An-Sofie – Vlaamse expert Belgische kusten en steden

Wie zijn jullie?

Ik ben An-Sofie (1980), mama van zoons C. (2010) en P. (2013). We wonen in Tielt, een provinciestadje in West-Vlaanderen. Ja, een Belgische blogger dus. Vaak ga ik alleen op stap met de jongens. Soms worden we vergezeld door Yves (1972) en zijn jongens D. (2006) en S. (2008).

Wat is jullie favoriete vakantieland?

De wereld is zo groot, en er valt zo veel te ontdekken. Een favoriet land opnoemen is dan ook moeilijk. Voor de komst van de kinderen ging ik heel graag op tocht in de Verenigde Staten. Voorlopig beperken de trips zich grotendeels tot de Benelux en Frankrijk, maar daar komt vast verandering in nu de jongens groter worden.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Kamperen is niet mijn ding. Tot nu toe werd er vooral met de auto gereisd, en dan regel ik een huisje of een hotel op een centraal gelegen plaats, vanwaar we dan veel verschillende uitstapjes kunnen ondernemen.

Door onze tweede thuis aan de Belgische kust zijn we ook heel vaak daar te vinden. Maar ook daar trekken we er graag op uit, met ons vertrouwde appartement als uitvalsbasis.

Welke tip wil je nu al meegeven aan vakantiegangers met kinderen?

Fixeer je niet op je programma. Durf dingen om te gooien. Soms gaan de dingen anders dan je gepland had. Het heeft geen zin om je daarin druk te maken, anders vergooi je een potentieel mooie dag. Geniet van alles wat op je pad komt.

Waar zullen jouw blogs over gaan?

Ik ben een historica, dus dingen in verband met geschiedenis hebben altijd een stapje voor. Maar over het algemeen ga ik voor een goeie mix van natuur en cultuur. De kunststeden Gent en Brugge liggen dicht in de buurt, daar ga ik dan ook graag op verkenning met de jongens. Ook aan de Belgische kust hoop ik jullie te kunnen verrassen met onverwachte uitjes. 

Wat is je ultieme vakantiedroom?

Zoals ik al schreef, voor de kinderen heb ik meermaals door de VS gereisd. Ik zou binnen enkele jaren graag de kinderen mee nemen om samen door dat immense land te trekken. Het noordwesten staat daarbij nog hoog op mijn wishlist.

An-Sofie blogt niet meer bij KidsErOpUit.