Theatervoorstelling Superoma; een gebreide ode aan alle superoma’s

Het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur. Daphne gaat met haar dochter naar de theatervoorstelling Superoma in de Krakeling in Amsterdam. Stip theaterproducties heeft ons eerder verrast met bijzondere voorstellingen, we zijn zo benieuwd naar deze nieuwe voorstelling!

Theatervoorstelling Superoma

Namé is er van overtuigd dat ze een superoma heeft, eigenlijk heeft ze er zelfs twee. Dit maakt dat ze heel veel zin heeft in de voorstelling Superoma. Een oma met superkrachten, die kan vliegen en alles weet, maar die opeens heel saai is geworden. Met een plan wordt geprobeerd oma weer uber-uper-duper-super te krijgen, dat klinkt spannend.

Stiekem ben ik erg benieuwd naar het decor wat helemaal met de hand gebreid is door de superoma’s uit Amsterdam-Noord. Kortom, we hebben er allebei zin in! Vooraf zoekt Namé een snoepje uit bij de bar van de Krakeling. Wat is het toch een leuk en mooi theater.

We gaan naar de voorstelling Superoma
We gaan naar de voorstelling Superoma
Wij zijn binnen
Wij zijn binnen
Een snoepje kopen voor het begint
Een snoepje kopen voor het begint

Een gebreid decor

Voordat de voorstelling begint, bekijken Namé en ik het decor. Is echt alles gebreid? Zover wij kunnen zien wel. Namé bekijkt alles goed, zelfs het schilderij van opa, de voordeur, de telefoon en de bloemen zijn gebreid. Wij kunnen niks ontdekken dat niet gebreid is. Ook spullen die tijdens de voorstelling tevoorschijn worden getoverd zijn allemaal van wol. Zelfs het hele pak van oma is gebreid, inclusief coole cape.

Echt alles is gebreid
Echt alles is gebreid
Namé bestudeert het decor goed
Namé bestudeert het decor goed

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is superoma!

Zo begint de voorstelling. Namé en ik zitten er allebei direct in het verhaal. Door de gehele voorstelling heen zitten grappige momenten en het thema is enorm herkenbaar. Het verhaal begint met oma, die er klaar mee is om superoma te zijn. Oma wil gewoon een ‘gewone’ oma zijn. Gelukkig krijgt ze hulp van een ‘out of de box’ met gewone oma spullen. De kleding van oma zorgt voor gelach in de zaal en wanneer er dan ook nog een spray met ‘muffe geur’ uit de box komt is de hilariteit compleet. Gelukkig heeft oma ook nog een handboek ‘gewoon oud’ erin zitten, want een gewone oma zijn als je eigenlijk super bent is zo makkelijk nog niet.

Oefenen op gewone oma zinnen
Oefenen op gewone oma zinnen

Hoe wordt oma weer superoma?

Het kleinkind dat bij oma komt logeren is helemaal niet zo blij met de gewone oma en bedenkt een plan om haar superoma weer terug te krijgen. Het plan bestaat uit verschillende delen, waarbij Namé de rap/het lied het allerleukste vindt. Wat voor andere plannen ze allemaal bedenkt en hoe het afloopt kunnen we natuurlijk niet verklappen. Dat je continu verrast wordt en zult lachen om wat er voorbij komt is wel zeker.

De voorstelling is afwisselend en zorgt bijna continu voor een lach op je gezicht. Wanneer het over opa gaat die niet meer leeft wordt het wat stiller in de zaal: “Mama, dat stukje met die opa, dat was wel zielig hé.” Ik kan niet anders dan dat beamen.

Ode aan de superoma’s

Hoe deze superoma nou aan haar superkrachten komt? Dat heeft iets te maken met een eed of een eend en de geboorte van een kleinkind. Een boodschap waar veel oma’s, maar waarschijnlijk ook opa’s, vaders en moeders zich in zullen herkennen.

Ook benieuw geworden naar deze voorstelling? Je oma zal hem waarschijnlijk ook leuk vinden. Bijzonder bij de première is dat de oma’s die mee gebreid hebben aan het decor aanwezig waren. Na afloop van de voorstelling mag Namé met een Superoma-cape op de foto. Stralend gaat ze op de foto.

Superoma met haar kleinkind
Superoma met haar kleinkind
Alle superoma's komen ook naar voren voor het applaus
Alle superoma’s komen ook naar voren voor het applaus
Trots met de superomacape op de foto
Trots met de superomacape op de foto

Praktische informatie

In de maanden oktober en november 2017 kan je de voorstelling Superoma gaan bekijken in verschillende theaters in het land. Neem voor de speeldata en kaarten een kijkje op de website van Stipproducties. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Afhankelijk van het kind, zal het voor jongere kinderen waarschijnlijk qua grapjes en herkenbaarheid wat minder geschikt zijn. Voor de leeftijdscategorie van 6 tot en met 10 jaar zal de voorstelling het beste aansluiten.

Wil jij ook naar de theatervoorstelling Superoma?

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de premiere van Superoma op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.