Vakantiepark De Pier: een kindvriendelijk vakantiepark in Uden

Vakantiepark De Pier ligt tegen de rand van het stuifzandgebied en de bossen van Bedaf in Brabant. Een ideale plek om na een actieve dag in de natuur weer volledig tot rust te komen. Onze blogger Yvonne geniet samen met haar peuter Dinand van dit kindvriendelijke vakantiepark en deelt graag haar ervaringen.

Op weg naar Vakantiepark De Pier

We rijden naar Brabant. Om precies te zijn naar het dorpje Uden, daar ligt vakantiepark De Pier. De laatste kilometers gaan via een binnenweg en zo uit het niets is daar de entree van Vakantiepark De Pier. De entree van het park is eenvoudig, met aan de rechterkant de receptie. We worden vriendelijk welkom geheten en Dinand is gelijk de grootste vrienden met Fien, de ‘huishond’ van vakantiepark De Pier.

Vakantiepark De Pier is een familiebedrijf en dat merken we gelijk aan de persoonlijke aandacht en de Brabantse gemoedelijkheid. We geven het kenteken van de auto door, zodat de slagboom tijdens het verblijf automatisch opengaat. Dinand neemt de plattegrond in ontvangst: ”Mama, vakantiehuis zoeken”. Inderdaad, we zijn heel benieuwd waar we de komende dagen verblijven.

De ingang van Vakantiepark De Pier
De ingang van Vakantiepark De Pier

Landelijke vakantiehuizen en ruime kampeerplekken

Als we door de slagboom rijden zien we een variatie aan vakantiewoningen. Aan de linkerkant van het park zijn ruim 150 vaste jaarplaatsen met vaste chalets, sta- of tourcaravans. In het midden van het park zijn ruime kampeerplaatsen en aan de rechterkant van het park liggen de vakantiehuizen.

Vakantiepark De Pier is mooi groen en kleinschalig opgezet.
Vakantiepark De Pier is mooi groen opgezet.
In het midden van het park zijn ruime kampeerplaatsen.
In het midden van het park zijn ruime kampeerplaatsen.

Op vakantiepark De Pier zijn er eenvoudige boshuisjes, maar ook sfeervolle boerderijen en luxe villa’s. Wij overnachten in ‘comfort boerderij De Vink’. Dit is een sfeervolle boerderij geschikt voor 6 personen. ”Mamaaa kom!” Dinand kan niet wachten om naar het huisje toe te gaan. Maar eerst moet hij natuurlijk even kennismaken met onze buren: de dwerggeiten Janneke en Saartje en de kippen Jet, Doortje en Truus. Deze gezellige buren wonen in hun dierenweide pal naast onze voordeur. ”Geiten aaien”, Dinand aait enthousiast alle geiten die ook reuze nieuwsgierig zijn geworden naar hun kleine, nieuwe buurman.

Pal voor het huisje ligt een dierenweide met geiten en kippen.
Pal voor het huisje ligt een dierenweide met geiten en kippen.

Dan lopen we het vakantiehuisje in. Wauw, dit is leuk, is mijn eerste gedachte die in mij opkomt als ik het huisje binnen loop. Het huisje is landelijk ingericht, heel warm en sfeervol. De inrichting verrast me, want aan de buitenkant zou je dat niet gelijk verwachten.

Beneden is er een mooie, landelijke keuken met kookeiland voorzien van alle luxe, zoals een ruime koelkast, vrieskist en een Nespresso koffiezetapparaat. Er is een ruime zithoek met openslaande deuren naar het terras. In de zitkamer is een grote tv, bank en stoel. De bank is te klein om met zes personen te zitten, maar je kunt de bank van de eethoek wel makkelijk omdraaien zodat je alsnog met z’n zessen rondom de tv kunt zitten.

De landelijke, ruime zithoek.
De landelijke, ruime zithoek.
Een gezellige eethoek en zithoek.
Een gezellige eethoek en zithoek.
Een volledig ingerichte keuken.
Een volledig ingerichte keuken.

Beneden is de badkamer, deze heeft een groot hoekbad, douche, toilet en wastafel. Naast de badkamer is 1 slaapkamer met als thema ‘Eekhoorn’. De landelijke stijl is ook in de badkamer en slaapkamers doorgevoerd, het oogt allemaal heel gezellig. Verder zit er nog een kast met daarachter een wasmachine en droger, ideaal voor alle peuterwasjes.

Op de eerste verdieping is een ruime overloop met een peuter tafeltje en stoeltje, een prima plek om te spelen. Verder zijn hier twee slaapkamers met ieder twee boxspringbedden. Later hoor ik dat de inrichting van dit huisje ook in het magazine ‘Wonen, Landelijk Stijl’ heeft gestaan. Leuk, want zelf heb ik ook een aantal van dit magazine thuis liggen.

De badkamer heeft een ruim hoekbad, aparte douche en toilet.
De badkamer heeft een ruim hoekbad, aparte douche en toilet.
De slaapkamer beneden in het thema 'Eekhoorn'
De slaapkamer beneden in het thema ‘Eekhoorn’
Boven zijn nog twee slaapkamers met fijne boxspringbedden.
Boven zijn nog twee slaapkamers met fijne boxspringbedden.

Vakantiepark De Pier: gelegen aan klimduin en stuifzandgebied

Nadat alle tassen zijn uitgepakt, is het de hoogste tijd om het vakantiepark zelf te gaan ontdekken. ”Kom Dinand, laarsjes aan, want we gaan klimmen en klauteren door het zand”. Daar heeft Dinand natuurlijk wel zin in, dus binnen no time staat hij klaar om te gaan.

Klimduin

We lopen de voordeur uit en zien meteen links een klimduin. ”Kom Dinand, daar moeten we naar boven”. We ploegen door het mulle zand en dat wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bovenop het klimduin kijken we uit over een enorme zandverstuiving. ”Grote zandbak” zegt Dinand verbazingwekkend. Er verschijnt een lach op mijn gezicht, ”Inderdaad schat, dit is een héle, grote zandbak”. Wat geniet ik toch altijd van die ‘logische’ peuteruitspraken.

Het klimduin ligt echt pal naast het huisje, wat zouden we zien bovenop die berg?
Het klimduin ligt echt pal naast het huisje, wat zouden we zien bovenop die berg?
Wauw, wat een prachtig uitzicht bovenop het klimduin en dat zo dichtbij het vakantiehuisje.
Wauw, wat een prachtig uitzicht bovenop het klimduin en dat zo dichtbij het vakantiehuisje.

Klimmen en klauteren op de Bedafse bergen

Handje in handje rennen we naar beneden, wat is dat lekker met de wind in onze haren en onze schoenen inmiddels vol met zand. Bij vakantiepark De Pier heb je letterlijk een enorme ‘zandbak’ in de achtertuin. Ik bedenk me dat dit in de winter, als er sneeuw ligt, ook fantastisch is. In gedachten zoef ik met een sleetje al naar beneden. Later lees ik dat deze zandverstuiving en zandheuvels behoren tot de ‘Bedafse bergen’. Een natuurgebied dat zich leent voor prachtige wandelingen en fietsroutes en waar in de winter volop gesleed kan worden.

Wat een mooi natuurgebied met stuifzand en genoeg klimbomen.
Wat een mooi natuurgebied met stuifzand en genoeg klimbomen.

Verwarmd openluchtzwembad, speeltuin en Bospaviljoen

Na uitgebreid geklommen en geklauterd te hebben lopen we verder door het park. Op steenworp afstand van ons vakantiehuisje is een speeltuin, die met name geschikt is voor de wat kleinere kindjes. De speeltuin is leuk, maar wel verouderd. De receptioniste vertelt me dat Vakantiepark De Pier in de winter van 2017/2018 de speeltuin gaat vernieuwen.

Naast de speeltuin ligt het openlucht zwembad. Als wij er zijn is het zwembad gesloten, maar in het zomerseizoen (van mei t/m september) is het zwembad dagelijks geopend. Naast het zwembad ligt het Bospaviljoen, dat geopend is van maart t/m oktober. In het Bospaviljoen is een café en restaurant, de doe & ontdekplek van de animatie en het jeugdhonk voor jongeren vanaf 12 jaar.

De vakantiepark De Pier zijn ook leuke dieren zoals geiten, kippen en paarden.
De vakantiepark De Pier zijn ook leuke dieren zoals geiten, kippen en paarden.

Kinderactiviteiten bij Vakantiepark De Pier

De medewerkers en vrijwilligers van vakantiepark De Pier organiseren voor kleine en grote gasten allerlei activiteiten. Van een sprookjeslampionnenoptocht voor de allerkleinsten tot het laten zien van je allerbeste kookkunsten tijdens Camping Culinair.

Tijdens het hoogseizoen (Pasen, meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en zomervakantie) verblijven Moffel en Piertje op vakantiepark De Pier. Zij zijn dol op ontdekken en de natuur en gaan graag met de kinderen op avontuur. Van kikkervisjes vangen in de sloot tot een boshutten bouwen in het bos. Op de website van vakantiepark De Pier staat het Doe & Ontdekboek met een overzicht van alle activiteiten.

Genoeg te doen in de omgeving van Uden

In de omgeving van Uden is genoeg te doen. Wandelen, fietsen en klimmen. Maar ook zwemmen, BillyBird Park Hemelrijk en een bezoek aan Hullie Speelboerderij.

Wandelen en fietsen in de omgeving van Uden

Bij vakantiepark De Pier is er veel te doen in de directe omgeving. Er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Fietsen huren kan direct naast de camping. Voor ouderen kinderen is er een uitdagend klimpark.

Het kabouterpad vanaf Natuurcentrum De Maashorst is leuk voor peuters en kleuters. Ook als je niet gaat wandelen is een bezoek aan Natuurcentrum De Maashorst en bezoek waard. Binnen is een leuke tentoonstelling die ook geschikt is voor kinderen. Op het erf van het Natuurcentrum is een speelweide die aansluit bij de tentoonstelling. Zo kunnen kinderen over het erf uitkijken als een vogel, kruipen door de gangen van een das en zich als een hooglander door het bos bewegen. Ook is er een bijenstal die je kunt bezichtigen.

In Schaijk is het Docus de Das Avonturenpad. Het is een half verhard wandelpad van ca. 1,5 kilometer door een betoverd bos met verschillende speelelementen onderweg.

Zowel het kabouterpad als Docus de Das Avonturenpad zijn gratis toegankelijk.

De Maashorst is het startpunt van het kabouterpad, een leuke wandeling voor de allerkleinste.
De Maashorst is het startpunt van het kabouterpad, een leuke wandeling voor de allerkleinste.
De ingang van natuurcentrum De Maashorst.
De ingang van natuurcentrum De Maashorst.
In het natuurcentrum leer je van alles over de natuur.
In het natuurcentrum leer je van alles over de natuur.

Spelen en zwemmen bij Golfbad Oss

Helaas is het weer tijdens ons verblijf niet ideaal, het regent een beetje dus ik ga ook op zoek naar binnen activiteiten. ”Zullen we gaan zwemmen?” vraag ik Dinand. ”Jahaaa”. Het buitenzwembad van vakantiepark De Pier is weliswaar gesloten, maar ik heb een tip gekregen dat op 20 minuten rijden het Golfbad Oss ligt, met een heel peuter- en kleutervriendelijk ‘Berenbad’.

Golfbad Oss is een heel peuter- en kleutervriendelijk zwembad met een groot gedeelte dat speciaal voor peuters en kleuters is. Dinand vind het prachtig, vooral de ‘grote’ glijbaan is favoriet, net zoals de golven in het golfslagbad. Op woensdagochtend is er een speciale peuter instuif met gereduceerd tarief en extra leuke activiteiten, waaronder varen in bootjes.

BillyBird Park Hemelrijk

We brengen een bezoek aan BillyBird Park Hemelrijk in Volkel, op circa 10 minuten rijden vanaf vakantiepark De Pier. BillyBird Park Hemelrijk is een recreatiepark met binnen- en buiten activiteiten. Zo is er een strandbad waar je kunt waterfietsen, zwemmen of gewoon lekker kan zonnen. Daarnaast is er een achtbaan, de bootjesglijbaan Splash en een enorme binnenspeeltuin.

Als wij er zijn is alleen binnenspeeltuin Zeeroversland geopend. Hoewel ik niet erg fan ben van ‘krijspaleizen’ is het op onze dinsdagochtend heerlijk rustig. We genieten van de piratenkooi, klimtorens, touwbruggen, glijbanen, springkussens en bouwblokken.

Billy Hemelrijk ligt op circa 10 minuten van Vakantiepark De Pier.
Billy Hemelrijk ligt op circa 10 minuten van Vakantiepark De Pier.
Er is onder andere een grote binnenspeeltuin.
Er is onder andere een grote binnenspeeltuin.

Gratis toegang tot Hullie Speelboerderij

Bij de receptie horen we dat vakantiegasten van Vakantiepark De Pier gratis toegang hebben tot Hullie Speelboerderij. Deze boerderij ligt op 650 meter van het  park en biedt heel veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten. Zo is er een grote binnenspeeltuin, black-light avonturengolf, een knutselhal en een outdoor lasergame. Buiten is er een speeltuin, zijn er diverse waterspellen en een verkeerstuin compleet met verkeerslichten.

Hoewel ik het binnen al snel druk vind, is deze speelboerderij wel een uitkomst met slecht(er) weer en is het natuurlijk ideaal dat je als gast van vakantiepark De Pier hier gratis naar binnen mag.

Hullie speelboerderij ligt vlak naast vakantiepark De Pier en biedt binnen én buitenactiviteiten.
Hullie speelboerderij ligt vlak naast vakantiepark De Pier en biedt binnen én buitenactiviteiten.
Bij Hullie is van alles te doen en als gast van vakantiepark De Pier heb je gratis toegang.
Bij Hullie is van alles te doen en als gast van vakantiepark De Pier heb je gratis toegang.
Buiten is een verkeerspark compleet met verkeerslichten.
Buiten is een verkeerspark compleet met verkeerslichten.

Nog meer activiteiten voor kinderen in de omgeving van Uden

Er zijn nog meer activiteiten in de directe omgeving van vakantiepark De Pier. Bijvoorbeeld dierenpark Zie Zoo, Molen van Jetten, Natuurmuseum Brabant of in de zomer een aardbeienkas die je kunt bezoeken.

Voor ons zit de korte vakantie er al weer op. Nog één keer aaien met Janneke en Saartje en hond Fien natuurlijk. ”Mama, nog een keertje komen hier?” Yep, die kans zit er zeker in.

Vakantiepark De Pier: Handig om te weten

Vakantiepark De Pier heeft diverse soorten huisjes, op de website kun je alle type vakantiewoningen vinden met bijbehorende prijzen. In het laagseizoen is het zwembad gesloten en zijn er geen kinderactiviteiten, wel zijn er in die periode voordelige overnachtingstarieven. Als vakantiegast heb je gratis toegang tot de Hullie speelboerderij, daar zijn tal van activiteiten voor kinderen. Ook beschikt Vakantiepark de Pier over een paardenhotel.

Ligging vakantiepark De Pier:

Zou jij vakantiepark De Pier kiezen voor een vakantie in eigen land?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor activiteiten in Brabant? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantiepark De Pier. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.