Wickie de Musical van Studio 100

De zomervakantie is nog niet voorbij en het theaterseizoen begint al! De eerste kindervoorstelling van 2015/2016 is Wickie de Musical van Studio100. Wij bezochten de premiere in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Wickie de Musical: het verhaal

Vreselijke Sven is het zat om steeds het onderspit te delven bij gevechten met de Vikingen van Flake. Hij bedenkt een plan om Wickie te ontvoeren. Als losgeld wil hij de grootste Vikingschat: de twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flake staat.

Natuurlijk ga ik niet verklappen of het plan van Sven slaagt. Ga vooral zelf kijken en ontdek of Wickie, Halvar en de rest van de Vikingen Sven te slim af zijn. Natuurlijk vertel ik hieronder wel hoe wij deze musical hebben ervaren, dus lees nog even verder!

De premiere van Wickie de Musical was in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
De premiere van Wickie de Musical was in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
Zien we daar een Viking of is het toch Camiel?
Zien we daar een Viking of is het toch Camiel?
Onze Viking heeft er zin in!
Onze Viking heeft er zin in!

Wickie de Musical: onze ervaring

De deuren gaan dicht en de zaal is helemaal donker. Met het nodige kabaal en spannende lichteffecten maken we kennis met Sven, zijn kornuiten en hun snode plannen. Daarna leren we Wickie kennen, het Vikingjongetje dat stiekem verliefd is op Vikingmeisje Ylvi. Wickie wordt gespeeld door Remi de Smet (2002), een jongen met een theater-cv waar je u tegen zegt. Hij doet niet onder voor de volwassen acteurs. Lotte Heuten (12 jaar oud) speelt de rol van Ylvi en zet haar zacht en lieflijk neer, dat wordt versterkt door haar Vlaamse accent. Helaas is ze hierdoor niet altijd goed verstaanbaar, ons viel dat op, maar de kinderen hebben het niet eens opgemerkt. De moeder van Wickie wordt gespeeld door Marleen van der Loo, een zeer ervaren musicalster. Marleen stijgt echt boven de rest van het gezelschap uit en tilt Wickie de Musical naar een hoger niveau. Ook Josje (je weet wel, van K3) heeft twee rollen in Wickie de Musical.

Maureen (bijna 8) en Camiel (net 6) genieten volop van de voorstelling. Ze worden helemaal meegetrokken in het verhaal, niet gek, want het is best een spannend verhaal. Maureen vraagt halverwege aan mij of ik weet of het goed afloopt, ze maakt zich toch wat zorgen. Camiel zit op het puntje van zijn stoel alleen maar met grote ogen te kijken, vergeet de wereld om hem heen en roept opeens: “Pak ze, pak ze!”. Omdat het spannende verhaal versterkt wordt met licht- en geluidseffecten is deze voorstelling niet geschikt voor hele jonge kinderen, wij adviseren Wickie de Musical voor kinderen vanaf 6 jaar.

Met het decor wordt creatief omgegaan. Een grote stellage vormt de basis en tonnen, kisten en vaten veranderen continu van plek en geven het podium een hele andere uitstraling. Dat gesleep met de attributen gaat heel natuurlijk mee in het verhaal. Een groot doek wordt gebruikt om de zee en de ijsgrot van de IJsco-chica’s te maken, versterkt door de lichteffecten komt dit erg geloofwaardig over.

Het decor voor aanvang.
Het decor voor aanvang.
Een van de eerste scenes.
Een van de eerste scenes.
Het slot applause.
Het slot applause.
De cast van de Nederlandse tournee van Wickie de Musical na afloop van de premiere.
De cast van de Nederlandse tournee van Wickie de Musical na afloop van de premiere.
Bij ons vertrek wilde Maureen ook wel even op de rode loper staan en een foto maken.
Bij ons vertrek wilde Maureen ook wel even op de rode loper staan en een foto maken.

Praktische informatie Wickie de Musical

Wickie de Musical duurt 90 minuten zonder pauze. Een hele zit voor sommige kinderen, zorg dus dat ze vooraf naar het toilet zijn geweest zodat je andere bezoekers niet hoeft te storen. De voorstelling is zeker ook de moeite waard voor ouders en grootouders, het verhaal van Wickie de Viking is ook bij hen bekend uit de kindertijd. Nostalgie dus!

De musical is t/m 28 oktober 2015 in Nederland, dus heb je Viking-fans van 6 jaar en ouder wacht dan niet te lang met je kaartje kopen. Wickie de Musical is te zien in Heerlen, Rotterdam, Groningen en Breda. Meer informatie over speellocaties en -data is te vinden op de website van Studio100. Daar kan je ook direct je kaartjes kopen.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er komend seizoen nog meer voor kinderen in het theater te zien is? Lees dan ons overzicht met alle kindervoorstellingen in 2015/2016.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaring.

Vorig artikelBosbessen plukken met kinderen
Volgend artikelMaak je eigen Miro meesterwerk in het Rijksmuseum
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.