Theatervoorstelling Raad eens hoeveel ik van je hou!

Blogger Daphne ging met een van haar dochters naar de première van de theatervoorstelling ‘Raad eens hoeveel ik van je hou!’ van Theater Terra. Lees nu verder en ontdek of deze voorstelling ook iets voor jouw kinderen is.

Theatervoorstelling Raad eens hoeveel ik van je hou!

Wie kent het boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ niet? Het is zo’n boek dat in de meeste boekenkasten wel terug te vinden is. Wij bezochten 19 september 2015 de première van deze familievoorstelling in de Meervaart in Amsterdam.

Het affiche is meteen herkenbaar voor de lezers van het boek.
Het affiche is meteen herkenbaar voor de lezers van het boek.

Raad eens hoeveel ik van je hou!: het verhaal

Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoe meet je hoeveel je van iemand houdt? Tijdens de lente, zomer, herfst en winter probeert Hazeltje iets héél belangrijks te vertellen aan Grote Haas: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’. Na dit avontuur heeft Hazeltje slaap en legt Grote Haas hem voorzichtig in zijn bedje van varens. Terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!’.

Hoe ze dit in het theater allemaal laten zien gaan we natuurlijk niet verklappen. Hoe wij deze theatershow hebben ervaren vertel ik hier natuurlijk wel!

De premiere van 'Raad eens hoeveel ik van je hou!' is in de Meervaart.
De premiere van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou!’ is in de Meervaart.

Theatervoorstelling Raad eens hoeveel ik van je hou!: onze ervaring

Speciaal voor de première van deze voorstelling was de rode loper uitgerold en konden de kinderen geschminkt worden. Gedurende de voorstelling had ik dus een klein Hazeltje bij mij op schoot.

Mijn eigen kleine Hazeltje.
Mijn eigen kleine Hazeltje.
Het begint bijna....
Het begint bijna….

Zodra de deuren van de zaal dicht gaan en het licht uit, gaat het doek open en komen Grote Haas en Hazeltje het podium op. Grote Haas wordt gespeeld door Eric-Jan Lens en Hazeltje door Wesley de Ridder. De hazen zijn grote poppen die zij bedienen. Dick Feld en Sanne Franzen ondersteunen soms bij de hazen om deze de meest bijzondere bewegingen te laten maken, maar hebben ook diverse bijrollen. Hilarische boze bijen, een eigenwijze eekhoorn, mollen, snelle zwaluwen, vuurvliegjes… Er komen allerlei dieren voorbij in de voorstelling. Door het enthousiasme en de gezichtsuitdrukkingen van de spelers gaat het verhaal nog meer leven. Je aandacht wordt naar de dieren getrokken, maar het verhaal komt echt tot leven door de spelers.

Het verhaal speelt zich af in de verschillende seizoenen en de vraag: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’ komt iedere keer terug. Er zitten een aantal muziekstukken in de voorstelling waarbij wordt gedanst en een aantal liedjes. De voorstelling is diverse momenten vertederend, maar ook regelmatig moeten we hardop lachen om de avonturen die Hazeltje mee maakt. Hazeltje wil graag groot worden en dit verlangen zullen de meeste kinderen wel herkennen. Grote Haas vindt hem nog te klein om mee te gaan met eten zoeken. In de tijd dat Grote Haas op zoek is naar eten maakt Hazeltje van alles mee en de vraag is of hij uiteindelijk mee mag op zoek naar eten. Als je hier achter wilt komen, zul je zelf naar deze schattige voorstelling moeten!

Grote Haas en Hazeltje hebben in de boom een holletje.
Grote Haas en Hazeltje hebben in de boom een holletje.
Grote Haas en Hazeltje.
Grote Haas en Hazeltje.
Het applause aan het einde van de voorstelling.
Het applause aan het einde van de voorstelling.
De trotse cast na afloop van de premiere.
De trotse cast na afloop van de premiere.

Praktische informatie Raad eens hoeveel ik van je hou!

De voorstelling duurt een uur (zonder pauze) en is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Van september 2015 tot april 2016 is deze theatervoorstelling te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Informatie over data en speellocaties is te vinden op de website van Theater Terra. Daar kan je ook direct kaartjes kopen.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er komend seizoen nog meer voor kinderen in het theater te zien is? Lees dan ons overzicht met alle kindervoorstellingen in 2015/2016.. Van dit theaterseizoen bezochten we ook al Wickie de Musical.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaring.

Vorig artikelBiesbosch MuseumEiland en rondvaart met kinderen
Volgend artikelWolfsburg: Autostadt met kinderen
Daphne gaat met haar 3 dochters (2007, 2009 en 2013) graag op pad. Museum, (natuur)speeltuinen, wandelen in de bergen, weekendjes weg en skiën zijn een paar van onze favoriete uitjes. Het is een uitdaging om uitjes te vinden waar alle 3 de meiden het naar hun zin hebben gezien het leeftijdsverschil. Leuke, nieuwe plekken ontdekken vinden we allemaal heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.