Wintercircus in Utrecht

De afgelopen jaren is er een traditie ontstaan: in de kerstvakantie met de trein naar het Wintercircus in Utrecht. Inmiddels is het Wintercircus hard gegroeid en ook te vinden in Amsterdam, Maastricht en Den Haag.

Wintercircus Utrecht

Achter de Jaarbeurs staat een echte circustent klaar, dat levert direct glunderende gezichtjes op bij Maureen en Camiel. Het is toch iets magisch dat ze te wachten staat. Een klein beetje spannend is het wel, vooral als de lichten uitgaan in de circustent. Maar wat Maureen en Camiel zien heeft elk jaar indruk gemaakt en vaak werd er nog weken over gepraat of “circusje” gespeeld.

Het Wintercircus maakt geen gebruik van wilde dieren (pluspunt!) en toch weten ze in 2,5 uur een afwisselende en spetterende show neer te zetten. Wij misten de tijgers en olifanten helemaal niet. Er doen wel andere dieren mee, zo is er dit jaar een show met paarden. Voor of na de voorstelling is het leuk om met de kinderen bij de dieren te kijken.

Bij de dieren kijken en ze lekker wat extra hooi geven.
Bij de dieren kijken en ze lekker wat extra hooi geven.

Natuurlijk hebben we Maureen en Camiel gevraagd wat zij het leukste vonden van het Wintercircus en jullie hebben geluk, hun onbetwiste nummer 1 is ook dit jaar weer te zien! Welke dat is? De Diorios uit Brazilië. Het zijn motorrijders die de meest indrukwekkende toeren uithalen als ze met elkaar in een bol rijden. Camiel speelde dit maanden later nog na met zijn Lego-motortjes.

Op YouTube zijn er meerdere filmpjes van te zien:

Hoogtepunten

Eigenlijk is het Wintercircus een aaneenschakeling van hoogtepunten. We noemen er een paar van de afgelopen jaren:

 • Koorddansact die we eigenlijk geen koorddansen kunnen noemen. Het is acrobatiek op een draadje. Het hele publiek houdt z’n adem in: blijven ze staan of gaan ze toch vallen?
 • Vliegende kanonskogel, waarbij een mens wordt weggeschoten en opgevangen in een net. Vooral Camiel vond dat heel grappig.
 • De trampoline act was bij Maureen favoriet, met als gevolg dat ze een deel van de kerstvakantie buiten op de trampoline heeft doorgebracht en hard oefende voor een carrière als trampolinespringer.
 • De grappige brandweerman waarbij zijn helm in de brand vloog en er van alles met de ladder gebeurde.

Elk jaar wist het Wintercircus ons weer te verrassen, dus niet getreurd als een deel van deze acts er dit jaar niet bij is. Op de website van het Wintercircus kan je precies zien welke circusartiesten dit jaar mee doen.

Praktische informatie

Het Wintercircus is te bezoeken van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015. De prijzen voor volwassenen beginnen vanaf 19 euro en voor kinderen vanaf 15 euro. Voor uitgebreide informatie hierover en het boeken van de tickets verwijzen we naar de website.

Meer lezen

Meer inspiratie nodig voor een uitje tijdens de Kerstvakantie? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelMijn dagje uit: Natuurhistorisch Museum Maastricht
Volgend artikelUit de oude doos: Zuiderzeemuseum in 1989
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

6 REACTIES

 1. Ik wil de kaartjes winnen voor mijn vriendin Annemieke en haar zoontje Tije. Ik vind het superknap hoe zij in haar eentje haar zoon opvoedt en alles draaiende weet te houden! Ik gun haar in de kerstvakantie een leuk uitje samen!

 2. Ik zou de kaartjes graag winnen voor een vriendin die een wolf in schaapskleren getrouwd bleek te hebben. Nu zit zij dankzij hem diep in de penairie en moet zij de eindjes aan elkaar knopen om haar 2 zoontjes te verzorgen.
  Ik gun haar iets positiefs in haar leven, iets wat ze voorlopig zelf niet meer kan betalen.

 3. Ik zou de kaartjes graag winnen voor een gezin dat het momenteel lastig heeft op financieel gebied, 2 kids hebben in de leeftijd van die van ons en zij verdienen meer dan wie ook een uitje naar het circus….vind ik. Graag zou ik de kaartjes winnen voor familie C. uit ons dorp!

 4. Heel graag zou ik de kaartjes winnen voor een gezin wat het de afgelopen tijd niet makkelijk heeft gehad en wel een leuk uitje kan gebruiken.
  Daarom nomineer ik Lineke en haar familie!

 5. Graag gun ik de kaartjes aan mijn overburen Lien, Bas, Bram en Boris. Zij hebben echt een moeilijke tijd achter de rug en kunnen wel een plezierig dagje uit gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.