TAG: 15 reisdilemma’s van Saskia

Door Mariël van Uitenthuismetkids werd ik getagd om 15 reisdilemma’s te beantwoorden. Deze dilemma’s zijn bedacht door Chantal van Reisdoc en zijn nu op meerdere blogs te lezen. Ik vind ze hartstikke leuk, maar ook erg moeilijk om te kiezen! Wat voor vakantie ga ik kiezen? Ik ga een poging doen om keuzes te maken….

1. Zonvakantie / Wintersport

Makkelijke keuze: zonvakantie. Ik hou niet van kou, ook niet van heel erg warm. Doe mij maar een zonvakantie op een plek waar de zon niet al te hard schijnt of ergens waar een verkoelende bries waait.

2. Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

Vakantie in het binnenland. Ik hou van de zee en van prachtige kustgebieden, eigenlijk meer dan van het binnenland. Qua accommodaties vind ik het alleen te duur en te druk. Doe mij maar een rustig plekje net het binnenland in en dan maken we wel een uitstapje naar de kust. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag als het wat rustiger is, heerlijk!

3. Europees eten / Aziatisch eten

Voordat we kinderen hadden zijn we twee keer in Azië geweest en het eten in vooral Thailland kan ik me nog goed herinneren. Verse ananas en heerlijke rijstgerechten, die gingen er goed in. Ik hou sowieso erg van de internationale keuken. We zijn in Jordanië, Egypte en Marokko ook culinair verrast. Dus ja, als ik mag kiezen, dan kies ik liever niet iets uit Europa.

4. Weg met vriendinnen / Weg met partner

Heerlijk er even tussenuit met z’n tweeën, dat hebben we de afgelopen jaren bijna elk jaar gedaan. We hebben beide een brede interesse en willen veel zien. Dat komt dus altijd wel goed. Nu met schoolgaande kinderen wordt het lastiger om met z’n tweeën weg te gaan. Ze gaan regelmatig een paar dagen logeren in de schoolvakanties, dankzij lieve grootouders en een oom en tante. Helaas moeten wij dan werken, zijn er geen betaalbare vluchten en/of hebben we thuis eindelijk de handen vrij om allerlei klusjes te doen. Dit jaar gaan we daarom apart van elkaar met een vriend of vriendin een paar dagen weg, ook daar hebben we erg zin in.

5. Actieve vakantie / Luiervakantie

Actieve vakantie, absoluut! Ik heb één keer een soort van luiervakantie gedaan en dat vond ik helemaal niets. 15 jaar later baal ik er nog steeds van dat ik bepaalde dingen in Istrië niet bekeken heb omdat de betreffende vriendin alleen maar wilde zonnen en zwemmen.

6. Azië / Afrika

Azië zijn we twee keer zonder kinderen geweest. Dat waren prachtige reizen, maar het is niet dat ik daardoor Azië-fan ben geworden. Het echte Afrika ben ik nog nooit geweest, wel in Egypte en Marokko maar dat is anders, meer Arabisch. Als ik mocht kiezen dan zou ik heel graag een keer naar de zuidelijke helft van Afrika willen.

7. Barcelona/ Rome

Moeilijke keuze! Rome zijn we 5 dagen geweest en toen hebben we veel gezien. Het lijkt me erg leuk om daar met de kinderen een keer heen te gaan als ze ouder zijn. Barcelona zijn we ooit een dagje geweest, toen was ik er niet heel erg van gecharmeerd. Maar ik denk dat 1 dag te kort is om een goede indruk van Barcelona te krijgen, daarom zou ik daar nog een keer heen willen.

8. 3 weken kamperen / 1 week luxe hotel

Heeft deze keuze een toelichting nodig? Wij houden van kamperen, dus kom maar op met die drie weken lekker buiten leven.

9. Citytrip/ Natuurvakantie

Moet ik kiezen? Of mag ik hier de joker inzetten? Ik hou juist van de afwisseling. Lekker een paar dagen in een stad rond struinen, musea bekijken, winkelen, leuke straatjes en mooie oude gebouwen. Maar met net zoveel enthousiasme ga ik daarna wandelen in een nationaal park of kanoën op een mooie rivier.

vakantie met kinderen, tag 15 reisdilemma's, citytrip, backpacken, cruise, roadtrip, zonvakantie, Europa, kids er op uit
15 reisdilemma’s voor travelbloggers.

10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

Doe maar in meerdere keren. De wereld is zo groot en dan doe je zoveel indrukken op, het is toch heerlijk om ook meerdere keren de voorpret en de napret te hebben?

11. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Als ik dan moet kiezen, dan maar nooit meer reizen. Vrienden zou ik niet willen missen, ook al maak je tijdens een reis vast weer nieuwe. Ik vind het heel fijn dat ik sommige vriendinnen al bijna 20 jaar heb, ons gedeelde verleden geeft vertouwen en is een fijne basis.

12. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

Vliegen vind ik echt leuk, maar de praktische kant van de auto wint het. Geen lange wachttijden, alle spullen bij je en ter plaatse ook de beschikking over je eigen auto.

13. Backpacken/ Cruisen

Ik heb het vooroordeel dat cruisen voor oudere mensen is. Toch hoor ik steeds vaker enthousiaste verhalen van gezinnen die zijn gaan cruisen. Wij hebben het nog nooit gedaan, zijn zelfs nog nooit op een echt cruiseschip geweest. Ik ben wel ontzettend nieuwsgierig hoe het is. Voor nu heb ik backpacken gekozen, omdat we de luxe variant daarvan gedaan hebben voordat we kinderen hadden. Met kinderen zie ik ons trouwens eerder een cruise maken dan gaan backpacken.

14. Alles regelen/ Op de bonnefooi

Wij zitten vast aan de schoolvakanties en dus aan het hoogseizoen. Ik ben wel flexibel op mijn werk, maar de rest van het gezin is dat een stuk minder. De drie weken die we in de zomervakantie hebben wil ik graag goed benutten, dus begin ik in oktober met het zoeken naar de ideale vakantie en in november hebben wij geboekt. Ik heb me dan al uitgebreid verdiept in de route, activiteiten en bezienswaardigheden. Heerlijk die voorpret! De andere vakanties worden niet zo ver van tevoren vastgelegd, maar echt op de bonnefooi gaan? Nee, dat hebben we nooit gedaan.

15. Roadtrip / Op 1 plek blijven

Ik hou van veel zien en veel beleven, voordat we kinderen hadden en met baby kozen we daarom voor een rondreis. Maar met een peuter die erg van regelmaat hield en een dreumes was het voor iedereen beter om 1 plek als uitvalsbasis te hebben. Dat hebben we een paar jaar met veel plezier gedaan. Nu zijn ze 5 en 6 jaar oud en hebben we met hen een prachtige rondreis in Zweden gemaakt. Dat past veel beter bij ons en voelde weer als vanouds. Ik verheug me ontzettend op de komende jaren en de reizen die we in Europa met hen gaan maken. Ik geef de tag door aan de vaste gastbloggers van KidsErOpUit. Lineke en Marije, willen jullie de tag invullen? KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

2 REACTIES

  1. Haha kamperen had ook niets anders verwacht van je! Dat je alles trouwens zo ver van te voren al geregeld hebt die had ik dan weer niet verwacht. leuk toch zo’n tag.

    • Het van te voren regelen en vastleggen is helaas noodzaak als je top hoogseizoen op een leuke plek wilt kamperen en binnen budget wil blijven. Ik verwacht (hoop) dat het de komende jaren minder wordt nu ze wat groter zijn. We stellen nu minder eisen aan een camping dan een paar jaar geleden. Want tja, als je 3 weken op 1 plek blijft, dan wil ik wel dat het een leuke is :-). Zo gingen we een keer naar Bretagne, hadden we bij reserveren in november de laatste vrije plek te pakken… Maar ja, dat was ook echt een pareltje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.