Pluk van de Petteflet Musical: verrassende familievoorstelling

Theaterseizoen 2014-2015 heeft een ruim aanbod aan kinderproducties. Het lijken er elk jaar wel meer te worden. Voor ons was het moeilijk kiezen, misschien speelde daarbij ook de leeftijden van de kinderen een rol. Maureen maak je met haar 7 levensjaren niet meer blij met kleutervoorstellingen, terwijl Camiel van 5 daar nog echt van geniet. De Pluk van de Petteflet musical was voor beide leuk geweest, maar Camiel was de gelukkige die er samen met Gerard heen mocht.

Pluk van de Petteflet musical

De musical vertelt het verhaal van Pluk van de Petteflet en volgt daarbij het verhaal uit het boek van Annie M.G. Schmidt. Pluk en Aagje horen dat de Torteltuin betegeld gaat worden en doen er alles aan omdat te voorkomen. Bekende figuren als Zaza, Dollie de Duif en mevrouw Helderder komen natuurlijk voorbij. Ken je het verhaal niet? Geen enkel probleem, ook dan is de musical goed te volgen.

Het begon verrassend. Op het podium zijn bouwvakkers aan het werk en ze zijn verbaasd dat er allemaal kinderen in de zaal zitten. Het is ook zo sneu als de kinderen voor niets komen, dus besluiten ze er het beste van te maken en met het boek van Pluk van de Petteflet in de hand gaan ze van start. De steiger op het toneel wordt omgebouwd tot de Petteflet en Pluk en Aagje worden uit de zaal gehaald. De bouwvakkersradio en het gereedschap worden gebruikt om het rode autootje van Pluk te maken. Op het moment dat de Stampertjes het verhaal in komen wordt de hulp van de kinderen uit de zaal ingeroepen, 6 kinderen mogen het podium op en krijgen passende kleding aan. Camiel kijkt liever, maar staat jouw kind wel graag op het toneel dan is het natuurlijk helemaal geweldig als ze zelf deel uitmaken van de voorstelling.

Ruim een uur geniet iedereen van de Pluk van de Petteflet musical. Het heeft alles wat je van een familievoorstelling mag verwachten: feel good, interactie met de zaal en vrolijke liedjes. In de foyer staat een echt Pluk-autootje waar de kinderen in kunnen zitten en natuurlijk kan je merchandise kopen. Het zal jullie niet verbazen dat wij de cd mee naar huis namen en zo de napret vergroten.

Schouwburg-selfie van Gerard en Camiel. Ze hebben er zin in!
Schouwburg-selfie van Gerard en Camiel. Ze hebben er zin in!
Het autootje van Pluk staat in de foyer.
Het autootje van Pluk staat in de foyer.
Oh help! Geen Pluk van de Petteflet musical maar bouwvakkers op het podium.
Oh help! Geen Pluk van de Petteflet musical maar bouwvakkers op het podium.
De Stampertjes komen rechtstreeks uit het publiek. Leuk!
De Stampertjes komen rechtstreeks uit het publiek. Leuk!
Pluk en Aagje bij de Heen- en Weerwolf.
Pluk en Aagje bij de Heen- en Weerwolf.
Napret te koop!
Napret te koop!

Naar de voorstelling?

Gerard en Camiel bezochten de Pluk van de Petteflet musical op 7 december in de Deventer Schouwburg. De voorstelling is tot en met 4 januari 2015 te zien, je hebt dus niet veel tijd meer om naar deze verrassende familiemusical te gaan. De speellijst is hier te vinden. Wat ons betreft een leuk uitje voor de kerstvakantie. Beetje duur om met het hele gezin te gaan? Dan kan je er ook voor kiezen om met 1 kind te gaan. De meeste kinderen vinden het geweldig om een keer alleen met papa of mama weg te mogen.

Ben jij ook naar de Pluk van de Petteflet musical geweest? Hoe vond jij het? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Op zoek naar meer theater inspiratie? Klik & kijk hier om onze ervaringen te lezen:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: Zuiderzeemuseum in 1989
Volgend artikelKasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.