Home Blog

Gezinsvakantie in Slowakije

Ga je op kindervakantie in Slowakije? Dan moet je misschien best wel zoeken naar informatie en ervaringen. Onze blogger Lineke ging naar het noorden van Slowakije, vlakbij het Tatra gebergte. Wat is het daar mooi!

regels-corona-nieuwe-stijl

Op vakantie in Europa tijdens corona: waar mogen we heen en wat zijn daar de regels?

Hoera! We mogen weer op vakantie in Europa tijdens corona in de zomervakantie. Het reisadvies vanuit Nederland is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat we in ieder geval [...]

sojka-resort-13

Sojka Resort, een heerlijke uitvalsbasis voor een vakantie in Slowakije

Sojka Resort ligt in de Liptov regio in Slowakije. “Het hotel zelf is geen hotel zoals je het gewoon bent”, zo zegt de website. Blogger Lineke verblijft een week met haar [...]

Liptov regio in Slowakije, een verrassend leuke vakantiebestemming!

Midden in Slowakije ligt de Liptov regio. Blogger Lineke viert met haar gezin een week vakantie in deze regio. Ze vertelt je graag wat er te zien en te doen [...]

Wandelen in Slowakije: geniet van het Tatra gebergte met kinderen

Ongetraind, niet bijzonder sportief en toch wandelen met kinderen in het Tatra gebergte? Blogger Lineke neemt haar jongens (10 en 8 jaar) mee de berg op en gaat het proberen. [...]

Kindervakantie Slowakije boeken

Op vakantie naar Slowakije met kinderen? Boek je gezinsvakantie dan via een van onderstaande reisorganisaties:Booking.com

Geen zin om met de auto naar Slowakije te reizen? Kies dan voor het vliegtuig of de trein. Het is regelmatig mogelijk om voordelige vliegtickets te vinden. Als je daarna een auto huurt via Sunny Cars dan heb je alle vrijheid om de omgeving te verkennen.

Met de trein naar Slowakije

Met de trein naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, is een optie om serieus te overwegen. Vanuit Duitsland gaan er (nacht)treinen naar Wenen en dan is het nog maar een uurtje naar Bratislava. Je kunt zelfs ’s ochtends uit Nederland vertrekken en al ’s avonds in Slowakije zijn.

Bekijk bij NS International de mogelijkheden om met de trein naar Slowakije te gaan.

Ga je op kindervakantie in Slowakije? Dat is een goede keuze. Slowakije biedt volop afwisseling tussen natuur, mooie stadjes en kindvriendelijke activiteiten. We hebben kennis gemaakt met de Liptov regio in het noorden. Maar er is natuurlijk meer te ontdekken in Slowakije.

Ga je op vakantie naar Slowakije? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Slowakije met kinderen hier verzameld.

Feitjes Slowakije

• Munteenheid: euro
• Tijdsverschil met Nederland: nee
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende (en op dit moment enige) reisgids over Slowakije:

Op weg naar Slowakije

Met de auto reis je veelal via Duitsland en Oostenrijk. Bekijk hier ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Duitse snelwegen. Houd er rekening mee dat het de laatste zaterdag van juli en de eerste zaterdag van augustus druk is op de Duitse snelwegen. Lees hier hoe je reizen op Zwarte Zaterdag kunt voorkomen. Of als dat niet lukt, hoe je Zwarte Zaterdag overleeft.

Regels autostoeltjes

Kinderen jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1.50 meter mogen niet voorin zitten.

Kinderen lichter dan 36 kilo moeten in een passend kinderzitje of zitverhoger worden vervoerd.

Milieusticker, Tol en Vignet

In Slowakije zijn geen milieuzones.

Op alle auto(snel)wegen is het voeren van een elektronisch tolvignet verplicht. Deze is te koop bij de vignet automaat bij benzinestations. Kies voor hoeveel dagen je een vignet wilt. Wil je 10 of 30 dagen? Of liever voor een jaar? Daarna voer je je kenteken in, betaal je de kosten en dat is het. Geen sticker op je voorruit, je auto staat nu geregistreerd in de Slowaakse tol database. Wil je tijd besparen, dan kan je thuis alvast online je e-vignet kopen.

Winterbanden zijn onder winterse omstandigheden verplicht.

Tips kindervakantie in Slowakije

Voertaal is Slowaaks. In Slowakije wordt door zowel de oudere als de jongere generatie ook goed Engels gesproken.

Op de meeste plekken is betalen met pinpas en creditcard mogelijk. In restaurants en winkels op het platteland is dat niet altijd mogelijk.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

1 mei, 8 mei, 29 augustus en 1 september en 17 november zijn nationale feestdagen in Slowakije. Houd rekening met gesloten winkels en toeristische attracties.

Weer en beste reisperiode in Slowakije

Slowakije heeft een landklimaat. Daardoor zijn de zomers warm en de winters koud. Het weer is stabiel en minder regenachtig dan in Nederland. Slowakije en vooral de Liptov regio zijn ingericht op wintersport. De Hoge en Lage Tatra zijn zeer geschikt als wintersportbestemming. Het voorjaar is een aanrader als je een wandelvakantie in Slowakije wilt doen.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Slowakije. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl