Theatervoorstelling De GVR: De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl

Naast de grote bekende familievoorstellingen zijn er ook kleinere pareltjes te vinden in het theater. Blogger Daphne ging naar zo’n voorstelling, maar wel eentje met een grote naam: De GVR, oftewel De Grote Vriendelijke Reus naar het boek van Roald Dahl. Ben jij ook fan van dit boek? Ontdek dan nu of de theatervoorstelling iets voor jou is.

Theatervoorstelling De GVR: De Grote Vriendelijke Reus

Samen met Namé ga ik naar de voorstelling van De GVR, de Grote Vriendelijke Reus. Voor mij jeugdsentiment, dit boek heb ik heel erg vaak gelezen. Wij zijn erg benieuwd hoe dit bekende verhaal op een podium eruit zal zien.

Het verhaal van Roald Dahl wordt gespeeld door Ila van der Pouw. Vooraf lees ik dat zij meerdere malen bekroond is voor haar prachtige voorstellingen. Een meesterpoppenspeeltster die Roald Dalhs wondere wereld tot leven gaat brengen. Dit belooft een bijzondere middag te worden!

Op zoek naar de GVR in theater De Vest in Alkmaar.
Op zoek naar de GVR in theater De Vest in Alkmaar.
Bij de poster van De GVR.
Bij de poster van De GVR.

Het verhaalt gaat over Sophie, die door de Grote Vriendelijke Reus uit haar kamer wordt gehaald. De GVR neemt haar mee naar zijn grot. Waar zich het grootste gedeelte van het verhaal afspeelt. Hoewel Sophie eerst wat vertrouwen in de GVR moet krijgen, zijn ze al snel dikke vrienden. De GVR praat regelmatig een “beetje scheef” zoals hij het zelf noemt. Dit zorgt voor leuke gesprekken tussen hem en Sophie. Tijdens de voorstelling worden er verschillende grapjes gemaakt, waarbij het stuk over de flitspoppers Namé laat schaterlachen. Ook zitten er wat spannende stukjes in. De GVR is namelijk groot en vriendelijk. Dit is echter niet over alle reuzen te zeggen!

Het gaat beginnen.
Het gaat beginnen.
De pop van Sophie.
De pop Sophie.
De grot van De GVR.
De grot van De GVR.
Best een beetje spannend om in de grot van een reus te zijn.
Best een beetje spannend om in de grot van een reus te zijn.

Ila van de Pouw brengt op bijzondere manier alle personages tot leven. Het is bewonderingwaardig om te zien hoe snel er geschakeld wordt tussen de verschillende personages en deze tot leven komen. De grapjes tussendoor maken het een enorm vermakelijk stuk om naar te kijken. De poppen zijn prachtig gemaakt. Tot slot brengt het projectiescherm een extra dimensie aan het verhaal toe. Hierop zijn soms prachtige beelden te zien die het verhaal af maken.

Het projectiescherm.
Het projectiescherm.
Ila van der Pouw en haar team.
Ila van der Pouw en haar team.

Handig om te weten over De GVR

Theatervoorstelling De GVR is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor hen is het verhaal ook goed te volgen. Wel zitten er wat spannende momenten is. Namé bekijkt het stuk vanaf mijn schoot, ze vindt het op sommige momenten echt behoorlijk spannend. Naast mij zit een jonger jongetje op een gegeven moment met zijn handjes voor zijn ogen. Voor kinderen die heel snel bang zijn kan het stuk aan de spannende kant zijn.

Wil je zelf ook genieten van dit prachtige stuk, de mooie poppen zien en lachen om de flitspoppers en snoskommers? Dat kan op zondagmiddag 30 oktober 2016 in theater Orpheus in Apeldoorn. De volledige speellijst is hier te vinden.

Ga jij dit seizoen naar de theatervoorstelling De GVR?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen in seizoen 2016/2017? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met theater Orpheus in Apeldoorn. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.