Tina de Musical, niet alleen maar leuk voor tieners

Het meidenblad Tina bestaat vijftig jaar. Tijd voor een feestje! Dit feestje komt naar theaters in heel Nederland in de vorm van Tina de Musical. Een musical vol vrolijke liedjes over de makers van het blad de Tina en de avonturen die ze beleven tijdens het vullen van het blad. Blogger Iris en haar dochter E. willen dit feestje wel meevieren en bezoeken de musical in het Luxortheater.

Tina de Musical, niet alleen maar leuk voor tieners

“Kijk, er hangen overal roze ballonnen!”, wijst E. (12) als we bij de ingang van het Rotterdamse Luxortheater aankomen. Niet alleen de ballonnen zijn roze, maar ook de dresscode voor bezoekers van Tina de Musical. Daar doet onze tiener niet meer aan. “Die fase komt wel weer terug hoor”, lacht een vriendelijke medewerkster van het theater als wij uitleggen waarom onze dame niet in het roze is. We klimmen de trap op en lopen onder de ballonnen door naar de foyer. Daar is een groep meiden aan het optreden. De sfeer zit er al goed in, we zien veel meisjes meedansen en klappen.

Niet alleen roze ballonnen, maar ook posters van Tina de Musical vinden we bij de entree.
Niet alleen roze ballonnen, maar ook posters van Tina de Musical vinden we bij de entree.

Tina de Musical vanaf acht jaar

We drinken wat en zoeken dan onze plekjes op in de mooie, ruime zaal. “Er zijn niet alleen maar tienermeisjes met hun moeders”, merkt E. op als we om ons heen kijken. Dat klopt, we zien ook veel jongere meisjes. Tina de Musical is geschikt vanaf ongeveer acht jaar, lezen we op de kaartjes. Jongens zien we eigenlijk niet.

We kijken rond in de zaal en zien meisjes van alle leeftijden met hun moeders of oma's.
We kijken rond in de zaal en zien vooral meisjes van alle leeftijden met hun moeders of oma’s.

Dan gaan de lichten in de zaal uit. Het grote doek, waar een hartvorm op schijnt, gaat langzaam open. We zien een werkplek, waar drie tieners zingend druk bezig zijn het weekblad Tina af te maken. Het zit de tieners Tina, Fabio en Puck niet mee, want de ouders van Tina, die normaal ook bij het blad werken, hebben een ongeluk gehad. Vader kan nu niet striptekenen en moeder heeft een burn-out. Het is dus aan het drietal om te proberen het blad toch op tijd af te krijgen. Ze voelen de hete adem van hun pittige uitgever Joan in hun nekken als ze van alles verzinnen om de Tina te vullen.

De tieners doen hun best om het blad de Tina te vullen.
De tieners doen hun best om het blad de Tina te vullen.

Tweeling Mylène en Rosanne speelt mee

“Ik vind het meisje dat Tina speelt, echt heel mooi zingen!”, geniet E. naast me. Ze begint nog meer te stralen als de zingende en acterende tweeling Mylène en Rosanne opkomen. Ze heeft deze meiden al gevolgd sinds het Junior Songfestival en vindt ze geweldig. In Tina de Musical spelen hebben de meiden de rol van een valse tweeling die de boel probeert te saboteren. Ze willen de Tina tegenhouden en hun eigen blad op de markt zetten: Casey en Polly. Of was het nou Polly en Casey? Daar zijn de meiden het niet over eens.

Mylene en Rosanne spelen een tweeling met valse bedoelingen.
Mylène en Rosanne spelen een tweeling met valse bedoelingen.

Tina’s oma steelt de show

Natuurlijk gaat Tina de Musical ook over de liefde. Wanneer brommerkoerier Bobby zijn helm afzet, wordt Tina halsoverkop verliefd. Maar hoe pak je dat nou aan, zo’n eerste liefde? Haar ouders zijn te druk met hun eigen problemen, dus roept ze de hulp in van haar excentrieke oma. Vanaf dat moment wordt Tina de Musical steeds leuker. Oma, bij ons gespeeld door Annick Boer, krijgt het publiek al snel aan het lachen met haar enthousiaste optreden. “Die oma is echt het grappigst!”, lacht E. Vooral in de scenes met Ome Andre en Julio steelt ze de show.

We moeten vaak lachen om de oma van Tina.
We moeten vaak lachen om de kleurrijke oma van Tina.

Tina de Musical boeit tot het einde

Tina’s grote liefde Bobby laat zich niet zomaar koppelen door oma. Hij is meer bezig met zijn zangcarrière, waarbij oma wel wil coachen. Hier en daar wankelt het verhaal een beetje door de verschillende verhaallijnen, maar die afwisseling maakt wel dat de musical tot het einde boeiend blijft. Gelukkig loopt alles goed af.  We verlaten enthousiast de zaal.

Een feestje in het theater, want alles loopt goed af.
Een feestje in het theater, want alles loopt goed af.

In de foyer wacht een verrassing: de cast komt de trap af en gaat poseren, zodat iedereen met ze op de foto kan. Tot grote teleurstelling van E. en een heleboel meisjes om ons heen, is bij ons juist de tweeling niet aanwezig tijdens het poseren. Maar ze wil graag met de rest op de foto, want: “ze maakten er allemaal een hele leuke musical van!”.

Na afloop op de foto met de cast.
Na afloop op de foto met de cast.

Tina de Musical is eind 2017 en in 2018 nog in vele theaters in Nederland te zien. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Bekijk waar de musical allemaal te zien is op de speellijst.

Ga jij al met je dochter naar Tina de Musical?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen in seizoen 2017/2018? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.