Sammy’s Avonturen in het Omniversum: grappig, spannend én ontroerend tegelijk

Sammy’s Avonturen in het Omniversum is in december 2017 in première gegaan. Een heerlijke grootbeeldfilm voor jong en oud (geschikt voor alle leeftijden) over de avonturen van het schattige schildpadje Sammy. Suzanne ging er met haar gezin naar toe en vertelt hier waarom je deze film met je kinderen moet zien.

Sammy’s Avonturen in het Omniversum, een prachtige animatiefilm

“Sammy was echt een schattig schildpadje! Maar ik vond het ook wel spannend!” roept mijn jongste zoon als we de gigantische filmzaal van het Omniversum uitlopen. “Zo mooi gefilmd, net of we zelf in de oceaan waren” voegt de oudste eraan toe. Ik kan het alleen maar bevestigen. Zelfs ik heb ademloos zitten kijken naar deze kortere verfilming van het eerder verschenen verhaal ‘Sammy’s Avonturen, de geheime doorgang’ uit 2010. Deze versie van Sammy’s Avonturen in het Omniversum zit boordevol prachtige onderwaterbeelden en het is een genot om de vele avonturen van Sammy op een groot beeldscherm te zien.

Sammy's Avonturen in het Omniversum
Sammy’s Avonturen in het Omniversum
Prachtige onderwaterbeelden in Sammy's Avonturen in het Omniversum.
Prachtige onderwaterbeelden in Sammy’s Avonturen in het Omniversum.
Je wordt letterlijk meegenomen onder water de oceaan in.
Je wordt letterlijk meegenomen onder water de oceaan in.
Onderwaterbeelden met een kwal.
Onderwaterbeelden met een kwal.

Het verhaal van Sammy’s Avonturen

Sammy is een 50 jaar oude schildpad die het verhaal vertelt over de vele avonturen die hij heeft meegemaakt. We gaan terug in de tijd en zien de kleine pasgeboren Sammy die het strand van Californië verlaat. Net als alle schildpadden gaat hij een reis door de zeeën maken voordat hij terugkeert naar het strand waar hij geboren is. Sammy ontmoet zijn beste vriendje Ray, met wie hij grote avonturen beleeft. Sammy vecht tegen piranha’s, speelt met kwallen en leert vele andere dieren in de oceaan kennen, zoals een grote octopus. Hij ontdekt dat zijn onbezorgde bestaan bedreigd wordt door de mens als hij en Ray ternauwernood ontsnappen aan een lekkende olietanker en vissersnetten. Uiteindelijk raken de twee vrienden elkaar kwijt en komt Sammy terecht bij een hippiefamilie, die hem een liefdevolle kerst bezorgen. Tijdens zijn verdere avonturen in de oceaan beleeft hij nog veel meer. Wat? Dat moet je zelf gaan beleven.

De 50-jarige schildpad Sammy vertelt het verhaal over zijn avonturen.
De 50-jarige schildpad Sammy vertelt het verhaal over zijn avonturen.
Sammy ontmoet zijn beste vriendje Ray.
Sammy ontmoet zijn beste vriendje Ray.
De octopus die Sammy en Ray tijdens hun avontuur ontmoeten.
De octopus die Sammy en Ray tijdens hun avontuur ontmoeten.
Ahhh zielige Sammy helemaal alleen aangespoeld op een strand. Als dat maar goed afloopt.
Ahhh…. Sammy is helemaal alleen aangespoeld op een strand. Als dat maar goed afloopt…
Oog in oog met een slang in het oerwoud.
Oog in oog met een slang in het oerwoud.

Leerzaam én met een duidelijke boodschap

Het samenleven van dieren met mensen komt duidelijk naar voren in deze film. Sammy komt in situaties terecht waarbij mensen het hem moeilijk maken, maar ook mensen die Sammy en zijn leefomgeving juist helpen. De film vertelt de boodschap dat dieren worden bedreigd door de mensen, maar dat mensen ook nodig zijn om de natuur te beschermen en de oceanen gezond te houden. Of deze boodschap bij alle kinderen overkomt weet ik niet. Maar één ding is duidelijk: het is een prachtige indrukwekkende film en de avonturen van de schattige Sammy gaan we niet snel vergeten.

De invloed van mensen op de oceaan vormt een grote rol in de film.
De invloed van mensen op de oceaan vormt een grote rol in de film.
De schattige Sammy laat indruk achter bij onze jongste zoon.
De schattige Sammy laat indruk achter bij onze jongste zoon.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je alvast een stukje beleven? Bekijk dan deze trailer van de film. Het geeft een indruk van het verhaal, maar haalt bij lange na niet de belevenis van Sammy’s Avonturen in het Omniversum Den Haag. Die moet je echt zelf meemaken.

Bekijk de trailer van de film hier:

Praktische informatie Omniversum

Een kaartje voor volwassenen kost 11,75 euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 8,75 euro (prijzen van 2017). Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang mits ze op schoot zitten. Kijk voor het actuele filmaanbod, overige entreeprijzen en combinaties op de website van het Omniversum.

Het openbare parkeerterrein voor de ingang van Omniversum heeft slechts een zeer beperkt aantal plaatsen en is snel vol. Rondom Omniversum zijn verschillende gratis parkeermogelijkheden. In de straten rondom Omniversum kun je afhankelijk van het tijdstip gratis parkeren. Tijden en tarieven van betaald parkeren staan altijd vermeld op de parkeerautomaten

Alle voorstellingen zijn Nederlandstalig.

LET OP: Sammy’s Avonturen is een populaire film. Van tevoren reserveren wordt zeer aangeraden!

De film duurt slechts 45 minuten. Je kunt ervoor kiezen om een combinatiebezoek te doen Madurodam, Museon, Sea Life of Panorama Mesdag. Kijk hier voor de voorwaarden.

Ben jij al eens met je kinderen naar het Omniversum geweest? Hoe vonden ze het?

Meer lezen?

Den Haag heeft veel voor kinderen te bieden. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Omniversum. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.