Pipo en de Piratenprinses, een vrolijke familievoorstelling

Iedere keer weet van Hoorne Entertainment weer te verrassen met leuke voorstellingen voor het hele gezin. Daphne bezocht met haar dochters de première van Pipo en de Piratenprinses in het prachtige theater in Leiden.

Theatervoorstelling Pipo en de Piratenprinses

We gaan naar de première van Pipo en de Piratenprinses. Die ochtend kijken de meiden allemaal voorstellingen terug op televisie, zo komen ze helemaal in de sfeer. Elin en Namé willen heel graag geschminkt worden als clown, met een zonnetje op hun wang. We zijn er helemaal klaar voor en vertrekken naar Leiden. Daar aangekomen zien we meteen waar we moeten zijn. De ballonnen hangen buiten en er staat een meneer met hoge hoed klaar om de meiden op te vangen. Wat een ontvangst zo! Binnen genieten de meiden van een appeltaartje van Mammaloe en gaan ze op de foto met het ezeltje Nononono.  Dan zoeken we onze plekjes op. Wat een prachtig theater is dit!

Wat een ontvangst!
Wat een ontvangst!
Pipo en de Piratenprinses
Pipo en de Piratenprinses
Op de foto met Nononono
Op de foto met Nononono
Wat een mooi theater
Wat een mooi theater

Een vrolijke familievoorstelling

Zodra het doek opengaat zit de sfeer er meteen goed in, dat kan ook niet anders met zo’n vrolijke clown. Al snel klinken er vrolijke liedjes en zit vooral Elin te swingen op haar stoel. Sommige liedjes heeft ze vanmorgen gehoord op de televisie en zingt ze het refrein snel van mee. Heerlijk zulke makkelijk mee te zingen nummertjes. De circusdirecteur ‘Dikke Deur’, houdt wel van een beetje zelfspot en maakt tussendoor leuke grapjes voor de volwassenen. Elin moet enorm lachen om de onhandigheid van de Dikke Deur, vooral als hij snel achter elkaar wat lichaamsdelen stoot ligt ze helemaal dubbel. Knap hoe ze dat in een kindervoorstelling weten in te bouwen, grapjes voor alle leeftijden.

Een vrolijk decor
Een vrolijk decor
De Dikke Deur zorgt voor leuke grapjes
De Dikke Deur zorgt voor leuke grapjes
Leuke en vrolijke liedjes
Leuke en vrolijke liedjes
Soms ook een serieuzer liedje tussendoor
Soms ook een serieuzer liedje tussendoor

De Piratenprinses

De voorstelling draait om een piratenprinses die gered moet worden. Dit alles is in scene gezet door de Dikke Deur, die graag wil dat Pipo, Mammaloe en Klukkluk weer in zijn circus komen werken. Samen bedenken ze een plan om de piratenprinses te redden en de Dikke Deur een ‘koekje van eigen deeg’ te geven. Hoe dit allemaal afloopt moet je natuurlijk zelf gaan bekijken bij deze leuke familievoorstelling.

Wanneer Pipo, Mammaloe en Klukkluk op zoek gaan naar de piratenprinses varen ze een stuk door het donker en de rook. Elin vindt dit best een beetje spannend en kruipt even bij mij op schoot. Zodra het spannendere stuk weer voorbij is, kruipt ze snel terug naar haar eigen stoel.

Een spannende brief
Een spannende brief
Een spannende tocht
Een spannende tocht
Hoe zal dit aflopen?
Hoe zal dit aflopen?
Een "koekje van eigen deeg"
Een “koekje van eigen deeg”
Het slotapplaus
Het slotapplaus

Meet & Greet met Pipo en zijn vrienden

Na afloop van de voorstelling mogen alle kinderen op de foto met Pipo en zijn vrienden. Vandaag, tijdens de première, is dat op het podium. Bij de volgende voorstellingen is er na afloop een meet & greet in de foyer. De meiden moeten even wachten tot ze aan de beurt zijn, maar staan dan blij met Pipo en de gehele cast op de foto. Wat een leuke afsluiting van een geweldige voorstelling!

Met de cast op de foto
Met de cast op de foto

Praktische informatie

Van Hoorne Entertainment geeft aan dat de voorstelling geschikt is voor kinderen van 4 jaar en ouder. Elin heeft met haar 4 jaar genoten van de voorstelling. Soms was het een beetje spannend, maar dat was ook snel weer voorbij. Jeli en Namé (10 en bijna 9) hebben ook moeten lachen om de voorstelling en Namé stond heerlijk mee te dansen. Dit zal natuurlijk wel afhankelijk zijn van het kind. Wanneer kinderen Pipo op t.v. leuk vinden zullen ze zeker genieten van Pipo en de Piratenprinses. De voorstelling duurt ongeveer een uur en er is geen pauze. Wel kunnen de kinderen meezingen, klappen en soms ook dansen. Dus helemaal stil zitten hoeft gelukkig niet.

Neem voor de speeldata en kaarten snel een kijkje op de website van Van Hoorne Entertainment en ontdek wanneer ze bij jou in de buurt zijn!

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de premiere van Pipo en de Piratenprinses op uitnodiging van Van Hoorne Entertainment. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.