Kindervakantie in Turkije

Een kindervakantie in Turkije biedt een prachtige mix van cultuur, natuur en ontspanning. Dit veelzijdige land is perfect voor gezinnen die zowel historische bezienswaardigheden willen bezoeken als willen genieten van de zon aan de prachtige stranden van de Turkse Rivièra. Turkije met kinderen is zeker een aanrader. Waarom? Dat ontdek je hieronder!

Actieve vakanties in Turkije

Voor de avontuurlijke gezinnen is er veel te doen in Turkije. Denk aan paragliden over de schitterende kust van Ölüdeniz of een ballonvaart over het sprookjesachtige landschap van Cappadocië. Turkije staat ook bekend om zijn uitstekende mogelijkheden voor wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken in plaatsen zoals Kas en Bodrum.

Culturele ontdekkingen met kinderen

Bezoek de historische stad Istanbul, waar je met de kinderen de Hagia Sophia en het Topkapi Paleis kunt ontdekken. De stad biedt een unieke combinatie van Europese en Aziatische invloeden met kindvriendelijke musea en parken.

Ontspannen aan de kust van Turkije

De Turkse Rivièra is een paradijs voor gezinnen die op zoek zijn naar een strandvakantie. Steden als Antalya en Alanya bieden prachtige stranden en volop faciliteiten voor kinderen. Je kunt er genieten van luxe resorts die speciaal zijn ingericht op families met kinderen, met zwembaden, speeltuinen en georganiseerde activiteiten.

Wanneer naar Turkije met kinderen?

 Turkije is een fantastische bestemming van de vroege lente tot de late herfst. Vermijd de drukke en hete zomermaanden juli en augustus als je kunt; mei en september bieden aangenamere temperaturen en zijn minder druk.

Op KidsErOpUit vind je volop inspiratie en praktische tips voor een onvergetelijke vakantie in Turkije met kinderen.