Woezel en Pip en de Tijdmachine: geweldig theater voor peuters en kleuters

Woezel en Pip beleven dit jaar in het theater weer een nieuw avontuur. Blogger Iris D. ging met haar zoon Abel (3,5 jaar) naar de première van de nieuwe voorstelling: Woezel en Pip en de Tijdmachine.

Woezel en Pip en de Tijdmachine

Hoewel Abel vaak naar Woezel en Pip op TV kijkt heeft hij helemaal geen zin in de theatervoorstelling. Dat komt volgens mij omdat hij geen idee heeft wat hij kan verwachten.

Samen rijden we op een zonnige nazomermiddag naar Den Haag. In het Nationale Theater vind de première plaats van Woezel en Pip en de Tijdmachine. In de auto vraagt Abel zich wel hardop af of Tante Pereboom en Molletje er zullen zijn. Als we in het voorbij rijden een grote ballonnenboog zien, zit hij te stuiteren op de achterbank. Daar wil hij wel naar toe!

Over de rode loper naar binnen

“Wat een lange rij, mama”, zucht Abel als hij de rij voor de rode loper ziet. Iedereen wil op de foto dus we moeten wachten. Dat is minder erg als hij een paar oortjes mag uitzoeken, zodat de kinderen er net zo uitzien als de kleine vriendjes. Abel kiest voor de oren van Woezel, zijn favoriet. Op de foto wil hij eigenlijk niet, want hij vindt het behoorlijk spannend.

In de foyer kijkt hij zijn ogen uit. Hij krijgt een zakje popcorn en gaat een glaasje limonade halen uit de limonadefontein. Maar het is zo druk, dat we alvast naar onze plek op het balkon vertrekken. Nu de lichten nog aan zijn kan hij de enorme zaal goed bekijken. Hij is er stil van. Er klinken allemaal klusgeluiden. “Hoor je dat mama: een zaag, een timmer en een boor.” Hij is benieuwd wie er aan het timmeren is.

Spannend hoor, zo'n overweldigend welkom!
Spannend hoor, zo’n overweldigend welkom!
Alle mooie spulletjes bekijken van Woezel en Pip.
Alle mooie spulletjes bekijken van Woezel en Pip.
Nog even een glaasje limonade voor de voorstelling begint.
Nog even een glaasje limonade voor de voorstelling begint.
Gluren naar de vele post voor Woezel en Pip.
Gluren naar de vele post voor Woezel en Pip.
In alle rust de zaal en het toneel bekijken.
In alle rust de zaal en het toneel bekijken.

Geweldige theatervoorstelling voor peuters en kleuters

Als het doek open gaat zien we de tijdmachine al op het podium staan. Een vertelster komt op en introduceert de kinderen in het verhaal. Met zijn allen zingen we het liedje van Woezel en Pip.

Dan komen de kleine vriendjes op het podium. Woezel, Pip, Buurpoes en natuurlijk Charlie. Samen spelen ze in de tovertuin waar de Wijze Varen een heuse tijdmachine aan het maken is. Als hij klaar is, gaat Wijze Varen wat spullen pakken zodat hij in de tijd kan reizen. Maar de vriendjes zijn ook wel benieuwd naar het land van nog niet gebeurd.

Ondanks dat ze aan Wijze Varen hebben beloofd om nergens aan te zitten, kunnen ze het niet laten. Maar… ze ontdekken dat de tijdmachine het helemaal niet doet en besluiten om Wijze Varen voor de gek te houden. Ze zorgen ervoor dat hij naar het verleden gaat. Naar de tijd van de dino’s en van de ridders. Ze beleven er de wildste avonturen.

Wil je weten of de Wijze Varen er achter komt? Of welke avonturen ze nog meer beleven in het land van nog niet gebeurd? Dan moet je zelf de voorstelling gaan bekijken. Het loopt in elk geval goed af.

Natuurlijk is ook buurpoes van de partij in het verhaal.
Natuurlijk is ook Buurpoes van de partij in het verhaal.
Zo ziet de tijdmachine er dus uit van binnen.
Zo ziet de tijdmachine er dus uit van binnen.
Waar brengt de tijdmachine Woezel en Pip naar toe?
Waar brengt de tijdmachine Woezel en Pip naar toe?
Terug in de tijd bij de dino's.
Terug in de tijd bij de dino’s.
Wijze Varen is in de riddertijd beland. Of houden de vriendjes de Wijze Varen voor de gek?
Wijze Varen is in de riddertijd beland. Of houden de vriendjes Wijze Varen voor de gek?
Het riddertoernooi tussen Pip en Charly.
Het riddertoernooi tussen Pip en Charly.
Wie houdt nu eigenlijk wie voor gek in dit verhaal?
Wie houdt nu eigenlijk wie voor gek in dit verhaal?

Spanning en interactie op het toneel

De voorstelling wordt gespeeld met levensgrote handpoppen, die de acteurs bewegen met hun handen. Dat doen ze echt heel goed. Omdat ze zwarte kleding dragen vallen ze op een gegeven moment helemaal niet meer op.

De vertelster neemt de kinderen in de zaal helemaal mee in het verhaal. Ze laat ze zingen, roepen, klappen en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat de kinderen echt betrokken zijn bij het verhaal. Vooral bij de dino’s is Abel helemaal in zijn element en brult meerdere keren keihard in mijn oor.

Tijdens de voorstelling komt ze regelmatig terug om een samenvatting te geven van wat de kinderen gezien hebben en wat er gaat komen. Wel zo fijn voor de allerkleinsten om bij het verhaal te blijven.

De voorstelling is niet spannend, wel is het soms even schrikken als de tijdmachine aan gaat. Dan is er fel licht en veel geluid. In de zaal beneden hoor ik sommige kleintjes dan wel even gillen, maar Abel vertrekt geen spier. Hij moet vooral lachen om Charlie: “Hij is zo druk hè, mama.”

De vier vriendjes zetten een mooie familievoorstelling neer.
De vier vriendjes zetten een mooie familievoorstelling neer.
Tijdens de voorstelling is er veel interactie met het publiek.
Tijdens de voorstelling is er veel interactie met het publiek.

Praktische informatie

De voorstelling Woezel en Pip en de Tijdmachine duurt 1 uur en 5 minuten. Voor de allerkleinsten misschien net een tikkeltje te lang. Gelukkig eindigt de voorstelling dat alle kinderen op het podium mogen komen om het slotliedje te zingen met elkaar.

Het is een echte theatervoorstelling voor peuters en kleuters. Het verhaal is makkelijk te volgen. De verschillende scènes zijn afgebakend. De acteurs spreken duidelijk en gebruiken korte zinnen. Verder is hoe de vriendjes met elkaar spelen denk ik ook heel herkenbaar voor peuters en kleuters.

Neem voor de speeldata en kaarten snel een kijkje op de site van Van Hoorne Entertainment en ontdek wanneer ze bij jou in de buurt zijn!

Gezellig met zijn allen op het podium om de voorstelling af te sluiten.
Gezellig met zijn allen op het podium om de voorstelling af te sluiten.

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de première op uitnodiging van Van Hoorne Entertainment. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelDus daarom is Interrailen met het gezin zo’n toffe ervaring!
Volgend artikelZo vind je het leukste Landalpark in België!
Actief zijn zit bij Iris in haar bloed. Samen met haar man Job, dochter I. (2012) en zoon A. (2015) is ze vaak op pad: als er maar iets te doen en te ontdekken is, is het goed. Binnen Nederland zijn museums en de natuur favoriet. Buiten Nederland gaan ze het liefst op pad met de caravan en zoeken ze naar de zon, natuur en rust. Op kleine campings, zonder animatie, maar met stadjes, cultuur en activiteiten in de omgeving. Iris is blogger bij KidsErOpUit en redacteur Kamperen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.