Taste of Amsterdam: food festival met kinderen

Blogger Daphne ging voor het eerst met haar gezin naar een food festival: Taste of Amsterdam. Ben jij nieuwsgierig wat er met kinderen allemaal te doen was en of het leuk is om een food festival met kinderen te bezoeken? Lees dan snel verder.

Taste of Amsterdam: food festival met kinderen

Op een heerlijke zondagmiddag vertrekken we naar het Amstelpark voor Taste of Amsterdam. We zijn vroeg dus er is genoeg (gratis) parkeerplek en ook bij de kassa is het nog rustig. Binnen zien we overal kraampjes met eten en drinken en al snel komen we aan bij de kinderhoek. We kijken daar even rond en besluiten eerst een rondje over het terrein te lopen. Ook kopen we florijnen (het betaalmiddel tijdens Taste of Amsterdam), zodat we lekkere dingetjes kunnen kopen.

In ons rondje over het terrein komen we een reuzenrad tegen, daar willen de meiden wel graag in. Het blijkt dat je daar in mag als je bij die kraam champagne koopt, nu hebben Mike en ik daar allebei niet zo’n trek in… Gelukkig is het nog rustig en mogen we toch een paar rondjes mee!

In het reuzenrad bij Taste of Amsterdam.
In het reuzenrad bij Taste of Amsterdam.
Uitzicht over het food festival terrein.
Uitzicht over het food festival terrein.

Bij de kraam van Aviko mogen we een gratis receptenboekje meenemen, ook kunnen we een bakje met lekkere dingen proeven. Als we ons weekmenu invullen krijgen we nog een receptenboekje. De meiden vullen beide ons weekmenu in, dit kan je doen met stickers (snelle hap, uitgebreid eten, vers en vlot enz).

Ons weekmenu invullen met stickers.
Ons weekmenu invullen met stickers.

Dan is het tijd om terug te gaan naar de kinderhoek. Er worden gratis activiteiten aangeboden, maar er zijn ook activiteiten waarvoor betaald moet worden. Gelukkig hebben we net florijnen gehaald (1,25 euro per stuk) en kunnen we voor 2 florijnen een ijsje maken. De meiden kiezen een smaak en het vormpje en eensgezind wordt dat een aardbeien roosje. Deze versieren ze met verschillende soorten glitters, chocolade en aardbeiensaus en knettersuiker.

Een van de kinderactiviteiten: ijsjes versieren.
Een van de kinderactiviteiten: ijsjes versieren.
Het resultaat.
Het resultaat.
Smullen van het zelfgemaakte ijsje.
Smullen van het zelfgemaakte ijsje.

Na het ijsje wil Namé graag een soepje maken en voor 2 florijnen mag ze aan de slag. Eerst kleurt ze een koksmuts, dan proeft ze verschillende soorten groenten en fruit, snijdt de knoflook en tomaat voor in de soep en geniet daarna van een heerlijk soepje. Ze krijgt na afloop nog een smaakdiploma en wist te vertellen dat ze alles lekker vond dat ze geproefd had (aardbeien, ananas, verschillende kleuren tomaten, komkommer en paprika wist ze nog). Aangezien mij gevraagd werd weg te gaan bij het proeven, heb ik niet precies gezien wat ze allemaal heeft gegeten.

Voordat je gaat koken moet je natuurlijk eerst de koksmuts kleuren.
Voordat je gaat koken moet je natuurlijk eerst de koksmuts kleuren.
Proeven maar!
Proeven maar!
Samen de ingrediënten snijden.
Samen de ingrediënten snijden.
Alles naar de kok brengen.
Alles naar de kok brengen.
Smullen!!!
Smullen!!!
Echt verdiend: smaakdiploma.
Echt verdiend: smaakdiploma.

Jeli wil liever een poging wagen de hoogste toren te maken en Mike wil haar wel helpen. Ze moeten met spaghetti, touw en plakband een toren bouwen met bovenop een marshmallow. Dit  valt nog niet mee! Iedere keer dat het record verbroken wordt kan een kind een bal winnen en daar gaan ze voor. Helaas lukt het uiteindelijk niet, zodra ze de marshmallow plaatsen valt de toren om. Jeli heeft mazzel en krijgt toch een bal omdat ze zo lang bezig zijn geweest aan de hoge toren.

Een poging om samen de hoogste toren te bouwen.
Een poging om samen de hoogste toren te bouwen.

Daarna gaat Jeli kijken bij de champinons en mag ze zelf een bakje maken met compost en aarde om champignons te kweken. Diegene die het uitlegt, doet dat met veel geduld. Jeli krijgt een briefje met instructie mee, het bakje staat nu in onze badkamer en over 2-3 weken hebben we waarschijnlijk zelf gekweekte champignons!

Bezig met de aarde voor de champignons.
Bezig met de aarde voor de champignons.

Daarna is het tijd om even verder op pad te gaan om wat te eten te halen voor ons. Onderweg krijgen we een bijzondere groenteburger te proeven, Mike proeft een stukje bietjesburger, Elin pakt een stukje bonenburger en Jeli proeft de maïsburger. Alles wordt met smaak opgegeten. Later krijgen we nog nasi met zeevruchten aangeboden. Na één hapje ben ik mijn bakje kwijt aan Namé, die vindt ook dat heerlijk.

Na een rondje beslissen de meiden wat ze willen eten. Jeli krijgt een portie biologische frieten (3 florijnen) en Namé poffertjes met suiker (4 florijnen). Als we langs een roze caravannetje komen moet daar iets gekocht worden, want die is toch zo leuk. Ze hebben lekkere pakjes drinken voor de meiden waar een snoeparmband omheen gedaan wordt (1 florijn per pakje). Als we langs mijn lievelingsrestaurant Loetje lopen, moeten we daar even een biefstukje eten (8 florijnen). De amaretto sour die ernaast wordt uitgedeeld smaakt er best goed bij ;-).

Heerlijke patat.
Heerlijke patat.
De poffertjes gaan er ook goed in.
De poffertjes gaan er ook goed in.

Met onze buikjes vol is het voor ons tijd om naar huis te gaan. Onderweg naar buiten ruiken we hele lekkere koekjes, dus met verse kokosmakronen (€ 1,50 per stuk) voor de meiden en een brownie (€3,00) voor mij als toetje lopen we het terrein af. Het was een leuke middag en daar heeft het zonnige weer zeker bij geholpen!

Ben jij al eens met je kinderen bij een food festival geweest?

Meer lezen

Honger gekregen? Dan moet je nu echt even bij onze favoriete kampeerrecepten kijken:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking met Taste of Amsterdam. We delen op KidsErOpUit altijd eerlijk onze eigen mening en ervaring.

Vorig artikelMuursticker Europa
Volgend artikelPony Vakantie bij CenterParcs Erperheide
Daphne gaat met haar 3 dochters (2007, 2009 en 2013) graag op pad. Museum, (natuur)speeltuinen, wandelen in de bergen, weekendjes weg en skiën zijn een paar van onze favoriete uitjes. Het is een uitdaging om uitjes te vinden waar alle 3 de meiden het naar hun zin hebben gezien het leeftijdsverschil. Leuke, nieuwe plekken ontdekken vinden we allemaal heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.