TAG: 15 reisdilemma’s van Lineke

Door Saskia werd ik getagd om 15 reisdilemma’s te beantwoorden. Deze reisdilemma’s zijn bedacht door Chantal van Reisdoc en zijn nu op meerdere blogs te lezen. Lastig en uitdagend tegelijk vind ik de vragen…maar we doen ons best 😉

Zonvakantie / wintersport

Hoewel ik een sneeuwvakantie ook best leuk vind verkies ik toch met zekerheid een zonvakantie boven wintersport. Mijn vakantie weken op jaar basis zijn schaars en dan spendeer ik liever het grootste deel ervan in de zomervakantie/zonvakantie. (Buiten dat kom ik zo mega onelegant de piste af, ben ik een bange poeperd als een blauwe piste ook maar een tipje van de rode aanraakt…dus nee…had ik al verteld over mijn val tijdens het snowboarden, dat ik opstond en zeker wist dat ik mijn rug gebroken had?)

Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Serieus een lastige deze. Eigenlijk gaan we de laatste jaren met de kids vooral naar de kust maar ik kan ook met een gelukzalig gevoel kijken naar onze foto’s in de bergen van Zwitserland. En toch geeft het zien van de zee, waar dan ook ter wereld, mij altijd het ultieme vakantie gevoel.

Europees eten / Aziatisch eten

Easypeasy keuze….ik moest gelijk terug denken aan een vakantie in Sri Lanka waar ik een gerecht besteld had dat zo mega spicy was dat ik na 1 hap echt niet verder kon eten. Ik houd niet van pittig eten en ook niet van de oosterse keuken…

Weg met vriendinnen / weg met partner

Een lastige…als ik kies voor vriendinnen voelt het als verraad aan manlief (en kinderen) en ik ga echt heel graag met mijn gezin erop uit. Maar met vriendinnen vind ik ook top. Twee jaar terug met Saskia naar de kerstmarkt geweest en zo’n heerlijk vakantie gevoel gehad die dag. Afgelopen jaar hebben wij trouwens ook een individuele mini vakantie gehad. Bas naar Valkenburg, ik naar een boomhut in Meijel en de kinderen naar Barneveld. Afzonderlijk van elkaar batterijtjes opladen…ik kan het je aanraden. Uiteindelijk toch gekozen voor weg met partner…dat ga ik doen over 2 maanden…samen een weekje naar Las Vegas.

Actieve vakantie / luiervakantie

Heerlijk na 45 weken hard zwoegen 4 weken luieren, ik hou er van. Tuurlijk vind ik het leuk iets te bekijken…maar eindigen op strand aan het einde van de dag…ja hoor!

Azië / Afrika

In Azië ben ik één keer geweest en in Afrika nog nooit. En toch als ik naar mijn bucketlist kijk dan kies ik voor Azië. Vooral Japan staat hoog op de lijst… en nog eens terug naar de Malediven…adembenemend en zo bijzonder!

Barcelona / Rome

Tja…ik denk toch Barcelona en dan vooral vanwege Parc Guell. Dat is een must see voor mij en denk dat de kids dat ook geweldig vinden.

3 weken kamperen / 1 week luxe hotel

Met de kinderen absoluut kamperen…maar samen kies ik toch voor een luxe hotel. Gewoon voor de heerlijk, de luxe en het prinsessengevoel.

Citytrip / natuurvakantie

Ai…vanuit financieel oogpunt kan ik het beste kiezen voor een natuurvakantie…een citytrip kost me vaak meer dan ik van te voren begroot. Toch vind ik een citytrip echt geweldig!

vakantie met kinderen, tag reisdilemmas, kust, binnenland, kamperen, kids er op uit
De 15 reisdilemma’s van Lineke

Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Doe mij maar in meerdere keren…rustig voorbereiden waar je naartoe gaat en rustig een album in elkaar zetten als je terug bent…en vervolgens weer voorbereiden…en ga zo maar door.

Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Nee hoor…mijn vrienden hebben veel te leuke reisideeën en dat moet ik dan missen 😉 Dan maar op reis in mijn fantasie!

Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Het vliegtuig brengt me verder weg en dan kan ik beter mijn bucketlist afwerken. Auto is voor de kampeervakanties veel praktischer.

Backpacken / cruisen

Eigenlijk trekken beiden me niet maar als ik moet kiezen dan toch cruisen…lekker door de Caraïben. Backpacken is voor mij inherent aan op de bonnefooi en daar word ik heel zenuwachtig van…

Alles regelen / op de bonnefooi

Bonnefooi….NEE…daar ben ik veel te ‘schijterig’ voor. Is er wel plek, waar kom ik terecht, kan ik dat wel betalen, waar moet men mij bereiken? Ik houd van voorbereiden, uitzoeken, plannen en vooral weten waar ik aan toe ben (goh waar heeft mijn zoon die hang naar structuur van?)

Roadtrip / op één plek blijven

Afgelopen zomer zijn we 4 weken weggeweest waarvan we 1 week verreist/geroadtript hebben. Van a naar b naar c naar d…etc. Van hotel naar hotel, dingen ondernemen en bezoeken en weer verder. Heerlijk en ook de kinderen genieten er van. Maar als ik de tent eenmaal opgezet heb op de camping dan wil ik niet meer verkassen. Dat vind ik gedoe en maakt me onrustig. Afhankelijk van wat ik doe gaat mijn voorkeur toch uit naar een roadtrip.

Ik geef de tag met reisdilemma’s door aan Sandra van TravelbySan. Sandra, wil jij de tag invullen?

KidsErOpUit is te volgen opFacebook en Twitter.

Vorig artikelHet gras bij de buren
Volgend artikelZo kampeer ik: in een kant en klare huurtent
Lineke
Lineke blogt al lange tijd mee met Kidseropuit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

2 REACTIES

  1. Leuk Lien! Wat lijken wij op elkaar zeg… Ook in reizen, hihi! Toevallig werd ik dit weekend ook door een andere blogger getagd, dus ik ga hem zeker invullen nu er twee mensen om vragen ;-)!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.