Het Sinterklaasfestijn in Toverland: een spannende Sinterklaasshow, Pietenexpeditie en meer activiteiten!

Muziekpieten, Circuspieten en natuurlijk Sinterklaas. Blogger Yvonne genoot samen met haar kleuter volop van het Sinterklaasfestijn in Toverland in Sevenum. Lees hier waarom jij dit Sinterklaasuitje ook niet mag missen met je kids.

Sinterklaasfestijn in Toverland

In de weekenden 24 & 25 november en 1 & 2 december 2018 vindt in Toverland het Sinterklaasfestijn plaats. Een dag vol optredens van feestende muziekpieten, acrobatische circuspieten waarbij de pepernoten je letterlijk om de oren vliegen. Althans, zo valt te lezen op de website. ”Jaaa, daar wil ik heen mama”, roept mijn kleuter enthousiast bij het zien van de vrolijke Zwarte Pieten op de website. En dat komt goed uit, want wij gaan dit weekend zelf het Sinterklaasfestijn beleven. 

Speciale winteropening tijdens het Sinterklaasfestijn

Eerder schreef blogger Saskia al dat Toverland in Sevenum genoeg leuke activiteiten biedt voor een hele dag plezier. Tijdens het Sinterklaasfestijn is alleen het binnengedeelte van Toverland open, met de themaparken Land van Toos en Wunderwald. Themaparken Port Laguna, Magische Vallei, Avalon en Ithaka zijn tijdens het Sinterklaasfestijn gesloten. Het fijne is dat je ook een stuk minder betaalt voor je entreeticket, namelijk 14,50 euro in plaats van 29,50 euro.

Sinterklaas vieren bij Toos in Toverland.
Sinterklaas vieren bij Toos in Toverland.

Een feestelijk onthaal bij het Sinterklaasfestijn in Toverland

”Brrr, wat is het koud!” zegt mijn kleuter als hij de auto uitstapt. Gelukkig vindt het Sinterklaasfestijn in het binnengedeelte plaats. Gehuld in een mooie Pieten-outfit lopen we naar binnen. Daar zien we in de verte al meteen een heleboel mooi aangeklede Zwarte Pieten staan.

Mijn kleuter en zijn vriendinnetje vinden het een beetje spannend. De Pieten lachen vriendelijk en al gauw is de verlegenheid omgeslagen in een vragenvuur voor Piet. ”Piet, ik had een leuk cadeautje in mijn schoen maar jij hebt wel veel rommel gemaakt.” Inwendig moet ik lachen, denkende aan het strooigoed dat vanochtend inderdaad door de hele kamer lag verspreid.

Op een veilige afstand de Pieten bekijken bij het naar binnen gaan bij Toverland.
Op een veilige afstand de Pieten bekijken bij het naar binnen gaan bij Toverland.

Bij de kassa krijgen we een programmaoverzicht van het Sinterklaasfestijn. Hierop staat overzichtelijk aangegeven waar en wanneer er shows worden gegeven. Ik zie dat de shows en activiteiten vrijwel de hele dag plaatsvinden, de laatste shows duren tot 17 uur.

Een smakelijke Pepernoten-expeditie

De Zwarte Pieten geven alle kinderen bij binnenkomst een kleine jute zakje. Hierin zitten zes verschillende kaartjes. Piet legt uit dat ze op zoek moeten gaan naar de juiste Piet bij het juiste kaartje. Zo is er bijvoorbeeld een Coole Piet, een Glitterpiet, een Kokpiet, Make-up Piet en zelfs een Slaappiet. Als de kinderen het juiste kaartje inleveren krijgen ze van de Piet pepernoten. Dat klinkt mijn kleuter als muziek in de oren. Hij houdt het jute zakje stevig vast.

Bij binnenkomst legt Piet de Pepernotenexpeditie van Toverland uit.
Bij binnenkomst legt Piet de Pepernoten-expeditie van Toverland uit.

Een spannende Sinterklaasshow

Direct na de entree van het park, komen we bij het Podium van Land van Toos. Hier is de Sinterklaasshow die drie keer per dag plaatsvindt. Het is er al behoorlijk druk, alle kinderen zwaaien enthousiast met Sinterklaasvlaggetjes die de Pieten uitdelen. Mijn kleuter wurmt zich naar voren en ploft neer op één van de zitzakken, net voor het podium.

De show staat in het teken van Holland’s Got Talent. Of eigenlijk, Piet Got Talent, met de kinderen als jury. ”Als jullie vinden dat de Piet het goed heeft gedaan dan mogen jullie zo hard als je kan gaan zwaaien met jullie vlaggetje” vertelt Presentator Piet aan de kinderen.

Het eerste optreden is van Strooi Piet, hij kan het beste strooien. Zijn talent valt in de smaak, alle kinderen zwaaien enthousiast met hun vlaggetjes. Dan moet Zangpiet komen, die kan heel goed zingen. Maar wat is dat nou, is deze Piet er niet? Al gauw komt de aap uit de mouw, want Toverpiet heeft Zangpiet per ongeluk weggetoverd. O jee! Gelukkig komt Sinterklaas op dat moment langs, zou hij ervoor kunnen zorgen dat Zangpiet weer terugkomt?

Al met al is deze Sinterklaasshow een echt feestje én een beetje spannend. De show is goed te zien, er is gezellige muziek en veel interactie met de kinderen. De mooi uitziende Zwarte Pieten zingen samen met de kinderen en maken er een echt feestje van.

De spannende Sinterklaasshow bij Toverland.
De spannende Sinterklaasshow bij Toverland.
En natuurlijk komt Sinterklaas ook op bezoek.
En natuurlijk komt Sinterklaas ook op bezoek.

Meet & greet met Sinterklaas

Na de Sinterklaasshow is er een meet & greet met Sinterklaas. Alle kinderen mogen even bij Sinterklaas komen of op schoot zitten. Dat wil mijn kleuter wel en hij stapt meteen op Sinterklaas af. De ouders kunnen in de tussentijd een foto maken. In het begin is het erg druk bij de meet & greet, maar Sinterklaas blijft net zo lang zitten totdat alle kinderen de kans hebben gehad om een handje of een stoere high five te geven.

Alle kinderen kunnen bij het Sinterklaasfestijn bij Toverland Sinterklaas een handje geven.
Alle kinderen kunnen bij het Sinterklaasfestijn bij Toverland Sinterklaas een handje geven.

Pieten dansworkshop

Als we de tweede hal inlopen komen we uit bij Magic Plaza, hier is meerdere keren per dag een Pieten dansworkshop. ”Kom maar allemaal naar voren”, roepen de Danspieten enthousiast. Samen met veel andere kinderen loopt mijn peuter naar voren. Wat zal er nu gaan gebeuren?

”We gaan vandaag een Pietendans instuderen, doe maar mee!” Eerst zonder muziek doen de Pieten de danspasjes voor, waarna de kinderen meedoen. De pasjes zijn eenvoudig en makkelijk mee te doen. ”Goed zo, en nu op muziek!” roept Danspiet. DJ-Piet zet de muziek aan en dan danst iedereen vrolijk mee op de muziek.

Bij de dansworkshop leren de Pieten de kinderen de leukste dansjes.
Bij de dansworkshop leren de Pieten de kinderen de leukste dansjes.

Pietendisco in Toverland

Aansluitend aan de dansworkshop is bij hetzelfde podium de Pietendisco. Er is een echte DJ booth met een DJ-Piet en natuurlijk ook discolampen. Er worden allerlei liedjes gedraaid, van top 40 liedjes tot Sinterklaasliedjes die een aanstekelijke beat hebben. Samen met de Zwarte Pieten is het springen, dansen en feesten geblazen.

Een echte DJ Piet verzorgt de muziek.
Een echte DJ Piet verzorgt de muziek.

Een acrobatisch Pietencircus

Behalve de Sinterklaasshow en de andere activiteiten lopen er door het hele park heel veel Zwarte Pieten rond. Normale Pieten, de Pieten van de Pepernoten-expeditie, maar ook is er een acrobatisch Pietencircus. ”Kijk daar mama, een Circus Piet!” roept mijn kleuter wijzend op een Piet die op een eenwieler zit. Een andere Piet loopt op een hele grote bal en we zien een Piet die aan het jongleren is. Het Pietencircus loopt overal rond en de Pieten geven op verschillende plekken korte optredens.

Tijdens het Sinterklaasfestijn lopen overal mooi aangeklede Zwarte Pieten rond.
Tijdens het Sinterklaasfestijn lopen overal mooi aangeklede Zwarte Pieten rond.
Ook het Pietencircus geven overal acrobatische optredens.
Ook het Pietencircus geven overal acrobatische optredens.
Bij de make-up piet mag je je eigen make-up uitzoeken.
Bij Make-up Piet mag je je eigen make-up uitzoeken.

Inmiddels is het al ver na lunchtijd. Door alle opwinding zijn we de tijd een beetje vergeten. We lopen naar één van de horecapunten waar we wat lekkers nemen. ”Het is hier echt cool, mama!” En daar ben ik het helemaal mee eens. Er zijn genoeg Pieten, er is een mooie Sinterklaas en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Al met al een heel leuk Sinterklaasfestijn, vooral in combinatie met de toch al zo leuke attracties die er zijn in Toverland.

Sinterklaasfestijn in Toverland: handig om te weten

In 2018 is het Sinterklaasfestijn in Toverland nog in het weekend van 1 & 2 december te bezoeken. Zoals eerder aangegeven is tijdens het Sinterklaasfestijn alleen het binnengedeelte open, je kunt naar het Sinterklaasfestijn van 10 tot 18 uur.

Via de website is een entreekaartje voor het Sinterklaasfestijn 14,50 euro (prijspeil 2018), kaarten aan de kassa kunnen duurder zijn. Kinderen die kleiner zijn dan 90 centimeter zijn gratis.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke Sinterklaasuitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Sinterklaasfestijn in Toverland.We bezochten Toverland op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.