Pipo de Clown in de Julianatoren: sapperdeflap vrolijk theater voor kleuters en peuters (+WINACTIE)

Theatershow Pipo de Clown in de Julianatoren is voor kleuters en peuters een vrolijke onderbreking tijdens een dag vol spannende attracties, zo ondervond Karijn tijdens haar bezoek aan de voorstelling het pretpark.

Pipo de Clown in de Julianatoren

“Wát? Zijn jullie nog nooit in de Julianatoren geweest?” zo reageren mijn mede-bloggers op mijn mededeling dat we in de meivakantie voor het eerst het pretpark in Apeldoorn gaan bezoeken. Wonend in buurgemeente Deventer bestaat dat eigenlijk niet. Toch is het er nooit van gekomen. Maar nu wel. Extra leuk is dat Pipo de Clown en Mammaloe tijdelijk zijn neergestreken in Apeldoorn. Die willen we graag zien. Op naar Pipo de Clown in de Julianatoren. Good old Pipo de Clown en zijn vrouw Mammaloe zijn door Van Hoorne Entertainment in een nieuw jasje gestoken. Pipo en Mammaloe trekken met verschillende voorstellingen door het land en zijn vanaf september in een tv-serie te zien. In de Julianatoren wordt een mini-show opgevoerd, wij zijn heel benieuwd!

Klaar voor een dagje Julianatoren
Klaar voor een dagje Julianatoren

Op Koningsdag is het dan zover. “Hé, daar zijn Jul en Julia” gilt onze vierjarige dochter als ze de auto uitstapt. Verbaasd kijk ik haar aan. “Ken ik van Telekids, op de iPad.” Soms vergeet ik dat deze wijsneus al weer vier jaar is. Om half elf is het al een gezellige drukte op de parkeerplaats. Overal zien we buggy’s: de Julianatoren is echt een pretpark voor peuters en kleuters. En dat ondervinden wij ook. Direct na binnenkomst zijn we zowel de jongste als de oudste dochter even kwijt. Niet lang, want ze komen al joelend van een slee-glijbaantje geroetsjt! Overal waar je kijkt zijn attracties te vinden. En zo leuk: ze zijn vrijwel allemaal geschikt voor onze kinderen van zes en vier. En ook onze jongste zoon van 1,5 jaar blijkt bij diverse attracties mee te kunnen.

Met zijn allen in de Safaribaan
Met zijn allen in de Safaribaan
Wat is de achtbaan leuk!
Wat is de achtbaan leuk!

Roetsjen van de achtbaan

We gaan eerst wat attracties in. Met de hele familie een rondje in de draaimolen. Allemaal op een paard en zwieren maar. De jongste van 1,5 gaat daarna met zijn grote zussen in de Safaribaan. De oudste houdt hem stevig vast. En ondertussen schatert hij het uit. Voor de meisjes lonkt een spannender attractie: de achtbaan in de vorm van rollerskates. Samen met hun vader maken ze de rit. Ik zie ze gillen van plezier. Na afloop komen ze hyper de attractie uitgerend. “Dit was echt superspannend,” zegt de oudste. “Ik wil nog een keer”. En weg is ze, voor nog een ritje. Na het tweede rondje is het genoeg. Het is bijna twaalf uur. De show van Pipo de Clown gaat zo beginnen. We begeven ons naar het theater dat centraal gelegen is in het park. Het theater is niet groot, maar wel efficiënt. Er passen veel kinderen en ouders in.

De meisjes mogen vooraan op de bankjes plaats nemen. Wij zitten met onze zoon achter de bankjes op een lekkere stoel. Voorafgaand aan de show worden liedjes van Jul en Julia en Meneer Kaas Gaaf vertoond op het scherm dat voor het podium hangt. Kinderen hoeven zich niet te vervelen.

 In afwachting van de show
In afwachting van de show
Pipo de Clown en zijn vrouw Mammaloe
Pipo de Clown en zijn vrouw Mammaloe

Pipo de Clown in de Julianatoren

Als de lichten uitgaan, ben ik benieuwd: komt onze jongste naar ons toe? Maar nee, ze blijft rustig naast haar zus zitten en heeft rode koontjes. Opgewonden over wat er gaat komen. Het bekende deuntje klinkt. Pipo de Clown en Mammaloe… Pipo en Mammaloe verschijnen op het toneel en heten iedereen welkom. En vragen direct of de kinderen zich ook willen voorstellen. Dat laten ze zich geen twee keer zeggen! Meteen is het publiek betrokken bij de show en dat blijft.

Pipo viert vandaag zijn Sapperdeflap Hoeradag. Hij verheugt zich er enorm op: vooral op de taart die Mammaloe altijd maakt, met slagroom en chocola. Tegelijkertijd is hij ook wel een beetje zenuwachtig. Maar daar heeft Pipo iets op gevonden. Hij zingt een lachliedje, want ‘lachen is gezond.’  Als Mammaloe op het toneel verschijnt met een grote doos, weet Pipo het zeker: zijn Sapperdeflap Hoeradag gaat beginnen. Maar dat loopt toch wat anders dan gedacht. In plaats van feest vieren, gaat hij opruimen. Al zingend, dat wel. Zou Mammaloe zijn feest vergeten zijn?

In deze show van slechts twintig minuten wordt veel gedanst en meegezongen. De muziek werkt aanstekelijk. Het kost de acteurs geen enkele moeite om de kinderen van de banken te krijgen. Onze dochters springen, klappen en zingen heel hard mee. Het is knap hoe ze in korte tijd toch een heel verhaal vertellen dat alle kinderen kunnen volgen. Na afloop is er een fotomoment met Pipo en Mammaloe. Geroutineerd en ontspannen gaan de acteurs met alle kinderen op de foto. Uiteraard wil onze dochter ook graag. De jongste laat dit toch nog even aan haar voorbij gaan. Enthousiast lopen we het theater weer uit. Nog voordat ik kan vragen wat we gaan doen, zijn ze uitgestoven. Op naar weer een rondje achtbaan….

Er wordt veel gedanst!
Er wordt veel gedanst!
Zou Mammaloe zijn hoeradag vergeten zijn?
Zou Mammaloe zijn hoeradag vergeten zijn?
Dahaag!
Dahaag!

Praktische informatie Pipo de Clown in de Julianatoren

De show Pipo’s Sapperdeflap Hoeradag is in april en mei 2017 te zien in de Julianatoren. Klik hier voor de exacte data. De show wordt twee keer gespeeld. De voorstelling duurt 20 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Voor pretparkbezoekers is de voorstelling gratis, net als de andere voorstellingen die in het theater en buiten worden gegeven.

Nog even op de foto met Pipo de Clown in de Julianatoren
Nog even op de foto met Pipo de Clown in de Julianatoren

WIN!!!

Wil jij ook naar Pipo de Clown in de Julianatoren? Dan heb je geluk, want wij mogen 4 kaartjes weggeven voor een super leuk dagje uit in dit fijne pretpark. Meedoen is simpel:

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op de computer kan dat via het formuliertje rechts in het scherm, op je mobiel scroll je even naar beneden. Al ingeschreven? Dan hoef je dat natuurlijk niet nog een keer te doen.

en

  • Laat op Facebook onder het bericht over Pipo de Clown in de Julianatoren weten dat je wilt winnen.

Reageren kan t/m zaterdag 6 mei. Alle voorwaarden over meedoen aan winacties op KidsErOpUit zijn hier te vinden. De winnaar maken we bekend in het Facebookbericht over Pipi de Clown in de Julianatoren.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke voorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de voorstelling op uitnodiging van Julianatoren. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.