Travel Tag: 3x onderaan de bucketlist

Opeens werd ik getagd voor wel een hele bijzondere travel tag… Of ik m’n drie bestemmingen wil vertellen die onderaan mijn bucketlist staan vroeg Daphne van Lifetheliveyoulove.nl. Eh, wie bedenkt er nu weer zoiets? Willen jullie echt weten waar ik niet heen wil? Karin van Traveladdict denkt van wel en bedacht daarom deze nieuwe tag.

Rara, waar wil ik niet heen?
Rara, waar wil ik niet heen?

Nu maak ik het mezelf wel extra lastig want ik wil 3 bestemmingen noemen die binnen de geografische scope van KidsErOpUit passen: Europese bestemmingen dus. Mijn echte bucketlist is best lang en helemaal niet volledig, ik heb chronisch meer ideeën dan tijd (iemand daar een pilletje voor? of wil je ideeën kopen?). Daarnaast wil ik alles een keer zien waar ik nog niet geweest ben, zodat ik er daarna een onderbouwde mening over kan geven. Op mijn anti-bucketlist staan daarom twee bestemmingen waar ik geweest.

Ok, genoeg er om heen gedraaid. Mijn drie bestemmingen onderaan de bucketlist zijn….

#1 Lloret de Mar

Met stip op 1 staat Lloret de Mar als representant van al die badplaatsen waar mensen alleen maar komen om te zuipen en te stappen. Als 16-jarige vond ik dat al niets en nog steeds niet. Ik vind het verschrikkelijk om mensen te zien die zichzelf volledig kwijt raken en niet meer weten wat ze doen of wat ze hebben gedaan. Nu denk je misschien: “Oh, maar met kinderen ga je daar toch niet heen?”. Dat zou ik ook denken, maar ik heb ze gezien in Lloret de Mar: gezinnen met jonge kinderen. Ik wilde bijna de kinderbescherming bellen…

Maar goed, ik kon natuurlijk gaan zitten kniezen toen ik in Lloret de Mar was voor een travelbloggersconferentie, maar ik vind ook dat mensen hun best moeten doen ergens iets van te maken en de positieve kanten te zien. Ik ging daarom op zoek naar de culturele highlights van Lloret de Mar en schreef er een blog over voor het geval er een keer per ongeluk iemand in Lloret komt die meer wil dan zuipen.

Ja, dit is Lloret de Mar!
Ja, dit is Lloret de Mar!

#2 Sprookjescamping

Oei, bijna vloeken in de kerk volgens velen. De Sprookjescamping haalde al allerlei prijzen binnen op het gebied van kindvriendelijke campings. Omdat iedereen zo enthousiast is over deze camping besloten we er een week te gaan kamperen. Ik wist dat ik niet van full entertainment campings hou, maar kon dat nog niet door ervaring onderbouwen. Nu wel. Ik word er echt niet blij van om continu op de klok te kijken, tegen leeftijdsgrenzen van activiteiten aan te lopen waardoor het ene kind wel mee mag doen en het andere niet enz. Daarnaast vind ik de kampeerplekken klein en het een minpunt dat auto’s over de camping rijden. Hebben we dan een vervelende week gehad? Nee. We genoten van het theater dat een hoog niveau heeft en van het samen kamperen met vrienden. Ik leerde er één belangrijke les: onze kinderen hebben het net zoveel naar hun zin op een kleine camping en wij hebben dan veel meer een vakantiegevoel.

Voor ons was het kamperen bij de Sprookjescamping dus eenmalig. Dat ligt niet aan de Sprookjescamping, maar aan wat wij zoeken op vakantie en dat is meer rust, meer natuur en meer cultuur. Daarom staan dit soort campings bij ons onderaan de bucketlist.

Met de hele camping achter de Bumpie-jeep naar de dagelijkse voorstelling.
Met de hele camping achter de Bumpie-jeep naar de dagelijkse voorstelling.

#3 Andorra

In Andorra ben ik nooit geweest en dat geldt voor meer mini-staatjes in Europa. Ik voel geen enkele behoefte om erheen te gaan. Waarom? Vaak zijn het belastingparadijsjes waar de rijkelui alleen maar komen om tax free te shoppen. Ik ben niet rijk en niet dol op de producten die meestal worden aangeboden in tax free shops. Ik heb dus werkelijk waar geen idee wat ik er moet zoeken.

Aanvullend op mijn anti-bucketlist:

 • Ik hou niet van hele grote mensenmassa’s’. Dankzij een bezoek aan Rome in het jubeljaar 2000 toen wij er waren tegelijk met meer dan een miljoen katholieke jongeren die de stad, inclusief het openbaar vervoer, overnamen…
 • Zodra ik zelf iets moet doen op hoogte of in een smalle, kleine ruimte dan blokkeer ik of raak ik in paniek. Ik hou van mooie uitzichten, maar vraag me niet om er via een open trap of langs een afgrond zelf heen te klimmen. Ik doe het ook niet meer. Maar ik stap wel zonder problemen in een luchtballon of iets anders waarmee je vanzelf de hoogte ingaat.

Wat staat er op jouw anti-bucketlist?

Zin om deze tag over te nemen? Hartstikke leuk, maar vermeld wel even wie de maker is en dat je ‘m bij mij hebt gelezen.

Meer lezen

Nieuwsgierig welke tags ik eerder invulde? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelDordogne met kinderen: dit mag je niet missen!
Volgend artikelEr op uit met kinderen in de natuur: 8 tips
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

8 REACTIES

 1. Dat moment dat 1 van je kinderen thuiskomt met de mededeling ‘mam ik wil naar Lloret deze zomer’….vreselijk! Hij is leuk deze Tag. ..lastig maar leuk denk ik!

 2. Leuk dat je de tag hebt ingevuld! Lloret; tsja, snap helemaal dat je die bestemming kiest als afgevaardigde van alle zon-zee-zuipvakanties. Ik zelf ben er ook geweest. Niet om los te gaan, maar als excursie vanuit m’n opleiding. Lloret zelf vond ik vreselijk, maar de omgeving verraste me. Want wat is het daar mooi 😉 Een sprookjescamping is sowieso niet mijn ding, maar dat zal aan m’n levensfase liggen 😉

  • Net buiten Lloret is het inderdaad hartstikke mooi! Daarom snap ik al helemaal niet dat mensen toch voor Lloret kiezen… een paar kilometer verder is het een paradijsje.

   Als je ooit in de Sprookjescamping-fase zit dan lees je mijn blog maar een keer daarover 😉

 3. Haha, ik moet nog steeds het positieve vervolg op mijn Lloret-stuk schrijven. 😉 Wat Andorra betreft: ik heb er ooit -toen ik au pair in Barcelona was- geskied met mijn aupairfamilie. En dat was super!

 4. Haha! Die sprookjescampingfoto. Hel.. Ik moet eigenlijk ook nog steeds een schrijven hoe leuk ik kamperen op een megacamping vond. 🙂 Dat kan een leuk blokje worden. Bestaat er een internationale ‘grumpy cat day’?

  En dat Lloret doet mij denken aan het moment dat ik vond dat we best in Benalmadena konden gaan slapen, in hotel Holiday Palace. Ja, zoek dat maar op. En het ergste was, we hadden toen nog geen kinderen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.