Wij waren er: 1e keer Ekotown!

Wat hebben wij vorige week zaterdag genoten bij Ekotown! Samen met een goede vriendin en onze kinderen (3, 4, 5 en 6 jaar oud) ben ik naar de eerste editie geweest van dit biologische festival in Amsterdam. Ik schrijf ‘eerste editie’ terwijl ik niet weet of er een tweede keer komt. Ik hoop voor jullie van wel.

Ekotown: het groenste dorp van Nederland.
Ekotown: het groenste dorp van Nederland.

Ekotown in Amsterdam

Ekotown werd gehouden in het Amsterdamse bos. Er waren op het festivalterrein verschillende plaza’s en podia ingericht. Onze eerste stop was bij een weilandje met kalfjes en lammetjes. De kinderen vielen met hun neus in de boter: ze mochten de fles geven. Eerst even spannend, maar daarna durfden ze steeds meer. Maureen en Camiel liepen zelfs met een kalfje ‘aan de fles’ over het festivalterrein.

Met het kalfje over het festivalterrein wandelen.
Met het kalfje over het festivalterrein wandelen.

Bij de biologische bakker proefden we heerlijke brownies en koekjes, de kinderen maakten vlechtbroodjes. Daarna kwamen we bij KidsPlaza, dat was genieten voor ons allemaal. De heerlijk kneuterige en kleurrijke zweefmolen, papier maken van poep en een workshop kinderyoga. De tijd vloog voorbij. De mama’s dronken ondertussen heerlijk verse smoothies. We zijn zelfs met z’n allen op een hometrainer geklommen om onze eigen smoothie klaar te fietsen, de blender was daarbij aangesloten aan een hometrainer. We genoten van de muziek op het grote podium, van al het heerlijke eten dat te koop was. Na het eten nog snel naar het hoelahoeppen en opeens was het al 19 uur en echt tijd om naar huis te gaan.

De leukste zweefmolen die er is!
De leukste zweefmolen die er is!
"Moet ik echt met m'n handen in die poepprut om papier te maken?"
“Moet ik echt met m’n handen in die poepprut om papier te maken?”
Een smoothie fietsen
Een smoothie fietsen
Wachten op het optreden van Tangerine
Wachten op het optreden van Tangerine

Wow, wat een geweldig festival met een heerlijk ontspannen sfeer.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikel5x… Auvergne met kinderen
Volgend artikelGetest: BubbleBum
Saskia
Saskia is oprichter van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van Maureen (2007) en Camiel (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.