Roodkapje de Musical met kleine kinderen: lachen, gieren, dansen

Mocht je graag je kinderen de klassieke en oorspronkelijke variant van het sprookje Roodkapje willen laten zien, ga dan niet naar Roodkapje de Musical. Maar als je zin hebt in een middag aanstekelijke muziek, pret op het toneel en een leuk verhaal dat luchtig gebaseerd is op het origineel, dan moet je zeker deze musical bekijken, zo concludeert blogger Karijn. Lees mee met haar ervaringen.

Roodkapje de musical met kleine kinderen

Zondagmiddag togen we naar Eindhoven om de première van Roodkapje de Musical bij te wonen. Mijn dochter van bijna zes is er klaar voor: blosjes op de wangen, glimmende ogen én haar eigen rode kapje om. Bij een première hoort een feestje. En dat betekent dat het parktheater in Eindhoven helemaal versierd is met mooie ballonnen en dat we vooraf mogen smullen van al het lekkers dat Roodkapje in haar mandje naar oma meeneemt. Als we ons taartje op hebben, mogen alle roodkapjes en wolfjes de zaal in. We zijn benieuwd: kan de voorstelling de hoog gespannen verwachtingen van mijn dochter waarmaken?

Even over de rode loper
Even over de rode loper
Eerst de schouwburg verkennen
Eerst de schouwburg verkennen

Roodkapje de musical, een echte familievoorstelling

Het is duidelijk dat Van Hoorne Entertainment kan bogen op een jarenlange ervaring met voorstellingen voor kleine kinderen. De voorstelling start met een opwarmer. Nog met de lichten aan, dansen en klappen enkele musicalspelers de zaal warm. Dit werkt aanstekelijk en maakt dat de overgang naar een donkere zaal met veel geluid heel geruisloos gaat.

Roodkapje, gespeeld door Maud Mulder (Idols), vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar moeder woont. Op een dag wil ze haar oma, die een beetje ziek is, bezoeken in het bos. Maar, in het bos zijn de wilde dieren. Tot zover volgt de musical het originele verhaal. In plaats van één boze wolf zijn er twee wolven in het bos: Gerrit en Tina Wolf. Zij vormen een bijzonder stel. Tina is een echte wolf: bos, dominant en dringend op zoek naar een mals, sappig stukje vlees. Gerrit, haar man, is haar tegenpool. Vegetariër (prinsipjeel!) en bang van alles wat maar beweegt. Rondom Roodkapje, oma en de wolven ontvouwt zicht het verhaal. Naast deze spelers is er nog Benjamin, een jager in spé. Hij is verliefd op Roodkapje, maar zij ziet hem niet staan. Maar hij volhardt en moet én zal haar veroveren.

Worden Gerrit en Roodkapje vrienden?
Worden Gerrit en Roodkapje vrienden?
Het wolvenechtpaar
Het wolvenechtpaar
Maar oma, wat heeft u grote oren!
Maar oma, wat heeft u grote oren!
Komt alles aan het eind weer goed?
Komt alles aan het eind weer goed?
De zaal swingt en zingt mee
De zaal swingt en zingt mee

Lachen voor jong en oud

Gerrit Wolf is de smaakmaker van de voorstelling. Met zijn grappen en grollen verrast hij zowel jong als oud. En soms ook zijn tegenspelers. Zij kunnen hun lach ook niet altijd inhouden en dat werkt zeer aanstekelijk. Mijn dochter grinnikt wat af. Een vegetarische wolf die verdrietig is omdat hij zijn K3 pyama vergeten is en grapjes maakt over snotjes in neuzen (‘kom er maar uit, je bent omsingeld’). Het is duidelijk dat de cast plezier heeft op het toneel en dat werkt. Ook ik word er erg blij van.

Roodkapje rocks

De muziek is fijn uptempo, vrolijk en soms zijn de liedjes ware rocknummers.  Het houdt de vaart goed in de voorstelling en maakt dat de voorstelling ook voor volwassenen leuk is. Hoewel er geen pauze in het stuk zit, is er wel een onderbreking gecreëerd. Op tweederde van de voorstelling wordt er samen met het publiek gezongen en gedanst. Voor de jongsten is dit een welkome onderbreking, en ook dit draagt bij aan het vrolijke gevoel dat je over houdt aan de musical.

Kortom, Roodkapje de musical brengt je 75 minuten in opperbeste stemming. Kijken dus!

Met de wolven op de foto
Met de wolven op de foto
Alle Roodkapjes met de cast op de foto na Roodkapje de Musical
Alle Roodkapjes met de cast op de foto

Wat je verder nog moet weten

Roodkapje de musical begint vanaf 25 september 2016 aan een tournee door Nederlandse theaters. Bekijk hier de speellijst. De musical duurt 75 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze ervaring is dat de 75 minuten niet te lang zijn. En doordat de wolven nauwelijks eng zijn, kunnen kinderen vanaf 4 jaar de voorstelling prima bezoeken.

Zouden jouw kinderen graag Roodkapje en de wolven willen ontmoeten in het theater?

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke voorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.