Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest

De Efteling is meer dan het park, het hotel en Bosrijk. De Efteling heeft ook een theater en daar wordt “Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest” gespeeld. We mochten voor KidsErOpUit deze musical komen bekijken en kregen zelfs een echte VIP-bank. Camiel was de gelukkige die deze keer met mij mee ging. De VIP-bank biedt ruimte aan 2 volwassenen en 2 kinderen of 1 volwassene met 3 kinderen. Plek genoeg om vriendinnetje Nynke mee te nemen en dus ging ik met twee blije kinderen op pad naar het Efteling Theater.

Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest

In het Sprookjesbos wordt elk jaar het wonderlijke muziekfeest georganiseerd. Terwijl er hard wordt gewerkt aan de bouw van het podium, oefenen de andere sprookjesfiguren met hun instrumenten. We zien Roodkapje met een gitaar, prinses Assepoester met haar harp, Wolf met een viool en Klein Duimpje met de fluit van de reus. Heks maakt een flink kabaal op een zelf verzonnen muziekinstrument met een gekke zelf verzonnen naam, dit tot groot ongenoegen van Assepoester. Ondertussen maken we kennis met muziekjuf Lianne die met haar klasje verdwaald is in het Sprookjesbos. Ook komen we geitje Benjamin tegen die een muziekinstrument zoekt voor zijn optreden tijdens het wonderlijke muziekfeest. Heks wil winnen en gebruikt daarvoor haar heksenkracht…. Zoals het bij een echt sprookje hoort komt het goed en is er een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-einde.

Muziekjuf Lianne en haar leerlingen.
Muziekjuf Lianne en haar leerlingen.
Heks met haar Kwabbedongetingel (bron: Efteling).
Heks met haar Kwabbedongetingel (bron: Efteling).

Onze ervaring

Het Efteling Theater ligt vlakbij de entree van de Efteling. Via een aparte entree gingen we naar binnen en zagen we direct het theater liggen. Door twee lakeien worden we gastvrij onthaald en krijgen we alle drie een gratis programmaboekje. Camiel en Nynke voelen zich de koning te rijk met hun eigen boekje en kijken hun ogen uit als we het theater binnen lopen. Onze VIP-bank staat op rij 1 en is een echte hang- en loungebank met heel veel kussens. Heerlijk om in te hangen, maar als je snel last hebt van je rug dan kan je beter een gewone plek kiezen. Nynke nestelt zich heerlijk in de kussens en Camiel hangt tegen mij aan. Je hebt bijna het gevoel thuis op de bank te zitten.

Een speciaal welkom voor de musicalbezoekers bij de ingang.
Een speciaal welkom voor de musicalbezoekers bij de ingang.
Een sprookjesachtig theater.
Een sprookjesachtig theater.
Ook de binnenkant van het Eftelingtheater heeft een echte theatersfeer.
Ook de binnenkant van het Efteling Theater heeft een echte theatersfeer.
Onze VIP-bank stond helemaal vooraan.
Onze VIP-bank stond helemaal vooraan.
Samen in het gratis programmaboekje kijken.
Samen in het gratis programmaboekje kijken.

Vijf acteurs spelen met meerdere poppen alle Sprookjesboomfiguren. De wisseling van de ene pop naar de andere pop gaat razendsnel, inclusief de daarbij horende verandering in houding en stem. Je zou bijna denken dat er meer dan 5 acteurs actief zijn. Wieneke Remmers speelt de rol van muziekjuf Lianne en neemt daarbij 14 kinderen op sleeptouw.

Tijdens de voorstelling is er op meerdere momenten interactie met de zaal. We zingen mee met een zaag- en timmerliedje (bam, bam, bam en zaag, zaag, zaag), Nynke en Camiel brengen een verdwenen muzieknoot naar het podium en aan het einde danst iedereen mee. Het is precies de juiste verhouding tussen mee doen en kijken naar theater.

We vervelen ons geen seconde. Het decor wordt steeds subtiel aangepast, de liedjes zijn aanstekelijk en het verhaal heeft een goed tempo. Sprookjesboom de Musical is niet alleen genieten voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er zit een kleine extra laag in de musical. Tijdens het zingen van Do-Re-Mi denk je even dat je bij de Sound of Music terecht bent gekomen en de humor van de André Rieu imitatie van Wolf zal ook alleen door de volwassenen begrepen worden. Kinderen hebben deze dubbele laag helemaal niet door, ze vinden het gewoon grappig. Voordat we het weten zijn de 70 minuten alweer voorbij. Twee glunderende koppies kijken me aan als het licht in de zaal weer aan gaat.

In de foyer mogen de kinderen op de foto met een van de sprookjesfiguren en ik koop in de shop de cd van Sprookjesboom de Musical. Op de terugweg in de auto zingen we alle drie al luidkeels mee en is de napret begonnen.

Nynke wil best met Ezel op de foto. Van Camiel hoeft het niet zo.
Nynke wil best met Ezel op de foto. Van Camiel hoeft het niet zo.

Naar Sprookjesboom de Musical?

Wil jij ook naar ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’? Dan kan nog t/m 1 maart 2015. Wat mij betreft een aanrader voor de voorjaarsvakantie. De heerlijke VIP-bank waarop wij lagen te relaxen kost 23,50 euro per persoon. Een plekje op de 1e rang kost 18,50 euro en voor 13,50 euro zit je op de 2e rang. Je kan je bezoek aan het Efteling Theater combineren met een bezoekje aan de Efteling, zo’n combi-ticket kost 42 euro. Tickets boeken doe je makkelijk via de website van de Efteling.

Meer lezen

Op zoek naar meer theaterinspiratie of wil je meer weten over een bezoekje aan de Efteling? Klik & kijk verder:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: Haarlemse Muggenronde in 1990
Volgend artikelCamping Birkelt in Luxemburg
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

    • Volgens de Efteling vanaf 3 jaar. Maar als je een kind hebt dat dingen snel spannend vindt, dan zou ik wachten tot 4 of 5. Of gewoon heel dicht bij je vast houden als Heks voorbij komt ;-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.