Thomas De Stoomlocomotief: Theatertour Thomas en het Circus

We hebben een echte Thomas de Stoomlocomotief fan in huis. Camiel was nog geen twee toen hij in 2011 voor het eerst naar de theatertour “Thomas en het Circus” ging. Tijdens theaterseizoen 2015/2016 is deze voorstelling opnieuw te zien en eigenlijk mag je dit gewoon niet missen als jouw kind gek is op het blauwe treintje.

Theatervoorstelling “Thomas en het Circus”: het verhaal

Het Circus komt naar Sodor! Maar oh jee, Thomas heeft een foutje gemaakt toen hij hielp met het bezorgen van de post…. Er is nu niets geregeld voor het vervoer. De circuswagen kan niet op tijd in de stad zijn en dan valt het feest in het water.  Arme Thomas voelt zich schuldig en probeert zijn fout goed te maken. Dat gaat niet zomaar. Het blijft de hele voorstelling spannend of ze het voor elkaar krijgen met de circuswagen. Gaat het Thomas en de circusartiesten lukken om er op tijd te zijn? Dat verklappen we niet, maar kan je zien in het theater.

Onze ervaring bij “Thomas en het Circus” in het theater

Bijna 5 jaar geleden ging Camiel voor het eerst naar “Thomas het het Circus”. Toen nog een beetje geïntimideerd door het spektakel en genietend in stilte. Nu hij 6,5 jaar is gaat dat anders. Bij de ingang zien we de eerste conducteur en Camiel durft meteen op de foto. Vrolijk huppelt hij daarna naar binnen.

Op de foto? Tuurlijk mam, durf ik best nu ik al 6 ben.
Op de foto? Tuurlijk mam, durf ik best nu ik al 6 ben.

In de zaal staan de conducteurs de bezoekers op te wachten. Camiel wil direct de zaal in zodra het kan en stralend zit hij op zijn stoelverhoger om zich heen te kijken. Dan komt er een conducteur naast hem zitten en met hem kletsen. Camiel is helemaal niet verlegen en barst los: “Ik ben al een keer geweest en ik heb de cd en ik ken alle liedjes. Ik heb ook een Thomas trein en Percy. En ook heel veel rails”. Dan begint de voorstelling.

Even kijken bij de merchandise stand. Leuke dingetjes, maar best duur (net als in de winkel...).
Even kijken bij de merchandise stand. Leuke dingetjes, maar best duur (net als in de winkel…).
Beetje wiebelig beeld omdat het donker was en de conducteur en Camiel nogal beweeglijk waren van enthousiasme....
Beetje wiebelig beeld omdat het donker was en de conducteur en Camiel nogal beweeglijk waren van enthousiasme….

De liedjes zijn voor ons heel erg herkenbaar (ik kan ze dromen, mocht op de heen- en terugweg 1,5 uur naar de Thomas-cd luisteren….). Maar ook als je ze voor het eerst hoort zing je zo mee. Ze zijn vrolijk en aanstekelijk. Camiel ging er helemaal in op en zong alles mee. Eerlijk? Ik deed net zo fanatiek mee.

De spelers maken er een feestje van. Ze weten elke keer de zaal mee te krijgen en hun enthousiasme is aanstekelijk. Bij Camiel is Thomas de grote favoriet, al maakt de Sterke Man ook indruk. Ik lach vooral om Boer Boontje, die met een heerlijk plat accent zingt. Maar het meest indrukwekkend zijn toch de locomotieven die over het toneel rijden. Ik weet niet hoe ze het hebben gemaakt, maar zelfs de monden en wenkbrauwen bewegen! Op de terugweg in de auto weet Camiel het zeker: “Mama, aan het einde keek Thomas mij aan. Hij herkende me!”. Ik voel geen enkele neiging om hem uit deze droom te helpen.

Allemaal mee doen: "Tuut, tuut".
Allemaal mee doen: “Tuut, tuut”.
Daar is ie: Thomas de Stoomlocomotief!
Daar is ie: Thomas de Stoomlocomotief!
Ook Gordon, James en Percy doen mee aan de voorstelling.
Ook Gordon, James en Percy doen mee aan de voorstelling.
Gaat dat wel goed met dat circuswagonnetje?
Gaat dat wel goed met dat circuswagonnetje?
Bij Boer Boontje.
Bij Boer Boontje op de boerderij.
Klassieker: Thomas en zijn team. We zingen vrolijk mee.
Klassieker: Thomas en zijn team. We zingen vrolijk mee.

Niet alleen de voorstelling zelf is genieten, maar ook daarvoor en daarna zorgt Van Hoorne Entertainment voor vermaak. Vooraf zien we de acteurs rond lopen en wordt er hier en daar al gekletst met de bezoekers. Achteraf is er bij gewone voorstellingen een uitgebreide Meet & Greet. Wij bezochten de premiere en mochten de kinderen bij uitzondering op het podium op de foto.

Op de foto!
Op de foto!

Tot slot nog een sentimenteel dingetje…. Kinderen worden snel groot. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat Camiel voor het eerst naar Thomas de Trein ging. Tijdens deze voorstelling realiseerde ik me dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat we met hem naar een voorstelling van Thomas gaan. Hij wordt ouder. Daarom voor alle ouders: is je kind gek van Thomas de Stoomlocomotief? Ga dan naar een voorstelling. Wacht niet. Voor je het weet zijn je kinderen alweer een fase verder en heb je deze mooie ervaring gemist.

Praktische informatie

Theatertour “Thomas en het Circus” duurt iets meer dan een uur. De voorstelling is t/m juni 2016 in theaters in het hele land te zien. Het speelschema is te vinden op de website van Van Hoorne Junior. Thomas de Stoomlocomotief vraagt of alle bezoekers verkleed willen komen, als conducteur of je favoriete circusartiest. Na afloop is er voor diegene die het mooiste verkleed is een echte Thomas prijs. Wij vinden “Thomas en het Circus” geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Wat denk je, valt “Thomas en het Circus” bij jouw kinderen ook zo in de smaak?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.