Rapunzel de Musical

Tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem stond er ook een sprookjesmusical op het programma die de komende maanden nog door het land trekt: Rapunzel de Musical van Van Hoorne Entertainment. Nieuwsgierig naar deze familiemusical? Lees dan verder.

Rapunzel de Musical: het verhaal

Als klein prinsesje was Rapunzel ernstig ziek. Dankzij tovenaar Fien wordt ze beter getoverd, maar Fien wil er iets voor terug: de baas worden van het land. Dat ging natuurlijk niet gebeuren en werd Rapunzel betoverd. Als Rapunzels haar afgeknipt zou worden, dan zou ze veranderen in steen. Alleen een gouden schaar kan de betovering verbreken.

Rapunzel groeide uit tot een prachtige prinses met heel lang haar. Ze wikkelt de lange vlecht om haar arm of heeft minstens 3 bediendes nodig om de vlecht vast te houden. Rapunzel wil dolgraag van haar lange haren af, maar dat gaat niet zomaar… Rapunzel wordt opgesloten in een torenkamer en wacht daar op een prins die haar komt redden.

Rapunzel de musical

Stadstheater Arnhem

Rapunzel de Musical: onze ervaring

We kennen Van Hoorne Entertainment van eerdere sprookjesmusicals en weten dat ze kwalitatief goed familietheater neerzetten. Ook deze keer werden we niet teleurgesteld. Sita speelt een lieve Rapunzel, maar de glansrollen worden gespeeld door tovenaarsduo Fien en Titus. Dit duo wordt gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen en zagen we ook in eerdere Van Hoorne producties voorbij komen in komische rollen. Tijdens Rapunzel de Musical hebben ze meerdere keren de lachers op hun hand, al zijn de grapjes op het randje van flauw. Tenminste, dat vind ik als volwassene, kinderen lachen er dan juist harder om.

Titus en Fien.

Titus Fien en Rapunzel

Rapunzel de musical

Rapunzel

Rapunzel

Rapunzel de musical

Rapunzel de musical

Rapunzel de musical

Voordat de voorstelling begint lopen meerdere acteurs in de foyer rond, zo komt de stemming er al goed in. Zodra alle bezoekers een plekje hebben gevonden in de zaal begint de voorstelling direct met interactie met de zaal. Onze meiden zaten direct op het puntje van hun stoel en heerlijk te genieten.

Rapunzel de musical

Rapunzel de musical

Rapunzel de musical

Het decor lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar al snel merken we dat de toren in het midden multifunctioneel wordt gebruikt. De ene keer is de toren onderdeel van het straatdecor, daarna is het de woning van Fien en Titus en de volgende keer zien we Rapunzel in de torenkamer.

De muziek is aanstekelijk en vrolijk. Al snel neuriën we mee. Rapunzel de Musical heeft als leeftijdsindicatie 4+. Voor een voorstelling vanaf deze leeftijd is er minder interactie dan je soms aantreft bij voorstellingen met eenzelfde vanaf-leeftijd. Toch staat de zaal een keer flink op z’n kop en dansen en klappen we allemaal mee.

interactie met de zaal tijdens Rapunzel de musical

De tijd vliegt voorbij en voor we het weten zijn we bij het happy end aangekomen. Als een van de weinige mensen in de zaal geven we een staande ovatie (lieve mensen: het is in het theater gebruikelijk dat je staande klapt aan het einde! Staan jullie de volgende keer ook op? Is een stukje respect naar de acteurs die hard voor je hebben gewerkt….). Daarmee is de voorstelling niet voorbij. Kinderen mogen verkleed komen naar het theater en diegene die het mooiste is verkleed kan een prijs winnen. Tijdens onze show gaan een mini Fien en Titus met de prijzen naar huis.

slot Rapunzel de musical

Bij de merchandise shop hebben we de cd van Rapunzel de Musical gekocht (10 euro) voor een portie napret thuis. Ze verkopen nog veel meer Rapunzel artikelen. Helaas is een haarband met Rapunzel-vlecht behoorlijk prijzig (25 euro!), dus die laten we maar liggen.

Bij aanvang van de voorstelling liggen er in de zaal Van Hoorne Magazines die ook leuk zijn voor de kinderen om door te bladeren en te lezen.

Van Hoorne Magazine

Praktische informatie

Rapunzel de Musical duurt circa 75 minuten en er is geen pauze. De leeftijdsindicatie vanaf 4 jaar past daar goed bij, al is het wel prettig als je kinderen langere tijd stil kunnen zitten. Het verhaal zelf is niet te spannend, dus goed te doen voor 4-jarigen.

Rapunzel de Musical is t/m half juni 2016 te zien in theaters in het hele land. De complete speellijst is te vinden op de website van Van Hoorne Junior.

Staat Rapunzel de Musical op jouw lijstje voor theaterseizoen 2015/2016?

Meer lezen

Nieuwsgierig welke theatervoorstellingen voor kinderen er te zien zijn? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de voorstelling op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

P.S. Dit blog is een co-productie: tekst door Saskia, foto’s door Marije.

2 REACTIES

  1. Leuk dat jullie zo genoten hebben! Maar een staande ovatie geef je toch alleen als je het uitzonderlijk goed vond, niet standaard? (Ook al moet ik zeggen dat ik dan meestal ook maar opsta als iedereen dat doet, in Nederland lijken veel mensen het op de automatische piloot te doen.) Ik vond er nog een artikel over op Trouw van twee recensenten ‘Hou toch eens op met die staande ovatie’ maar ik kon de link hier niet plakken. Superfijn natuurlijk als deze voorstelling gewoon echt een staande ovatie waard was!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.