Review: Roundy

Zeker als je op vakantie gaat, kan het prettig zijn om (jonge) kinderen van een s.o.s.bandje te voorzien. Saskia testte de Roundy samen met haar zoon en deelt haar ervaring.

Roundy SOS bandje

Het rode siliconen s.o.s.-armbandje dat bij ons op de mat viel
Het rode siliconen s.o.s.-armbandje dat bij ons op de mat viel
De binnenkant van de Roundy
De binnenkant van de Roundy

Roundy: S.O.S. armbandje

De Roundy is niet alleen een leuk rood bandje dat je met een beetje kinderfantasie kunt aanzien voor een horloge (leuk, net als papa en mama!). Bij nadere bestudering blijkt het een s.o.s.-bandje te zijn. Een naambandje voor kinderen waar je je telefoonnummer in kan zetten zodat je gebeld kan worden als je je kind kwijt raakt. Jij denkt dat je goed oplet en nooit je kind kwijt raakt? Tja, dat zullen al die andere ouders waarbij dat wel gebeurd is ook gedacht hebben…. Wij nemen in ieder geval het zekere voor het onzekere als we een dagje weg gaan. De afgelopen jaren hebben we de kinderen voorzien van andere polsbandjes met hun naam en ons telefoonnummer er op. Die dunne, slappe bandjes raakte ik nogal eens kwijt en dan schreven we maar snel hun naam en ons telefoonnummer op hun arm. Een groot nadeel vond ik dat die gegevens voor iedereen zichtbaar waren.

Het plastic doosje met een briefje om gegevens op te schrijven
Het plastic doosje met een briefje om gegevens op te schrijven

De Roundy lost voor ons die nadelen op. Het is een wat groter bandje om mee te nemen, dus snel terug te vinden in de tas of in de la. De Roundy is er in meerdere kleuren en ziet er leuk uit, hierdoor dacht Camiel er zelf aan om z’n Roundy om te doen. Het grote voordeel vind ik dat er in de Roundy een klein plastic doosje zit met daarin een papiertje waar je je gegevens kan opschrijven. Ons telefoonnummer was niet zichtbaar, maar wel aanwezig. Eventueel zou je hier andere relevante informatie kunnen noteren, denk bijvoorbeeld aan allergieën.

De regenbui test: geslaagd!
De regenbui test: geslaagd!

Spatwater test

Volgens de website van Roundy is het s.o.s.-bandje spatwaterdicht. Camiel en ik hebben dat getest. Hij heeft de Roundy onder de douche om gedaan, op deze manier hebben we een flinke regenbui nagebootst. Na 5 minuten douchen was het briefje in de Roundy nog steeds droog.

Voor 5.95 euro kan je het bandje aanschaffen. Op de website van RoundyNL zijn de verkooppunten te vinden.

Meer lezen

Wil je meer handige tips voor de veiligheid op reis? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.