Miniworld Rotterdam, bekijk Rotterdam in het klein

0
281
Op de knopjes drukken is voor kinderen erg leuk. Wat gaat er deze keer bewegen?
Op de knopjes drukken is voor kinderen erg leuk. Wat gaat er deze keer bewegen?

Wist jij dat de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland in Rotterdam te vinden is? Blogger Laura ging met jaar zoontje treintjes kijken bij Miniworld Rotterdam. Lees nu wat er allemaal te zien is.

Miniworld Rotterdam

Wat doe je op een druilerige zaterdag met een 3-jarige peuter die het liefste heel de dag buiten is? Na even goed nagedacht te hebben kwamen we uit bij Miniworld Rotterdam. Met een opa die gek is op alles wat te maken heeft met treinen, en dan vooral de stoomvarianten, waren wij na het horen van alle enthousiaste verhalen van opa erg benieuwd.

Miniworld Rotterdam, ook wel bekend als Railz Miniworld, is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland en een ware droom voor iedere liefhebber van treinen of Rotterdam.

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam met kinderen

Na binnenkomst door het winkeltje kom je in een grote ruimte met enorme maquettes met treinbanen. Rotterdam en omgeving in het klein!

We beginnen onze ontdekkingstocht direct na binnenkomst in het Westland. Uitgestrekte weilanden en de welbekende kassen wandel je voorbij. De vrachtauto’s, wij denken waarschijnlijk met bloemen, die voorbij razen kun je niet over het hoofd zien. Maar waar zoon M. zijn oog meteen op valt is De Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord. Want na het drukken op een knopje gaan de lichtmasten aan en komt er een heuse helikopter naar beneden, die onder luid gejuich landt op de grasmat.

Na een reis langs de havens van Rotterdam, de Hoeksche Waard en de Waterweg worden ineens langzaam de lichten gedoofd. Om de 24 minuten wordt de hele zaal omgetoverd tot nacht en is het volop genieten van de lichtjes die aangaan in de huisjes en treinen. Na een minuut of 8 wordt het weer dag en zetten wij onze reis voort. We bezoeken de Euromast, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, Hotel New York en springen mee met een concert in Ahoy. Alles zo enorm herkenbaar en realistisch nagebouwd tot in de kleinste details. De reis eindigt bij Diergaarde Blijdorp, compleet met vele dieren.

M. kijkt zijn ogen uit en volgt de vele treintjes waar hij maar kan. Maar laten we vooral niet de autootjes of kermis vergeten, die allemaal bewegen. Want dat is heel leuk aan Miniworld Rotterdam, het is interactief. M. kan op verschillende plekken op knopjes drukken en daarmee het een en ander in beweging zetten. En hij kan ook nog eens alles goed zien, want langs de enorme maquettes zijn ellenlange opstapjes gemaakt.

Op de knopjes drukken is voor kinderen erg leuk. Wat gaat er deze keer bewegen?
Op de knopjes drukken is voor kinderen erg leuk. Wat gaat er deze keer bewegen?

Miniworld Rotterdam is vooral heel leuk voor kinderen vanaf een jaar of 3. Doordat er veel beweegt blijft de aandacht echt bij de treinen en de miniatuurwereld. Voor grotere kinderen is het heel leuk om zo meer over Rotterdam en omgeving te leren en voor volwassenen is alles zo enorm herkenbaar. Ook leuk zijn de mensen verschillende leeftijden die hier rondlopen, van peuters als M. tot 65-plussers die verzot zijn op treinen.

Al met al een perfecte regenachtige zaterdagmiddag voor ons en wij zullen zeker nog vele bezoekjes aan Miniworld Rotterdam gaan brengen, samen met opa. Het is betaalbaar, voor ons om de hoek en kindvriendelijk. Wij kunnen niet wachten tot de miniatuurwereld is uitgebreid met maquettes van Engeland en Schotland, want daar wordt achter de schermen hard aangewerkt!

Praktische informatie

Miniworld Rotterdam is buiten de schoolvakanties niet iedere dag geopend. Check even goed de website voor je je bezoek gaat plannen. Wil je alles goed en en op je gemak bekijken, dan zal het bezoek ongeveer 2 uur duren. Wij waren iets sneller, M. had er na een dik uur toch wel een beetje genoeg van…

Het is gunstig gelegen direct naast Rotterdam Centraal Station. Parkeren kan om de hoek in parkeergarages van het Groothandelsgebouw. Een familieticket kost in de webshop 33 euro (prijspeil 2016). Meer informatie over openingstijden en entreeprijzen is te vinden op de website van Miniworld Rotterdam.

Ben jij al eens in Miniworld Rotterdam geweest met je kinderen?

Meer lezen

Rotterdam is super leuk met kinderen. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.