Voorstelling: Pakjesboot 15

Sinterklaas is nog bijna twee weken in het land en overal worden activiteiten georganiseerd rondom de Goed Heiligman en zijn Pieten. In de plaatselijke huis-aan-huiskranten worden deze vaak aangekondigd, blader ze eens door in deze periode en ontdek de Sinterklaasfestiviteiten bij jou in de buurt. Wij gingen naar de voorstelling op Pakjesboot 15 in Deventer.

Pakjesboot 15

In de weken voor Sinterklaas is Het Theaterschip omgetoverd in Pakjesboot 15. Elke dag verzorgen 10 Pieten een leuke voorstelling voor kinderen van de basisscholen in Deventer. Op drie woensdagmiddagen zijn de voorstellingen vrij te bezoeken. Gerard ging met Maureen, vriendinnetje Roos en Camiel naar de eerste voorstelling. Op woensdag 26 november en 3 december 2014 kan jij om 15 uur naar Pakjesboot 15. Een entreekaartje kost slechts 3 euro en is via de website van Het Theaterschip te koop.

Een theatervoorstelling op een echte pakjesboot.
Een theatervoorstelling op een echte pakjesboot.
Pietenoverleg.
Pietenoverleg.
Dansen met de Pieten.
Dansen met de Pieten.
Buiten delen de Pieten pepernoten uit.
Buiten delen de Pieten pepernoten uit.
Samen met een van de Pieten op de foto.
Samen met een van de Pieten op de foto.

Het verhaal

Zoals in elk Sinterklaas-verhaal gaat er van alles mis en is de hulp van de kinderen nodig om de problemen op te lossen. Dit gebeurt ook op Pakjesboot 15. Als de kinderen en ouders binnen komen zien ze stapelbedden met slapende Pieten. Zodra iedereen zit gaat de wekker en worden de Pieten wakker. En wat doe je als je net wakker bent? Juist, ochtendgymnastiek. Meteen mogen de kinderen mee doen en zit de sfeer er goed in. Waspiet komt de pietenkleren brengen en oh jee, hij heeft ze te heet gewassen en alles is gekrompen. Tijd voor pietenoverleg en aan de kinderen wordt gevraagd of zij een oplossing weten. Hoe ze het probleem oplossen ga ik niet verklappen, maar natuurlijk komt het goed. Een opgelost probleem verdient een feestje en de kinderen mogen mee doen met de pietendisco.

Door het kledingprobleem hebben de Pieten alleen geen tijd gehad om de cadeautjes in te pakken. Dat kunnen ze natuurlijk niet doen met kinderen erbij, dus de Pieten gaan snel naar buiten en de kinderen mogen mee. Op de kade wordt er heerlijk van pepernoten gesmuld en daarna gaan de Pieten terug op de boot om de cadeautjes voor pakjesavond in te pakken.

Ben jij al naar Pakjesboot 15 geweest? Of heb je een andere leuke Sinterklaas-activiteit in jouw woonplaats die je wilt delen? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

We schreven meer over Sinterklaas en over andere theatervoorstellingen. Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: Madurodam in 1985
Volgend artikelSnoezelen met baby
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.