Disney on Ice: schitterende voorstelling 100 Years of Magic

Disney krijgt het elke keer weer voor elkaar om aansprekende sprookjes te verfilmen, als musical te laten vertolken of 100 jaar van magie op ijs te laten zien. 100 Years of Magic is dit jaar het thema van Disney on Ice. Een ijsshow waarin heel wat Disney figuren voorbij komen. Saskia vertelt in dit blog meer over deze voorstelling.

Disney on Ice viert 100 Years of Magic

Met 100 Years of Magic brengt Disney on Ice dit jaar opnieuw een spectaculaire familieshow. Meer dan 50 Disney figuren komen voorbij: Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. Maar ook de bekende prinsessen Assepoester, Rapunzel, Ariël en Sneeuwwitje. Natuurlijk ontbreekt Frozen niet met Anna, sneeuwpop Olaf en haar zus Elsa. Ze zingen Disney klassiekers zoals ‘Laat Het Los’ en ‘Hakuna Matata’.

De trailer laat zien dat het een vrolijke voorstelling gaat worden, kijk maar:

Een schitterende ijsshow

Op weg naar de Jaarbeurs zien we ze al lopen: kleine Frozen-fans in hun jurkje. Allemaal op weg naar Disney on Ice. Mika (10), Maureen (9) en Camiel (7) zijn die fase voorbij, maar de voorpret is er niet minder om.

We zoeken ons plekje op de tribune. De ijsvloer is rechthoekig en we zitten aan de lange kant. Omdat de tribune schuin oploopt kan je het eigenlijk altijd wel goed zien. Camiel heeft de pech dat er een grote man voor hem komt zitten, maar na een stoelwissel met mij heeft ook hij weer zicht. “Hoe lang duurt het nog?” vraagt Camiel elke 5 minuten. Gelukkig begint de voorstelling exact om 19 uur en dan wordt het lange wachten beloond. Bij het begin wordt er gewaarschuwd dat het tijdens de show een paar keer donker wordt, erg fijn om te weten als je met kleine kinderen er bent.

We zijn er klaar voor.
We zijn er klaar voor.
"Wanneer begint het mama?"
“Wanneer begint het mama?”

Mickey en Minnie Mouse zwieren de ijsvloer op. Al snel komen Goofy en Donald Duck erbij. Donald wil een film maken, maar waarover? Die vraag vormt de rode lijn tussen alle Disney-verhalen die daarna voorbij komen. 100 Years of Magic begint met enkele korte verhalen. Camiel zit op het puntje van z’n stoel als Pinokkio voorbij komt. Die kent hij nog goed van de theatershow van de Efteling. Mika wilde zelfs gaan staan om zo niets te missen. Bij de bekende Disney prinsessen is het voor ons af en toe gokken: “Wie is dat?” vraagt er steeds wel een van de kinderen. Sneeuwwitje, Rapunzel en enkele anderen kennen we. Maar er zitten ook een paar onbekende prinsessen bij. Bij elk verhaal komt het ultieme feel good gevoel terug waar Disney om bekend staat.

Donald Duck vraagt zich af waar hij een film over zal maken.
Donald Duck vraagt zich af waar hij een film over zal maken.
Pinokkio.
Pinokkio.
Nemo.
Nemo.
Bij Nemo mogen er kindjes uit het publiek in een boot mee varen.
Bij Nemo mogen er kindjes uit het publiek in een boot mee varen.
Belle en het Beest.
Belle en het Beest.
Bij de prinsessenparade komt ook Alladin voorbij met een Oosterse schone.
Bij de prinsessenparade komt ook Alladin voorbij met een Oosterse schone.

De zaal staat op z’n kop als Frozen begint. Ik vermoed dat wij een van de weinige Nederlanders zijn die de film niet hebben gezien, maar dat mag de pret niet drukken. De muziek kent iedereen en we neuriën en zingen vrolijk mee. Het sprookje van Frozen is het verhaal dat het langste duurt van alle verhalen tijdens Disney on Ice. Voor ons een mooie gelegenheid om eindelijk te ontdekken waar Frozen over gaat. De solo’s van Elsa zijn indrukwekkend. Ze zwiert in een prachtig pakje over het ijs. Wauw!

Sprookjesachtig!
Sprookjesachtig!
Even later gaat de paarse cape af en zwiert Elsa over de ijsvloer.
Even later gaat de paarse cape af en zwiert Elsa over de ijsvloer.
Sneeuwpop Olaf.
Sneeuwpop Olaf.

Dan is het pauze. Even de benen strekken is fijn, want zoveel beenruimte hebben we niet. Qua tijd lukt het precies om naar het toilet te gaan en iets te drinken te kopen.

Het gedeelte na de pauze is maar kort, maar zeker niet minder indrukwekkend. De ijsdansers beginnen nu met een Chinees sprookje. Het verhaal komt me vaag bekend voor, maar hoe dit sprookje ook alweer heet… Ik weet het niet meer. En dat maakt dus helemaal niets uit, want alles is goed te volgen. “Ooooh” klinkt er in de zaal als er zelfs een Chinese draak binnenkomt schaatsen. Daarna genieten we van de Disney-klassieker de Lion King met alweer herkenbare muziek.

Alladin.
Alladin.
Toy Story.
Toy Story.
Het Chinese sprookje.
Het Chinese sprookje.
De draak maakt indruk.
De draak maakt indruk.
Lion King.
Lion King.
Hakuna Matata!
Hakuna Matata!

Er zijn veel meer Disney-figuren voorbij gekomen en aan het einde van de show zien we ze allemaal nog een keer. Met z’n allen op het ijs, vrolijke muziek erbij en wij zwaaien. We hebben het daarna over de show en zijn er al snel over uit. 100 Years of Magic is een vrolijke en toegankelijke show. Disney pakt uit met allerlei special effects – het sneeuwt zelfs – en prachtige kostuums. Net als het decor, dat elke keer in een ander sprookjeskasteel verandert.

De laatste keer met z'n allen op het ijs bij Disney on Ice.
De laatste keer met z’n allen op het ijs.

Handig om te weten over Disney on Ice, 100 Years of Magic

Disney on Ice laat 100 Years of Magic zien van 21 t/m 26 december in de Jaarbeurs en daarna van 28 t/m 31 december 2016 in de RAI in Amsterdam. De prijzen van de kaartjes varieren tussen de 20 en 52,50 euro. Je bestelt ze via de website van Disney on Ice. De show duurt een kleine 2 uur incl een pauze van 15 minuten.

Onze inschatting is dat 100 Years of Magic geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 4. Er zijn geen stoelverhogers aanwezig. Is je kind klein, dan kan het handig zijn om zelf een zitverhoger mee te nemen.

Ga jij deze kerstvakantie met de kinderen naar 100 Years of Magic van Disney on Ice?

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor de kerstvakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten deze voorstelling op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

  1. Onze dochter van drie heeft lekker bij opa om schoot de show gekeken en vond het geweldig. Dus ook voor jongere kinderen zeker te doen.

    • Het zal altijd per kind verschillen. Kinderen die snel bang zijn of niet lang stil kunnen zitten zullen er meer moeite mee hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.