Jul & Julia Zomerweken in kinderpretpark Julianatoren

Yvonne ging samen met haar peuter naar kinderpretpark Julianatoren. Tot en met vrijdag 31 augustus 2018 zijn daar de Jul & Julia Zomerweken boordevol nieuwe shows. Benieuwd? Lees hier haar ervaringen.

Jul & Julia Zomerweken: wat en wanneer?

Dat kinderpretpark Julianatoren een tof gezinsuitje is wisten we al, maar tot 31 augustus 2018 zijn er de speciale Jul & Julia Zomerweken. Dat klinkt heel gezellig, maar wat houdt het in? In het persbericht lees ik het volgende: “Jul & Julia nemen je mee op wereldreis in de spectaculaire parkshow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’. Ga limbodansen met meneer Kaasschaaf en swing mee met mevrouw Suikerspin tijdens haar Mexicaanse Dansshow. Julia neemt je mee op een wonderlijke reis naar Tailand tijdens haar Thai Toko Show.”

Dat klinkt goed, helemaal voor mijn peuter Dinand die zelf maar al te graag danst. Op vrijdag is het zover, mijn stuiterende Dinand is er klaar voor. “Wat gaan we vandaag doen?” vraag ik als hij wakker wordt. “Shows dansen en de botsauto’s en de achtbaan en het spookhuis” roept Dinand enthousiast. Inderdaad, we gaan vooral alle shows bekijken, maar natuurlijk ontkom ik er niet aan om ook een rondje attracties te doen. Naast de shows zijn er bij de Juliantoren namelijk maar liefst 60 attracties die je kan bezoeken.

9 shows tijdens de Jul & Julia Zomerweken

Bij de kassa krijgen we een handig overzicht van alle showtijden. Ik lees dat er in totaal 9 shows zijn. De eerste show start al om 10 uur en de laatste show is om 17 uur.

Dinand kan niet wachten om de shows te gaan bezoeken.

De shows zijn op vier locaties in het park. Een aantal shows zijn op het torenpodium, deze locatie is helemaal vooraan in het park direct bij binnenkomst. Julia’s Toko Show is op Julia’s podium, deze zit wat meer achterin het park. De Reis om de Wereld show is binnen in het Jul & Julia theater net voorbij het Spookslot. De Live show van Cas de Ranger is bij de Showheuvel, deze is helemaal achterin het park.

Begin je bezoek met de Openingsshow

Onze dag start met de openingsshow van 10.20 uur op het torenpodium. Als we aankomen is de show net begonnen en het is ook meteen vrij druk. De kleine kinderen mogen vooraan het podium staan zodat ze alles goed kunnen zien. De diverse karakters, waaronder Jul & Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin maken er direct een vrolijke show van en moedigen de kinderen aan om volop mee te swingen.

Dansen en klappen bij de openingsshow van de Julianatoren.
Dansen en klappen bij de openingsshow van de Julianatoren.

De aanstekelijke muziek, de kleurrijke kostuums van de karakters én de swingende kinderen zorgen ervoor dat de opening direct een hele vrolijke show is. Ook Dinand geniet zichtbaar en probeert alle pasjes na te doen. De show duurt ongeveer 10 minuten en na de show wordt het park gezamenlijk geopend en is er een meet & greet met de karakters uit de show.

Doe de cowboydans bij de Wild West Show

Om 11 uur is het tijd voor de Wild West Show, deze show is eveneens op het torenpodium. Doordat de Julianatoren een vrij compact park is, ben je in een paar minuten terug gewandeld. Zoals de naam al doet vermoeden staat hier het wilde westen en cowboys en cowgirls centraal. Dit zie je terug in de kostuums en de thema’s van de liedjes en dansjes. Ook bij deze show worden de kinderen door de karakters enthousiast gemaakt om volop mee te zingen en te dansen met de ‘cowboydans’. “Rij op je paard, zwaai met je lasso, schiet met pistolen”. “Ja, pief, paf, poef” roept Dinand enthousiast.

Ook bij de Wild West show is het een vrolijke bedoening.
Ook bij de Wild West show is het een vrolijke bedoening.
Dinand vind het allemaal even mooi.
Dinand vind het allemaal even mooi.

Het valt me op dat ook deze show heel professioneel is. De kostuums van de karakters zien er mooi uit, het geluid is goed en de voorstellingen zien er qua choreografie ‘strak’ uit. Ook is de tijdsduur goed, wederom zo’n 10 minuten. Na de show mogen de kinderen op de foto met de karakters. Hoewel er soms een flinke rij staat, verloopt de doorstroming goed en sta je toch niet heel lang te wachten.

Reis om de Wereld in het Jul & Julia theater

Om 12 uur bezoeken we de Reis om de Wereld show. Deze show is binnen, in het Jul & Julia theater. De show is 4x per dag en duurt zo’n 25 minuten. Als we binnenkomen loopt Dinand meteen naar voren, op de eerste rij kan hij alles goed zien.

Vol in spanning aan het wachten voordat de show gaat beginnen.
Vol in spanning aan het wachten voordat de show gaat beginnen.

De Reis om de Wereld show is een nieuwe show. De twee muizenvriendjes Jul & Julia gaan samen met meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin op reis naar verre landen. En dat doen ze niet alleen om vakantie te vieren …. De boeven hebben namelijk weer iets nieuws bedacht om de baas van Kinderpretpark Julianatoren te worden.

Ook deze show heeft aanstekelijke meezing nummers, vrolijke karakters met mooie kostuums en leuke dansjes. Al gauw staat Dinand samen met alle andere kinderen enthousiast mee te zingen en te dansen. Ook de term ‘boeven’ vindt Dinand maar wat spannend, want zouden de twee muizenvriendjes de boeven te slim af zijn?

De karakters van de Reis om de Wereld show.
De karakters van de Reis om de Wereld show.

Al met al is het wederom een leuke show om te kijken. Later lees ik op de website dat veel shows een productie zijn van Van Hoorne Entertainment, een specialist op het gebied van familie-entertainment. En dat zie je zeker terug, alles is erg professioneel en daarom ook leuk voor de ouders om naar te kijken.

Ga naar Thailand bij Julia’s Toko Show

De volgende show die we bezoeken is Julia’s Toko Show. Deze show is op Julia’s podium, net achter het terras van Thai Toko. Deze show duurt ook zo’n 10 minuten en wordt twee keer per dag opgevoerd. In deze show neemt Julia de muis iedereen dansend mee naar Thailand. Het is echt weer springen, dansen en klappen op de aanstekelijke muziek.

Ook de show van Julia is klappen en dansen geblazen.
Ook de show van Julia is klappen en dansen geblazen.

Na de show mag je op de foto met Julia de muis of een high five of knuffel geven. Dat wil Dinand natuurlijk maar al te graag.

Na elke show is een meet en greet.
Na elke show is een meet en greet.

Word zelf ranger bij de Cas de Ranger LIVE show

Om 15 uur gaan we naar de showheuvel helemaal achterin het park. De buitenlocatie is mooi gelegen, heerlijk beschut onder de bomen waardoor het gelukkig wat koeler is. Cas de Ranger is een nieuw karakter in het pretpark. Hij is een avontuurlijke onderzoeker die de kinderen (en hun ouders) graag mee neemt op ontdekkingsreis door de natuur. “Duurt het nog lang?” vraagt Dinand ongeduldig zittend op een boomstronk. Gelukkig gaat de show vrijwel meteen beginnen. Dinand zit ademloos te kijken naar Cas de Ranger.

Er is genoeg te zien bij de Cas de Ranger show.
Er is genoeg te zien bij de Cas de Ranger show.

Cas de Ranger LIVE is een interactieve show van zo’n 15 minuten die drie keer per dag wordt opgevoerd. In tegenstelling tot de andere shows heeft deze show een wat meer educatief karakter en mogen op het podium een paar kinderen een ranger parcours afleggen. Ook moeten ze grabbelen in een box en raden welke ranger voorwerpen dat zijn. Dit spelelement is geschikt voor de iets oudere kinderen, mijn peuter is nog iets te klein om zelf mee te doen maar vindt het erg leuk om te kijken.

De show heeft veel interactie zoals het challenge parcours.
De show heeft veel interactie zoals het challenge parcours.

Aansluitend aan de show kunnen de kinderen op de foto met Cas de Ranger en zelf nog de Cas de Ranger Experience doen. De experience is een spannend bospad waar de kinderen veel kunnen ontdekken over dieren en planten op de Veluwe. Onderweg kom je onder andere een groot insectenhotel en de enige openlucht mierenboerderij van Europa tegen. Ook heeft Cas de Ranger een eigen Youtube serie. Elke zaterdag rond 16 uur behandelt Cas de Ranger bijzondere vragen over de natuur in zijn eigen YouTube serie, zoals “Heeft een slak wel eens haast?” of “Heeft een specht wel eens hoofdpijn?”

Limbo dansen bij Meneer Kaasgaaf’s Limbo show

De laatste show die wij bezoeken in de Meneer Kaasgaaf’s Limbo show op het Torenpodium, vlakbij de uitgang van het park. Bij deze show leert meneer Kaasgaaf de kinderen limbo dansen. Eén voor één dansen de kinderen onder het touw door. Het ziet er heel leuk uit, hoewel Dinand er een beetje klaar mee is. Begrijpelijk want naast de 6 shows heeft hij ook bijna alle attracties bezocht. Samen kijken we naar de dansende kinderen en klappen we wel mee met de vrolijke muziek.

Ook bij de Limbo show is het dansen, zingen en springen.
Ook bij de Limbo show is het dansen, zingen en springen.
Limbo dansen onder het touw door.
Limbo dansen onder het touw door.

Handig om te weten

Kinderpretpark Julianatoren is de hele zomervakantie alle dagen geopend van 10 tot 17 uur. Van 28 juli tot en met 19 augustus 2018 is Julianatoren geopend vanaf 9.30 uur. Ook zijn er vier avonden waarop het park extra lang geopend is tot 20 uur.

Op elke speciale zomeravond is er een speciaal thema:

  • 28 juli: Het Wilde Westen
  • 4 augustus: Afrika
  • 11 augustus: Thailand
  • 18 augustus: Mexico

Alle shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen. Op de website kan je van te voren de showtijden bekijken, evenals toegangsprijzen en informatie over alle attracties.

Meer lezen

Op zoek naar meer toffe pretparken om met de kleine kids naartoe te gaan? Bekijk hier ons overzicht van alle pretparken in Nederland en net over de grens specifiek voor peuters en Kleuters. 

Of klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Julianatoren. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.