Theatervoorstelling ‘Welterusten, Kleine Beer’, voor alle kinderen die weleens bang in het donker zijn

Theater Terra, bekend van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ en ‘De Kabouter’ komt dit jaar met een theatervoorstelling van het bekende boek ‘Welterusten, Kleine Beer’. Daphne gaat met haar jongste dochter de voorstelling bekijken. Elin is benieuwd of de voorstelling net zo leuk is als het boek. Lezen jullie de boeken van Kleine Beer ook zo graag?

Welterusten, Kleine Beer

Het boek ‘Welterusten, Kleine Beer‘, lees ik vaak aan Elin voor. De kleine beer die bang is in het donker en het liefst bij zijn papa wil zijn, Elin snapt die kleine beer maar al te goed. Ze staat daarom te springen als ze hoort dat we naar deze voorstelling gaan. De avond voor de voorstelling lezen we het boek samen nog eens en kijken we een filmpje dat Theater Terra op Facebook plaatst. Dat ziet er leuk uit, we hebben er zin in!

Theater de Meervaart
Theater de Meervaart
Welterusten, Kleine Beer
Welterusten, Kleine Beer

Slapen met Kleine Beer

Het verhaal begint bij een meisje dat in bed ligt met haar knuffelbeer en niet kan slapen. De knuffelbeer wil graag leuke verhalen horen waarover hij kan dromen, bijvoorbeeld over zijn papa beer. In de verhalen maakt Kleine Beer allemaal leuke dingen mee.

Elin zit vanaf het begin in het verhaal en vindt het erg grappig. Het stuk zit vol met echte kleuter/kinderhumor en is hierdoor enorm herkenbaar. Niet alleen is het herkenbaar voor de kinderen, ook voor de volwassenen is er genoeg te lachen. Kleine Beer die bijvoorbeeld bij iedere stap vraagt of ze er al zijn, Elin en ik schieten er allebei van in de lach.

Sloffer, ploffer en zijpelaar

Naast veel grappige momenten, komen er verschillende bekende kinderangsten langs. Niet alleen is Kleine Beer bang voor het donker, soms hoort hij enge dingen. Bijvoorbeeld een sloffer, of een ploffer en soms een zijpelaar. Gelukkig weet Grote Beer altijd wat het echt is en blijken deze enge dingen helemaal niet te bestaan. In een vrolijk liedje wordt daarover gezongen. Deze dingen bestaan alleen maar in je hoofd, als je erin gelooft.

Ook op andere momenten wordt er in de voorstelling gezongen. Elin zit op het puntje van haar stoel en klapt vrolijk mee: “Mama, die kleine beer is zo grappig en schattig.” Het is wel duidelijk, Elin vindt Kleine Beer geweldig. Veel te snel is de voorstelling alweer afgelopen.

De beren nemen het applaus in ontvangst
De beren nemen het applaus in ontvangst
De gehele crew
De gehele crew
Grote beer en kleine beer
Grote beer en kleine beer

Het hol van Kleine Beer

Het decor van Welterusten, Kleine Beer is prachtig. Met wat kleine wijzigingen in het decor ben je op eens op een andere plek in het verhaal. In de slaapkamer, in het hol, maar ook buiten bij de waterval. Ook Grote Beer en Kleine Beer en hun vriendjes zijn mooi gemaakt. De bewegingen van Kleine Beer, springerig, vrolijk en soms bibberig bang maken dat de beer helemaal tot leven komt. Als Elin hem na afloop mag knuffelen, vraag ik mij af of ze beseft dat hij niet echt is.

Grote beer
Grote beer
Kleine beer
Kleine beer
De eekhoorn
De eekhoorn
De ijsvogels
De ijsvogels
De spelers van Welterusten, Kleine Beer
De spelers van Welterusten, Kleine Beer
Elin mag na afloop met kleine beer op de foto
Elin mag na afloop met kleine beer op de foto

Praktische informatie

De voorstelling van Welterusten, Kleine Beer is te zien van september 2017 tot en met maart 2018 in verschillende theaters. Kijk voor de speeldata, theaters en kaarten op de website van Theater Terra. Deze familievoorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Elin wordt bijna 4 jaar en heeft genoten. De onderwerpen die voorbij komen zullen voor veel jonge kinderen herkenbaar zijn.

Ga jij dit theaterseizoen naar Weltereusten, Kleine Beer?

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten Welterusten, Kleine Beer op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.