Suske en Wiske de Musical: De Circusbaron

Nieuwsgierig naar Suske en Wiske de Musical? Blogger Lineke ging met grote fan Bram naar deze musical en vertelt je alles wat je zou willen weten.

Suske en Wiske de Musical: De Circusbaron

Met een boekenkast vol oranje boekjes hier thuis was het te verwachten dat één van onze kinderen het Suske en Wiske fanatisme van papa over zou nemen. Aan Bram de eer, iedere avond voor het slapen gaan mag hij 2 nieuwe Suske en Wiske strips pakken uit papa’s bibliotheek. De twee striphelden vieren dit jaar hun 70ste verjaardag en ter ere daarvan komen Suske en Wiske naar de theaters voor de musical De Circusbaron. Toen er bij KidsErOpUit een uitnodiging in de bus viel voor de première, was het dan ook super dat Bram zijn musical debuut mocht gaan beleven bij zijn striphelden.

In de aanloop naar 24 oktober werd uiteraard eerst de Suske en Wiske editie De Circusbaron gezocht tussen de verzameling. Deze werd gevonden en gelezen (of moet ik zeggen verslonden?), de kleding werd uitgezocht voor de première, de beschikbare YouTube filmpjes werden bekeken om een beetje een idee te krijgen wat een musical is en zeker één die gebaseerd is op een stripverhaal. En zo reden we goed voorbereid zaterdagavond naar Bergen op Zoom, theater De Maagd.

In het theater, klaar voor de Suske en Wiske musical.
In het theater, klaar voor de Suske en Wiske musical.

Het verhaal van Suske en Wiske en de Circusbaron

Suske en Wiske staan bekend om het beleven van avonturen. Als hun oersterke vriend Jerom plots verdwijnt, grijpen de twee hun kans en springen in een nieuw avontuur. Echter goede vriend Lambik gaat niet mee, zijn komische talenten worden gezien door de ringmeester van een groot circus in de buurt en zo gaat hij aan de slag als clown van het circus, hij wordt de Circusbaron. Maar al snel merkt hij dat het niet pluis is in het circus en vindt sporen van de verdwenen Jerom. Lambik schakelt zijn vrienden in om hem te helpen en zo belanden Suske, Wiske en tante Sidonia in de wervelende circuswereld vol list en bedrog.

Het verhaal van de circusbaron.
Het verhaal van de circusbaron.

De première

Eenmaal in Bergen op Zoom merkt Bram op dat het een gezellig stadje is en zo oogt het ook. Note to my self: thuis eens kijken wat er allemaal te beleven is in Bergen op Zoom. Bij Theater De Maagd aangekomen zie je al snel dat er iets gevierd gaat worden. Met een rode loper, een fotowand en ballonnenbogen met gele en rode ballonnen is het ons duidelijk: hier gaat de Suske en Wiske musical in première. Dat heeft Van Hoorne Entertainment goed aangepakt zeg. We voelen ons helemaal bijzonder. We hebben mooie zitplaatsen op het eerste balkon. Op het podium, onder de rode theatergordijnen, staat een mega versie van het Suske en Wiske stripboek De Circusbaron.

Daar zijn ze dan.... Suske en Wiske!
Daar zijn ze dan…. Suske en Wiske!
Natuurlijk zijn Lambik en Sidonia er ook.
Natuurlijk zijn Lambik en Sidonia er ook.

Als de zaal vol zit doven de lichten en begint de musical met Suske en Wiske die zingend in het mega stripboek staan. De kop is er af en er volgt een aaneenschakeling van waarheidsgetrouwe gebeurtenissen uit de strip afgewisseld met knallende liedjes die in je hoofd blijven zitten! Bram zit te genieten van begin tot eind. De acteurs (ringmeester = Ben Cramer, Suske = Stijn Mac Gillavry, Wiske = Liset Vrugteveen, Sidonia = Eline Schmidt, Lambik = Robbert van Unnik en Jerom = Erik Plageman en nog een boel andere sublieme musicalsterren) zetten een verbluffend staaltje theater neer. Het slotapplaus was dan ook niet voor niets zo daverend. Dik verdient!

Lambik als circusbaron.
Lambik als circusbaron.
Een verdiend applaus.
Een verdiend applaus.

Wat vonden wij van Suske en Wiske de Musical?

Het is een echte familiemusical met humor, herkenbaarheid en heerlijke liedjes in een fijn tempo afgewisseld met elkaar. Je zit echt 75 minuten geboeid te kijken en te beleven. Dit is wel 75 minuten zonder pauze, dus zorg dat een ieder naar het toilet geweest is voor de voorstelling begint. De leeftijd van 6+ die aangegeven staat bij de musical, die klopt. Het is vooral leuk als kinderen een beetje kunnen lezen en helemaal als ze bekend zijn met de stripboeken van Suske en Wiske. Enneh… ook voor ouders en grootouders is de musical erg leuk en herkenbaar om te zien! Meneer Willy Vandersteen is immers 70 jaar geleden al begonnen met schrijven over de twee striphelden. Dus opa en oma, koop kaartjes en neem de kleinkinderen mee naar het theater.

De musical speelt tot en met 17 april 2016 in theaters door het hele land. Kijk op Suske en Wiske voor een theater bij jou in de buurt.

Na een fantastische avond reden we met twee Schanullekes en een CD van de musical weer naar huis. Onze grote stripfanaat heeft genoten van de avond en viel al snel in slaap… vast en zeker dromend over Suske en Wiske….

Moe maar heel erg voldaan naar dromenland.
Moe maar heel erg voldaan naar dromenland.

Ga jij dit seizoen ook naar Suske en Wiske de Musical: De Circusbaron?

Meer lezen

Nieuwsgierig welke theatervoorstellingen er dit seizoen nog meer te zien zijn? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.