Uitje in de kerstvakantie: Wintercircus met het gezin

Een van de leukste uitjes in de kerstvakantie: naar het Wintercircus! Bij ons al jarenlang een traditie en vooral voor de kinderen een van de hoogtepunten van deze periode. Kijk je mee wat het Wintercircus dit jaar te bieden heeft?

Uitje in de kerstvakantie: naar het circus

Een uitje naar het circus is leuk voor jong en oud. Bij het Wintercircus ligt de kwaliteit hoog. Elk jaar worden de beste acts gezocht tijdens de Circusfestivals in Boedapest, Massy, Parijs, Latina en Monte Carlo. Uitgangspunt is dat elke voorstelling verrassend en spraakmakend is voor het hele gezin. Er wordt gekozen voor spectaculaire voorstellingen zonder wilde dieren. We kunnen uit ervaring zeggen dat dit elk jaar weer lukt!

Wintercircus Amsterdam – RAI

In het Wintercircus Amsterdam zijn er meer dan 20 artiesten uit de hele wereld die samen een prachtige voorstelling geven. De belangrijkste thema’s zijn humor en acrobatiek. De voorstelling duurt ruim 2 uur en 20 minuten.

Onze favorieten artiesten zijn:

 • Catwall: 5 acrobaten vliegen door de lucht tijdens deze trampoline act. Ze gebruiken twee trampolines met daar tussen een glazen muur. Dat zorgt voor veel spektakel!
 • Anelya: in het Wintercircus Amsterdam geen wilde of exotische dieren, maar wel een vrolijke poezen revue uit Frankrijk. Heb je thuis een kat? Dan zal dit nummer je kinderen nog meer aanspreken.
 • Duo Gravity: aan twee kabels laten deze twee acrobaten een adembenemende show zien. Het ziet er zo makkelijk uit, maar de act vraagt veel van de acrobaten. Extra spannend is dat ze werken zonder vangnet of veiligheidskabel.

Wintercircus

Wintercircus

Groot Kerstcircus Den Haag – Malieveld

In Den Haag is het genieten in een echte circustent bij het Groot Kerstcircus Den Haag. Ook hier zijn er de meest indrukwekkende acrobatische stunts en moderne clowns.

Onze favorieten artiesten zijn:

 • Robin Valencia: uniek in Europa! Robin Valencia is de enige vrouwelijke artiest in Europa die zich als kanonskogel laat wegschieten. De act is niet zonder risico en indrukwekkend om te zien.
 • Aerial Spheres: een van de meest vernieuwende acts is die van de vliegende slangenmeisjes. De slangenmeisjes laten de meest bijzondere bewegingen zien terwijl ze door de lucht zweven in speciale bollen.
 • Veslovskis: een rolschaatsact valt bij kinderen altijd in de smaak. Drie acrobaten draaien in hoog tempo rondjes en laten zien wat balanceren is. Wedden dat jouw kinderen na deze voorstelling thuis ook meteen de rolschaatsen aandoen?

Wintercircus

Wintercircus

Wintercircus Maastricht – MECC

Vorig jaar was het Wintercircus voor het eerst in Maastricht en dit jaar dus op herhaling! De show is helemaal nieuw en bestaat alleen uit winnaars van internationale circusfestivals. Een live orkest en showballet maken het feest compleet.

Onze favorieten artiesten zijn:

 • Robles Troupe: in een ronde kooiconstructie racen coureurs op motoren door de kooi. Dit is de favoriete act van Camiel. Hij zag ‘m in Utrecht en had het dagenlang nog hierover, in zijn enthousiasme struikelend over zijn woorden. Alleen al voor deze act zou je naar Maastricht moeten gaan.
 • Duo Igen: een act met honden en geiten, dat zal een topper zijn voor de jongste kinderen. Dat je honden iets kan leren weet ik, dus ik ben vooral benieuwd naar de geiten.
 • Troupe Bingo: een hoepelact maakt mij altijd wat wanhopig. Ik hou een hoepel nog geen 10 seconde hoog! Dat wordt dus genieten en verwonderen bij dit moderne hoepelnummer.

Wintercircus

Wintercircus

Wintercircus Utrecht – Jaarbeurs

Het Wintercircus Utrecht is het circus waar wij meestal naar toe gaan. Ook dit jaar is het programma weer indrukwekkend!

Onze favorieten artiesten zijn:

 • Freestyle: de vliegende motoren zijn een van de hoogtepunten van de show. De coureurs springen vanaf een schans en vliegen tientallen meters door de lucht. Spectaculair!
 • Louis en Ilona Knie: paarden horen vanaf het begin bij het circus. Louis Knie junior is een van de beste dresseurs en laat dit jaar een nieuwe act zien.
 • Dunking Devils: een basketbal show in het circus? Ja, voor het eerst in Nederland te zien. Vijf basketballers laten hun behendigheid en balvaardigheid zien. In een hoog tempo komen de meeste bijzondere stunts voorbij.

Wintercircus

Wintercircus

Ga jij deze kerstvakantie naar een Wintercircus?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor de kerstvakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Wintercircus. De foto’s zijn eigendom van het Wintercircus. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

11 REACTIES

 1. Ik gun deze kaartjes mijn broer en zijn twee zonen. Even samen genieten van iets dat ze niet altijd kunnen doen en samen uit huis!

 2. Ik gun deze kaartjes aan mijn zwager Jakko, nichtje Jiska en zijn nieuwe vriendin Annemiek met zoon Mats. Ze hebben een hele moeilijke tijd achter de rug en een drukke tijd gehad met hun nieuwe woning. Zij verdienen het om in de kerstvakantie heerlijk te ontspannen en met zijn vieren te genieten van een mooi kerstcircus!

 3. Ik gun het ons eigen gezin. Zonder een zielig verhaal op te hangen. Wij zijn een jong gezin met een zieke papa, ik ben zijn mantelzorger en zorg dat alles draaiende blijft. Onze zoon van 6 heeft al veel moeten zien en meemaken en af en toe is een break of een leuk uitje heel erg welkom om even bij te tanken en iets positiefs met elkaar te hebben en plezier en energie op te doen.

 4. Ik gun het mijn kinderen. We leven sinds kort gescheiden van hun vader en dat is pittig voor ze. Dit zou een welkome afleiding voor ze zijn!

 5. Voor Martijn, Britt en Koen die voor het eerst kerst zonder hun stoere lieve prinses en moeder moeten vieren. Als je aflevering 1 en 2 van tv-programma liefde voor later kent weet je waarom ik hen dit zo van harte gun.

 6. Ik gun het Zabina de Lange en haar gezin van harte! De eerste kerst zonder vader en opa, dan is de afleiding van een kerstcircus meer dan welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.