Recensie: theatervoorstelling PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’

De theatervoorstelling PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’, daar ging blogger Iris D. met haar zoon A. (4,5 jaar) heen. Deze internationale theatershow belooft een spectaculair en spannend avontuur.

Theatervoorstelling PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ 

Vanaf het moment dat hij wakker wordt staat mijn zoon al te stuiteren. Vandaag is dé dag dat we naar de premiere van de theatershow PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ gaan. Hij vraagt wel honderd keer of het al tijd is om te vertrekken. Als we dan eindelijk gaan, valt hij in slaap in de auto. Het is ook spannend als je je grote helden van PAW Patrol in het echt gaat zien.

Als we bij het Nieuwe Luxor Theater aan komen lopen zien we een ballonnenboog en samen met een stuiterend kind loop ik over de rode loper naar binnen. Hij krijgt bij binnenkomst een masker van zijn favoriete karakter Chase en is dolgelukkig.

“Mam kijk daar, daar staat Chase! (of zoals hij het zegt Djees)”. Helemaal achter in de foyer staat Chase klaar voor een foto. Als ik de rij zie twijfel ik of we op tijd klaar zijn voor de voorstelling begint, maar toch sluiten we aan. Met succes. We halen het precies en ik heb een blij kind.

Snel lopen we de trappen op naar boven en daar wisselt hij zijn kaart in voor gezonde snacks voor tijdens de voorstelling. We zoeken onze stoelen op en gaan zitten. “Wanneer gaan die mensen zitten, ik kan zo toch niks zien.” De spanning raast door zijn kleine lijf.

Welkom op de rode loper, wie wil dat nu niet?
Wachten tot de voorstelling begint.
De spanning is om te snijden, wat een gaaf podium.

Theatershow vol actie en spanning

BAM! Lichten aan, harde muziek, het gaat beginnen. Voor mijn gevoel staat het geluid behoorlijk hard, maar A. lijkt nergens last van te hebben. Ryder komt het podium op en neemt de kinderen meteen mee in het verhaal. Het bekende openingslied wordt gezongen en onder luid gejuich worden de pups van PAW Patrol voorgesteld.

De theatervoorstelling PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ gaat over de grote race van Avonturenbaai. Burgemeester Goodway van Avonturenbaai en burgemeester Humdinger van Boerengat strijden tegen elkaar in de grote jaarlijkse wedstrijd. Als de race begint en burgemeester Goodway nergens te bekennen is komen Ryder en de pups in actie.

Er blijkt van alles aan de hand waardoor de burgemeester zelf niet mee kan doen aan de race. Uiteraard helpen de pups haar en gaan zij, samen met de kinderen, op zoek naar de drie gele aanwijzingen van De Grote Race. Tijdens hun zoektocht komen ze op alle bekende plekken uit de PAW Patrol TV-serie en beleven ze spannende avonturen. In duo’s komen alle pups aan bod om een onderdeel van de race te volbrengen.

Soms gaat dat in een keer goed, soms gaat dat fout en komen ze in de problemen. En dan is er ook nog burgemeester Humdinger die probeert om ze tegen te werken, zodat hij de race kan winnen. Wie De Grote Race gaat winnen? Daarvoor zul je de show in het theater moeten gaan bekijken.

PAW Patrol Live! De Grote Race, alle pups op het podium.
Marshall en Chase voeren de eerste opdracht van De Grote Race uit.
De tweede opdracht wordt uitgevoerd door Rubble en Rocky.
Bij de laatste opdracht komt Skye in actie, alleen burgemeester Humdinger zit haar dwars.
Zuma helpt Ryder om onder water hun vriend te bevrijden. Eerst anderen helpen, dan weer door met De Grote Race.
Als burgemeester Humdinger in nood is, helpen de pups hem, ook al is hij de tegenstander.
De pups van PAW Patrol halen de finish, maar hebben ze ook gewonnen?
Eind goed, al goed!

Alles klopt bij PAW Patrol Live!

Theatervoorstelling PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ is nog het beste te omschrijven als een live aflevering van de serie. Als achtergrond wordt een LED-scherm gebruikt, zodat alle locaties uit de TV-serie aan bod kunnen komen. De ‘look and feel’ van de show komen helemaal overeen met wat de kinderen normaal op TV zien. Alles klopt. Van kleding, tot vervoersmiddelen, tot locaties, tot de tablettelefoon van Ryder.

Tijdens de liedjes worden de kinderen in de zaal actief betrokken. Ze krijgen aan het begin van de show allemaal een papieren pompom en mogen daarmee zwaaien, juichen en meedansen. Natuurlijk worden ze ook gevraagd om luidkeels mee te zingen en te roepen.

Burgemeester Goodwill en haar kip zijn de vrolijke noot in de show. Zij vertelt telkens wat er is gebeurd en hoe het er nu voor staat. Daarbij komen de cheerleaders in actie. Die peppen die zaal weer op met hun dansjes of vragen de kinderen om de pups extra aan te moedigen. 

Burgemeester Goodway vertelt, samen met de cheerleaders, telkens wat de tussenstand is in De Grote Race.
Marshall in zijn wagen.
Als Ryder belt, ziet het publiek wat hij op zijn tablet ziet.
Tijdens de vele liedjes wordt er gedanst door de cast en de kinderen in de zaal.

Praktische informatie

De theatervoorstelling van PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ duurt in totaal 90 minuten. Er is een pauze van 20 minuten. Het tweede gedeelte duurde voor A. net iets te lang. Hoewel er veel interactie is en hij graag wilde weten hoe het afliep, vond hij het moeilijk om zijn aandacht er bij te houden.

Zowel voor als na de voorstelling staat er een karakter in de foyer klaar om mee op de foto te gaan. Houd hier rekening met een lange wachtrij. Dus kom op tijd als je kind dit graag wil. Of bereid hem voor op lang wachten na de voorstelling.

Er is een kraam met merchandise aanwezig in de theaters waar PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ speelt. Je kunt hier pinnen.

PAW Patrol Live! ‘De Grote Race’ speelt alleen deze zomer in Nederland en België. Kijk op de site voor speeldata en kaarten.

De pups zien er precies hetzelfde uit als op TV.

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de première op uitnodiging van Van Hoorne Entertainment. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelKoken op de camping: gevulde courgettes en tomaten
Volgend artikelVogelpark Marlow, een vrolijk gevleugelde belevenis in Duitsland
Actief zijn zit bij Iris in haar bloed. Samen met haar man Job, dochter I. (2012) en zoon A. (2015) is ze vaak op pad: als er maar iets te doen en te ontdekken is, is het goed. Binnen Nederland zijn museums en de natuur favoriet. Buiten Nederland gaan ze het liefst op pad met de caravan en zoeken ze naar de zon, natuur en rust. Op kleine campings, zonder animatie, maar met stadjes, cultuur en activiteiten in de omgeving. Iris is blogger bij KidsErOpUit en redacteur Kamperen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.