Vakantiebeurs 2015: een dagje uit voor het hele gezin

Vakantiebeurs 2015 staat voor de deur. Van 14 t/m 18 januari 2015 vindt dit evenement plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor blogger Lineke en mij is het bijna een traditie geworden om hierheen te gaan. Dit jaar gaan we de beurs op donderdag onveilig maken. Nu ik het kindvriendelijke programma van Vakantiebeurs 2015 zie is het toch jammer dat Maureen gewoon naar school moet op onze Vakantiebeurs-dag, dit had zij ook leuk gevonden….

Hoe was het vorig jaar op de Vakantiebeurs?

Vorig jaar hebben we een geweldige dag gehad op de Vakantiebeurs. We hebben de gewoonte om ALLE stands langs te lopen. Je weet maar nooit door wat voor onverwachte bestemming je geraakt wordt. We smulden tijdens de culinaire route, genoten bij “Camping by Night”, kletsten heel wat af en namen bergen folders mee. Ik vond er goede tips over Zweden, leuke kampeeradresjes en heel veel inspiratie voor de komende vakantiejaren. Tijdens deze beurs werd ik verliefd op de tenten van Karsten en inmiddels hebben we een prachtig tweedehands exemplaar op de kop getikt.

Impressie Vakantiebeurs van vorig jaar.
Impressie Vakantiebeurs van vorig jaar.

Vakantiebeurs 2015

Natuurlijk ga ik op zoek naar meer informatie over Denemarken, zoek ik nog een bestemming voor de mei-vakantie en ben ik altijd benieuwd naar leuke campings en huisjes. Sinds we met een ferry naar Zweden zijn geweest zijn de kinderen gek op boten, ik wil dus ook eens bij de cruises kijken.

Vakantiebeurs 2015 heeft zes thema’s:

 • Familie & Kinderen
 • Cruises & Zeilen
 • Kampeer & Camping
 • Steden & Cultuur
 • Outdoor & Sport
 • Verre bestemmingen

Het eerste thema trekt direct onze aandacht, we helpen jullie en zetten op een rij wat hier allemaal te doen is.

Met deze stapel inspiratie kwam ik vorig jaar thuis van de Vakantiebeurs....
Met deze stapel inspiratie kwam ik vorig jaar thuis van de Vakantiebeurs….

Thema Familie & Kinderen

De Vakantiebeurs begrijpt dat ouders met hun kinderen de beurs willen bezoeken. De ene ouder zal dit doen omdat er geen oppas is, de ander omdat het programma dit jaar zo leuk is met kinderen. Op het Samen-plein worden de volgende activiteiten georganiseerd:

 • Ontrafel het mysterie van het ontsnapte dier bij de stand van National Geographic Junior en maak kans op een jaarabonnement.
 • Op de leestafel liggen stapels National Geographic Junior.
 • Speel Topomaster op een van de iPad-zuilen en download de Topomaster app tijdens de beurs voor 0,99 euro.
 • Zangeres Monique Smit presenteert op woensdagmiddag de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards.
 • Ontdek wat de coolste Kids Vakantiemascotte is.
 • Ga spelletjes doen bij Camping by Night en ontdek dit deel van de beurs met een gratis zaklampje.

Ik laat Maureen maar niet horen wat er allemaal te doen is. Ze is al zo gek op topografie en informatie over landen, deze activiteiten zouden bij haar zeker in de smaak vallen. De Topomaster App ga ik in ieder geval voor haar downloaden.

Vakantiebeurs met korting

Lukt het in jouw agenda wel om met de kinderen naar de Vakantiebeurs te gaan? Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs dan nu met 4,50 euro korting: nu Vakantiebeurs-kaarten kopen! Oh ja, de korting is natuurlijk ook geldig als je zonder je kinderen gaat.

Ga jij naar de Vakantiebeurs? Met of zonder kinderen? En welke stands sla jij zeker niet over dit jaar?

Meer lezen

Op zoek naar meer inspiratie voor je vakantie? Lees dan verder voor informatie over de volgende vakantielanden:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelBrandweerman Sam in het theater
Volgend artikelKamperen in de Dordogne op Camping Le Clou
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

4 REACTIES

 1. Klinkt allemaal erg gezellig, paar jaar geleden met vriendin geweest. Helaas erg druk en vonden ook lastig het overzicht te bewaren. Er is zoveel aanbod. wel goed met veel (dure) eetkraampjes en activiteiten. Geef mij maar de online wereld. Makkelijker vergelijken.

  • Het hangt er vanaf welke dag je gaat denk ik.

   Ik vind het een heerlijke plek voor inspiratie, dat prijzen vergelijken komt daarna wel. Het klopt dat het veel is, het helpt daarbij om een lijstje te hebben met stands waar je sowieso langs wil gaan. Zonder plan kan je zomaar verdrinken in het aanbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.