk voor jongens én meisjes, maar voor dino-liefhebbende kleuterjongetjes is het echt top! Wil je het feest compleet maken? Dan kan je in de merchandise-stand allerlei Piet Piraat-spulletjes kopen.

“Piet Piraat Show: de kleine dino” is tot en met 15 maart 2015 te zien in de Nederlandse theaters. Kaartjes koop je via je theater of de Studio100-website. Heb jij een zoontje in groep 1 of 2? Dan mag je deze show niet missen!

Camiel is blij met zijn Piet Piraat-boek.
Camiel is blij met zijn Piet Piraat-boek.

Meer lezen

Met kinderen naar het theater is genieten voor jong en oud. Klik & kijk hier voor meer toffe theatervoorstellingen:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelSneeuwwitje de Musical
Volgend artikelPluktuin Het Platteland in Putten
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.