Review: Roundy

Zeker als je op vakantie gaat, kan het prettig zijn om (jonge) kinderen van een s.o.s.bandje te voorzien. Saskia testte de Roundy samen met haar zoon en deelt haar ervaring.

Roundy SOS bandje

Het rode siliconen s.o.s.-armbandje dat bij ons op de mat viel
Het rode siliconen s.o.s.-armbandje dat bij ons op de mat viel
De binnenkant van de Roundy
De binnenkant van de Roundy

Roundy: S.O.S. armbandje

De Roundy is niet alleen een leuk rood bandje dat je met een beetje kinderfantasie kunt aanzien voor een horloge (leuk, net als papa en mama!). Bij nadere bestudering blijkt het een s.o.s.-bandje te zijn. Een naambandje voor kinderen waar je je telefoonnummer in kan zetten zodat je gebeld kan worden als je je kind kwijt raakt. Jij denkt dat je goed oplet en nooit je kind kwijt raakt? Tja, dat zullen al die andere ouders waarbij dat wel gebeurd is ook gedacht hebben…. Wij nemen in ieder geval het zekere voor het onzekere als we een dagje weg gaan. De afgelopen jaren hebben we de kinderen voorzien van andere polsbandjes met hun naam en ons telefoonnummer er op. Die dunne, slappe bandjes raakte ik nogal eens kwijt en dan schreven we maar snel hun naam en ons telefoonnummer op hun arm. Een groot nadeel vond ik dat die gegevens voor iedereen zichtbaar waren.

Het plastic doosje met een briefje om gegevens op te schrijven
Het plastic doosje met een briefje om gegevens op te schrijven

De Roundy lost voor ons die nadelen op. Het is een wat groter bandje om mee te nemen, dus snel terug te vinden in de tas of in de la. De Roundy is er in meerdere kleuren en ziet er leuk uit, hierdoor dacht Camiel er zelf aan om z’n Roundy om te doen. Het grote voordeel vind ik dat er in de Roundy een klein plastic doosje zit met daarin een papiertje waar je je gegevens kan opschrijven. Ons telefoonnummer was niet zichtbaar, maar wel aanwezig. Eventueel zou je hier andere relevante informatie kunnen noteren, denk bijvoorbeeld aan allergieën.

De regenbui test: geslaagd!
De regenbui test: geslaagd!

Spatwater test

Volgens de website van Roundy is het s.o.s.-bandje spatwaterdicht. Camiel en ik hebben dat getest. Hij heeft de Roundy onder de douche om gedaan, op deze manier hebben we een flinke regenbui nagebootst. Na 5 minuten douchen was het briefje in de Roundy nog steeds droog.

Voor 5.95 euro kan je het bandje aanschaffen. Op de website van RoundyNL zijn de verkooppunten te vinden.

Meer lezen

Wil je meer handige tips voor de veiligheid op reis? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelDe Duisburger Zoo
Volgend artikelWandelen tussen de bomen… op hoogte!
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

8 REACTIES

  1. Super! Veel leuker dan die wegwerp polsbandjes die wij altijd gebruiken én waterdicht. Leuk voor de kinderen en een veilig gevoel voor de ouders.

  2. Oh zo handig zeker als we dadelijk voor het eerst op vakantie gaan met twee kindjes. Je bent effe met d’r baby bezig en weg is de oudste. Wat zal zo’n bandje dan een uitkomst zijn.

  3. Wow wat een leuke actie met handige en veilige gadget.
    De Roundy ziet er zo veel cooler uit dan andere SOS- kettingen/armbandjes. Dit vind mijn zoontje geen probleem om mee te lopen.
    En deze mama zou zo gelukkig zijn, kunnen we komende maand tijdens vakantie af en toe ‘normaal ademhalen’ met zo’n vliegensvlugge boef. We duimen in ieder geval met 4 duimpjes hard; mams voor deze veilige Roundy en zoonlief voor zo’n coole ‘armband’ 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.