Trein Battle: online reisprogramma voor kinderen

Soms krijg ik persberichten in mijn mailbox waarbij ik denk: ja, dit is gaaf! Dat had ik ook bij de aankondiging van Trein Battle, het online reisprogramma voor kinderen van de NS. Jullie weten dat wij het belangrijk vinden om kinderen met de trein te laten reizen en dat ze hun eigen land leren kennen. Daarvoor inspireren we jullie op KidsErOpUit en daarom kijken we nu al uit naar Trein Battle.

Lees meer over Trein Battle, het digitale lespakket en hoe je kinderen zelf mee kunnen doen aan Trein Battle! Ik ga het filmpje met de oproep in ieder geval aan Maureen laten zien, eens kijken of ze mee wil doen…

Wat is Trein Battle?

Trein Battle is een online reisprogramma voor kinderen op Youtube. In elke aflevering checken 2 teams de leukste bestemmingen van een provincie. Sipke Jan Bousema is de reisleider en presentator en hij beoordeelt elke aflevering welk team het beste de opdracht heeft gedaan.

De eerste aflevering van Trein Battle komt 5 oktober online op NS.nl/treinbattle. Twee teams checken Friesland en Flevoland en gaan de strijd met elkaar aan. Kinderen leren zo op een uitdagende en eigentijdse manier Nederland kennen.

Trein Battle is onderdeel van een digitaal lespakket van KlasseTV, maar ook voor kinderen die daar op school niet mee werken is het programma te volgen op Youtube.

Ben jij klaar voor de Trein Battle?
Ben jij klaar voor de Trein Battle? (bron foto: NS)

Digitaal lespakket: 12 provincies voor je 12e

Trein Battle is onderdeel  van een digitaal lespakket voor heet vak aardrijkskunde op de basisschool. Het motto is: bezoek de 12 provincies voor je 12e. In elke les leren de kinderen over een provincie: monumenten, natuur, bijzondere gebouwen en lokale eigenaardigheden. Het hele land komt voorbij. De kinderen werken aan een digitale reisgids waarin ze hun eigen plaats op de kaart zetten. Wat is er leuk voor kinderen? En wat moeten andere kinderen weten over jouw woonplaats? Elke bestemming die een klas op de kaart zet, maakt kans om te worden gecheckt in het online reisprogramma Trein Battle. Uiteindelijk ontstaat er zo een online reisgids voor en door kinderen over Nederland.

Mee doen aan Trein Battle

Basisschoolleerlingen die mee willen doen aan Trein Battle kunnen zich opgeven. Je maakt zelf een team dat bestaat uit drie kinderen. Mail de voor- en achternamen van jezelf en je twee teamgenoten samen met een foto naar info@klassetv.nl.

Meer lezen

Nieuwsgierig hoe dat werkt om met kinderen met de trein te reizen en wat er in onze provincies te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelPaaltjeswandeling De Manteling bij Domburg (4 km)
Volgend artikelTrampoline springen bij Jumpers Indoor met kinderen
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.