Prinsessia theatershow: een zaal vol prinsessen (incl filmpje!)

Heb jij een kleine prinses in huis? Of een prins? Dan is de nieuwste Prinsessia theatershow van Studio100 misschien wel wat voor jou. Bloggers Jolinda en Marije mochten met hun twee prinsessiafans naar de premiere van de Prinsessia theatershow. Of zij de Prinsessiashow net zo leuk vinden als de tv-serie? Lees snel verder!

Prinsessia theatershow

Premiere Prinsessiashow, KidsErOpUit is erbij!
Premiere Prinsessiashow, KidsErOpUit is erbij!

Huppelende hakschoentjes en ruisende rokken. Op de rode loper van theater De Lampegiet in Veenendaal is het een komen en gaan van kleine prinsessen. “Kijk mama, daar zijn ze!” Mijn jongste dochter wijst omhoog. Boven het theater hangt een groot spandoek van de eerste Prinsessiashow in het theater. Samen met de dochter van blogger Marije danst ze naar binnen. Wij zijn klaar voor een dik uur prinsessentheater.

Hoe heten ze ook alweer?

Vlak voor de show begint oefenen we nog even de namen. De roze prinses heet Roos, de gele is Madeliefje, de blauwe draagt de mooie naam Violet, de groene is Linde en dan is er nog een Iris met een oranje jurk. Onze meiden vergapen zich aan de kleurrijke stickerboeken die ze bij ontvangst kregen. Ze kunnen niet wachten om de prinsessen in het echt te zien. De lichten in de zaal gaan uit, het doek opzij en dan stappen we in de wereld van Prinsessia.

Voorpret met een prinsessiastickerboek.
Voorpret met een prinsessiastickerboek.
'Ik vind Linde zo mooi!'
‘Ik vind Linde zo mooi!’
Wanneer begint het nou?
Wanneer begint het nou?

Droomtroon

Op het toneel verschijnen de prinsessen. Ze hebben hun prinsessenschool van televisie tijdelijk verruild voor de theaters in Nederland. De voorstelling Droomtroon gaat over een cadeau dat de prinsessen van kok Basiel krijgen, een ware droomtroon. Als ze op de troon gaan zitten, vallen ze in slaap en beleven ze de mooiste dromen. Totdat…de dromen in nachtmerries veranderen! Niet al te spannende nachtmerries gelukkig, de voorstelling is ook bedoeld voor de allerkleinsten. Hoe dit afloopt moet je zelf maar in het theater gaan bekijken.

Daar zijn de prinsessen dan eindelijk!
Daar zijn de prinsessen dan eindelijk!
Dansen en zingen tegelijk, het zijn knappe prinsessen.
Dansen en zingen tegelijk, het zijn knappe prinsessen.

Zoeter dan zoet

Onze prinsessen zitten in ieder geval ademloos te kijken naar alle zoete prinsessenoutfits. De liedjes vind ik persoonlijk allemaal op elkaar lijken, maar dat lijkt de prinsessen in de zaal niets te kunnen schelen. Sommige liedjes herken ik van de prinsessia-dvd die we thuis hebben, maar er is ook nieuw repertoire. De prinsesjes naast mij klappen driftig mee en als er even gedanst moet worden, komt de hele zaal in beweging. Het verhaal is goed te volgen, geen rare plotwendingen. Voor volwassenen gaat het wel wat traag, maar de doelgroep heeft geen enkele last van verveling.

Meeklappen...
Meeklappen…
Er mag zelfs een meisje uit de zaal meedoen op het podium.
Er mag zelfs een meisje uit de zaal meedoen op het podium.
Dat zouden wij ook wel willen...
Dat zou ik ook wel willen…

Het slimme van Prinsessia vind ik de keuze voor maar liefst 5 prinsessen. Zo kan elk kind haar favoriet kiezen. Of twee. Of misschien wel drie. Mijn dochter is erg gecharmeerd van Roos, maar Violet vindt ze ook mooi. In de serie komen de karakters wat beter naar voren dan in de theatershow. Ik herken alleen het creatieve van Madeliefje en het sportieve karakter van Violet. Dat ze goede vriendinnen zijn, ondanks hun verschillen, komt aan het einde van de show wel weer goed in beeld.

De droomtroon.
De droomtroon.
Prinsessenwedstrijd.
Prinsessenwedstrijd.
Mooie kostuums.
Mooie kostuums.

Leuker dan op tv

Is de show net zo leuk als de tv-serie? Als je tussen de 2 en ongeveer 8 jaar oud bent en van prinsessen houdt is de show misschien wel leuker dan de televisieserie. Onze prinsessen vinden het geweldig. “Maar die gemene meneer moet echt niet meer met een schaar in de jurk knippen!” De dochter van Marije is er nog boos over. Gelukkig vindt ze het ook wel een beetje grappig. Al babbelend lopen we na afloop naar de foyer. Daar staat al een lange rij met ongeduldige prinsessen te wachten om op de foto te gaan met de echte prinsessen. Een moeder probeert haar meiden te overtuigen om maar met de poster op de foto te gaan. Wij nemen die moeite niet eens en sluiten netjes achter aan. Gelukkig gaat het snel en hebben ook wij een mooie foto als aandenken.

Het geduldig wachten wordt beloond, met de prinsessen op de foto!
Het geduldig wachten wordt beloond, met de prinsessen op de foto!
Blije prinsesjes.
Blije prinsesjes.

Wil je alvast een voorproefje van wat je te wachten staat in het theater? Bekijk dan ons filmpje om een indruk van de Prinsessiashow te krijgen.

Praktisch

De Prinsessiashow is vanaf nu tot en met 5 juni 2016 te zien in 35 theaters in heel Nederland. Tickets kun je bestellen via de site van Studio100. Kijk snel of de prinsessen ook bij jou in de buurt komen, dat doe je door op de site te klikken op tickets bestellen.

De show is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Na de show mogen alle kinderen met de prinsessen op de foto.

Meer lezen:

Op zoek naar een theatervoorstelling voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.