Theatervoorstelling: De Kabouter van Theater Terra

Ken je het boek ‘De Kabouter’ van Rien Poortvliet? Vooral de tekeningen zijn bekend en natuurlijk heel erg mooi. Theater Terra heeft er een theatervoorstelling van gemaakt. Blogger Daphne ging met haar dochters naar de premiere van theatervoorstelling De Kabouter. Kijk je mee naar deze familievoorstelling?

Theatervoorstelling De Kabouter

Nadat we vorig jaar de theatervoorstelling ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ hadden gezien, willen we heel graag de nieuwe voorstelling van Theater Terra zien: De Kabouter. In deze nieuwe familievoorstelling komt de wereldberoemde kabouter van Rien Poortvliet tot leven. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar.

Onderweg naar de Meervaart is Elin aan één stuk door aan het kletsen. Het wordt haar eerste theaterbezoek en ze raakt er niet over uitgepraat. Vooraf heeft ze een stukje over de voorstelling op internet gezien en ze wil naar de kabouters toe!

Trailer van theatervoorstelling De Kabouter:

De premiere van theatervoorstelling De Kabouter is in de Meervaart.
De premiere van theatervoorstelling De Kabouter is in de Meervaart.
Ze hebben er zin in.
Ze hebben er zin in.
Grappig: bijna net zo groot als de kabouters.
Grappig: bijna net zo groot als de kabouters.

Binnen aangekomen ziet Jeli meteen dat er flesjes water staan waar kabouters opstaan. Die zijn leuk zeg. Verder is het theater met ballonen aangekleed, kunnen de kinderen geschminkt worden en liggen er kleurplaten die ze kunnen kleuren. Wat is zo’n premiere toch een feestje. Schminken besluiten we na de voorstelling te doen, we gaat nu eerst naar theatervoorstelling De Kabouter kijken.

Leuke flesjes water.
Leuke flesjes water.

Als we zaal binnenkomen ziet het podium er prachtig uit. Dit belooft een leuke middag te worden. We zoeken onze plekken in de zaal. Zodra de voorstelling begint zitten er naast mij drie meisjes ademloos toe te kijken. Het verhaal gaat over Lise en haar zieke kater die Poes heet. Ze heeft een kabouter nodig die Poes beter kan maken. Want kabouters bestaan, als je er echt in gelooft. Op een magisch moment beland zij in het kabouterboek. Samen met haar kaboutervriendje Klaas beleeft ze een spannend avontuur. Op de nek van Wil de Gans, in een luchtballon en dan nemen ze het ook nog op tegen een trol. De spannende momenten zijn vrij kort, waardoor het ook voor de jongere kinderen goed vol te houden is.

We zitten er klaar voor.
We zitten er klaar voor.
Het gaat beginnen.
Het gaat beginnen.
Het slotapplaus.
Het slotapplaus.

De kabouters zien eruit zoals ik ze mij uit de boeken herinner. De kostuums zijn prachtig. Ook over het decor is goed nagedacht, alles klopt tot in detail. De tekeningen van Rien Poortvliet komen steeds voorbij tijdens de voorstelling en vertellen een groot deel van het verhaal.

Het Kabouterboek.
Het Kabouterboek.

Uiteraard is het genieten als je de kinderen naast je hoort lachen om de grapjes en vol bewondering naar het podium ziet kijken. Het is echter nog leuker als je zelf ook kunt lachen om de grapjes die gemaakt worden. Dat lukt bij deze voorstelling! Door de voorstelling heen zitten er grapjes in die vooral de volwassenen in de zaal aan het lachen maken. Wanneer de kabouters er zelfs in slagen om de manier waarop wij als mensen in het leven staan onder de loep te nemen, moet ik toegeven dat ook ik misschien wel iets van kabouters kan leren. Tot slot zijn de liedjes in de voorstelling erg leuk en prachtig gezongen. Het uur vliegt voorbij!

De kabouters lijken echt op de kabouters uit het boek.
De kabouters lijken echt op de kabouters uit het boek.
Net echt!
Net echt!
Zo mooi gemaakt.
Zo mooi gemaakt.
We lachen om de grapjes van de kabouters.
We lachen om de grapjes van de kabouters.
Het decor en de kabouters.
Het decor en de kabouters.
Een heerlijke voorstelling voor jong en oud.
Een heerlijke voorstelling voor jong en oud.

De kabouters worden door Dick Feld, Wesley de Ridder, Marije Konings en Linda Korevaar gespeeld. Lise wordt gespeeld door Linda Korevaar, die met De Kabouter haar debuut maakt. Een prachtig debuut, zowel qua acteren als qua zang.

De cast van theatervoorstelling De Kabouter.
De cast van theatervoorstelling De Kabouter.
Geschminkt en met ballonnen in de hand weer naar huis.
Geschminkt en met ballonnen in de hand weer naar huis.

Handig om te weten over theatervoorstelling De Kabouter

Theatervoorstelling De Kabouter duurt een uur en is geschikt vanaf 4 jaar. Elin wordt bijna 3 jaar en vond het erg leuk. Het verhaal zal ze niet helemaal begrepen hebben, maar ze heeft wel genoten. Vanaf een jaar of 4 zal het verhaal goed te volgen zijn voor de meeste kinderen. Namé en Jeli hebben ook enorm genoten. Jeli is bijna 9 en heeft hardop zitten lachen. Door de verschillende soorten grapjes is de voorstelling voor veel leeftijden geschikt. Tot en met februari 2016 speelt De Kabouter nog in verschillende theaters. Wil je een spannend verhaal beleven moet je deze voorstelling echt zelf gaan bekijken. Wie wil er nu niet in kabouters geloven? Kijk voor speeldata en kaarten op de website van Theater Terra.

Zouden jouw kinderen theatervoorstelling De Kabouter ook leuk vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen in seizoen 2016/2017? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Wij bezochten de premiere van theatervoorstelling De Kabouter op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.