Home Blog

Gezinsvakantie in Finland

Een kindervakantie in Finland is er nog niet van gekomen. Wel dromen we ervan. Zowel in de winter als in de zomer moet het er prachtig zijn. Iris S. ging al eens op onderzoek uit om uit te vinden wat er in de zomer allemaal te doen is.

De 8 leukste winteractiviteiten voor gezinnen in Scandinavië

Leuke winteractiviteiten voor gezinnen? In Scandinavië zijn die er genoeg. In Noorwegen, Zweden en Finland kun je veel meer doen dan alleen skiën. Blogger Yvonne geeft je 8 tips voor [...]

Waarom je echt een keer naar Scandinavië wil voor een wintervakantie met kinderen

Wintervakantie in Scandinavië? Daar is het toch altijd donker, duur en heel koud? Dat valt dus heel erg mee. Blogger Yvonne zet een aantal redenen op een rijtje, waarom Scandinavië [...]

Veelbelovend: In de zomer naar Finland met kinderen

Elke twee weken verschijnt er op vrijdag een veelbelovende vakantie op KidsErOpUit. Het zijn plekken waar wij zelf niet zijn geweest -we kunnen dus niet uit ervaring spreken- maar die [...]

Met de auto naar Finland is een hele reis. Om het voor jezelf wat relaxter te maken zijn er meerdere mogelijkheden om je autoreis te combineren met een (nacht)ferry.

Het snelst ben je in Finland door te gaan vliegen. Check bij Skyscanner of hieronder de mogelijkheden vanaf jouw favoriete luchthaven. Bij Sunny Cars kun je vervolgens een huurauto reserveren. Dankzij hun all inclusive principe heb je nooit discussie of gedoe over de verzekering. Wel zo prettig.

Ga je op vakantie naar Finland? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Finland met kinderen hier verzameld.

Feitjes Finland

Munteenheid: euro
Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later dan in Nederland
Wereldstekker nodig: nee
Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgids:

Op weg naar Finland

Je kunt met het vliegtuig en met de auto en boot naar Finland reizen. As je met de auto reist, zal de route hoogstwaarschijnlijk door Duitsland gaan. Bekijk hier ons blog over kindvriendelijke parkeerplaatsen in Duitsland. Gangbaar is om via Denemarken en Zweden te reizen en deels de boot te nemen.

Vanuit Nederland wordt gevlogen op verschillende luchthavens in Finland. Klik op het tabblad Vervoer voor het kopen van een vliegticket naar Finland.

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.35 meter moeten in een kinderzitje worden vervoerd. Geen kinderzitjes aanwezig? Dan mogen kinderen tussen de drie en 15 jaar zonder zitje maar in de autogordel worden vastgezet. Kinderen onder de drie jaar moeten altijd in een autostoeltje.

Milieusticker, Tol en Vignet

Er zijn in 2018 geen milieuzones en ook geen tolwegen in Finland.

Tips kindervakantie in Finland

In Finland wordt Fins en Zweeds gesproken. Het Engels van de Finnen is over het algemeen goed. Je kunt vrijwel overal in Finland met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

Finland is minder duur dan de andere Scandinavische landen, maar de boodschappen kosten wel meer dan in Nederland. De prijzen voor eten in horeca zijn heel redelijk, alcohol is daarentegen erg duur.

Nationale feestdagen zijn 1 mei, de dag van de Arbeid en het midzomerweekend, rond 20/21 juni. Winkels en banken zijn dan gesloten.

Weer en beste reisperiode in Finland

Finland heeft een landklimaat. In het Zuidwesten is het zomers warm, in de rest van Finland is het koeler. In de winter is het koud en zijn de dagen kort.

Finland is zowel zomers als ’s winters een aantrekkelijk vakantieland.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Finland. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.