Sneeuwwitje de Musical

Zondag 1 februari ging Gerard met Maureen naar Sneeuwwitje de Musical in de Deventer Schouwburg. Vorig jaar zijn we naar Assepoester de Musical geweest van dezelfde producent en daar hadden we hele goede ervaringen mee, dus dat vroeg om een bezoek aan deze nieuwe sprookjesvoorstelling.

Vandaag een primeurtje: deze keer schrijft Gerard zelf de recensie (ja ja, een blog is hard werken, ik was met Camiel die middag naar Sprookjesboom de Musical…).

Sneeuwwitje de Musical

Bij binnenkomst lag er een mooi glossy tijdschrift klaar op de stoelen. Er werd omgeroepen dat je foto’s mag maken (uiteraard zonder flits) en ze natuurlijk ook even moest delen. Slim! Zo zet je heel veel ambassadeurs voor de musical aan het werk. Toen iedereen zat kwamen er twee lakeien om ons op te warmen. Eerst op het podium en daarna de zaal in. Dit zorgde meteen voor een goede sfeer.

Uit alles blijkt dat producent Van Hoorne Entertainment de doelgroep goed aanvoelt. Zo is er een prima cast met onder andere Maud die Sneeuwwitje speelt en Geert Hoes als jager. De decors zijn mooi gemaakt, dit geldt ook voor de kostuums en de leuke liedjes. Er is interactie met de zaal, na afloop kan je op de foto met de cast en gaan de voetjes van de vloer bij de afterparty. Ook ontbreekt de Sneeuwwitje-merchandise niet, zoals bijvoorbeeld een cd van de voorstelling voor 10 euro.

De merchandise van Sneeuwwitje. Wij kochten de cd zodat we thuis kunnen nagenieten.
De merchandise van Sneeuwwitje. Wij kochten de cd zodat we thuis kunnen nagenieten.
Dansen na afloop van de show.
Dansen na afloop van de show.

Inmiddels heeft de voorstelling al ruim 50.000 bezoekers getrokken en ook in Deventer was de zaal tot op het balkon gevuld met kinderen in de leeftijd van ongeveer 3 tot 9 jaar. De meeste verkleed, want er werd na afloop op het toneel een prijs uitgereikt aan het kind dat het mooiste verkleed was.

Een bekend sprookje verrassend maken

Het sprookje kennen we natuurlijk allemaal (remember: boze stiefmoeder stuurt Sneeuwwitje weg, ze komt bij de dwergen, wordt toch vergiftigd en precies op tijd gered door een echte prins), dus ik noem de dingen die me opvielen in Sneeuwwitje de Musical en die zorgden voor een hele leuke middag.

Centraal stond het thema: echte schoonheid zit van binnen. Dit kwam in liedjes terug en ook in het verhaal. Geert Hoes begint als verteller en wisselt dit af met de rol van jager. Dit gaat heel natuurlijk en zorgt voor een leuke afwisseling.

Het decor heeft een voor- en achterkant en draait regelmatig tussen het kasteel van de boze koningin en het huisje van de dwergen. De boze koningin is best spannend, maar dat wordt goed opgevangen door de rol van Constantijn, de koning. Hij zorgt voor hilarische momenten, op de rand van flauwheid. Erg knap en werkte heel goed op de kinderen. Origineel werd er om gegaan met de spiegel van de boze stiefmoeder. Dit was geen echte spiegel, maar een tweede persoon die het spiegelbeeld speelde. Later in de voorstelling komt het spiegelbeeld zelfs zingend uit de spiegel.

Hoe los je met een beperkt budget de uitdaging van 7 dwergen op? Simpel, door er 5 op vakantie te sturen! Volgende uitdaging was natuurlijk hoe je een ‘gewoon’ mens er als een dwerg uit laat zien. Zeer creatief opgelost en heel grappig om te zien hoe ze op een tafel springen of op een ladder klimmen.

Halverwege mag het publiek (inclusief de ouders) meedoen en meezingen op een liedje. Dat vinden de kinderen altijd prachtig. De sfeer op het podium was top. Geregeld zie en merk je aan de acteurs dat ze echt lol in de voorstelling hebben. Soms ga je zelf twijfelen of ze niet de slappe lach aan het krijgen zijn. En dat werkt natuurlijk weer heel aanstekelijk op de zaal!

Nadat Sneeuwwitje in de voorstelling door de jager (die eigenlijk een volwaardige prins is) tot leven is gewekt, is er nog 1 ding nodig om de kinderen met een gerust hart naar huis te laten gaan en dat is de boze koningin laten verdwijnen. Zonder het te verklappen is ook hiervoor een creatieve oplossing gezocht en gevonden.

Dan tot slot nog een waarschuwing: halverwege verandert de koningin qua uiterlijk in een echte heks. Zeker handig om hier met hele jonge bezoekers even op voorbereid te zijn.

De boze koningin.
De boze koningin.
Sneeuwwitje bij de dwergen.
Sneeuwwitje bij de dwergen.
Oh nee Sneeuwwitje, niet die appel eten!
Oh nee Sneeuwwitje, niet die appel eten!
Gelukkig, de jager/prins komt net op tijd.
Gelukkig, de jager/prins komt net op tijd.
Sneeuwwitje wordt wakker.
Sneeuwwitje wordt wakker.
En ze leefden nog lang en gelukkig.
En ze leefden nog lang en gelukkig.

Al met al 5 kwartier genieten van een topproductie voor onze jonge bezoekers. Sneeuwwitje de Musical is te zien t/m eind mei 2015 in diverse theaters in Nederland. Volgend jaar komt Van Hoorne Entertainment met Rapunzel naar het theater, dan zien we Sita in de hoofdrol. Oh ja, in de zomer zijn ze ook te zien in pretpark Julianatoren in Apeldoorn tijdens de sprookjesweken. Wellicht een leuke gelegenheid om dit park dan een bezoek te brengen. In het voorjaar zal er een aparte blog over de Julianatoren verschijnen dus houdt KidsErOpUit in de gaten!

Meer lezen

Met kinderen naar het theater is genieten voor jong en oud. Klik & kijk hier voor meer toffe theatervoorstellingen:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelVrijdagse vragen: Citytrips4Kids
Volgend artikelPiet Piraat Show: de kleine dino
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.