Home Blog

Portugal

Een kindervakantie in Portugal begint meestal met een vliegreis, voor kinderen vaak al een feestje. Geniet van de prachtige rotskust in de Algarve of kies voor een stedentrip naar Porto of Lissabon. Onze bloggers hebben inmiddels de Algarve bezocht en delen graag hun ervaringen. In 2018 zal het lijstje worden aangevuld met tips over Lissabon en Estremadura in het midden van Portugal.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier snel verder:

Het is bijna 100% zeker dat je met het vliegtuig naar Portugal gaat. Vlieg op Faro, Lissabon of Porto en verken dit prachtige land met een huurauto. Wij raden je aan om deze bij Sunny Cars te huren, dan heb je dankzij het all inclusive principe geen gedoe met verzekeringen.

Bekijk hier de mogelijkheden om naar Portugal te vliegen en boek direct je tickets:

Wil je meerdere regio’s of steden in Portugal combineren? Overweeg dan om een binnenlandse treinreis te nemen. Zo kun je op Porto vliegen, daar de snelle trein naar Lissabon nemen en vanaf Lissabon weer terug.

Bekijk hier de mogelijkheden om met de trein te reizen in Portugal en boek direct je treinkaartjes:

Ga je op vakantie naar Portugal? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Portugal met kinderen hier verzameld.

Feitjes Portugal

• Munteenheid: euro
• Tijdsverschil met Nederland: 1 uur vroeger
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: ja

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Portugal:

Op weg naar Portugal

Klik op het tabblad Vervoer voor het kopen van een vliegticket naar Portugal.

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.35 meter moeten en jonger dan 12 mogen niet voorin zitten. Wel achterin in een passend kinderzitje of een verhoger. Kinderen onder de drie jaar moeten altijd in een autostoeltje.

Milieusticker, Tol en Vignet

In 2018 zijn in Portugal geen milieuzones.

Op verschillende snelwegen wordt tol geheven. Je kunt ter plaatse contant betalen bij de tolpoortjes of elektronisch. Op enkele plekken kan alleen elektronisch worden betaald. Het is mogelijk om vooraf een tolbadge te kopen.

Tips kindervakantie in Portugal

Het Engels is in Portugal over het algemeen redelijk. Jonge Portugezen spreken beter Engels dan oudere generaties.

Op heel veel plekken kun je met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

De kosten voor boodschappen zijn lager dan in Nederland. De prijzen in de horeca liggen eveneens lager dan in Nederland.

1 mei, 25 april, 10 juni en 15 augustus zijn nationale feestdagen in Portugal. Winkels zijn dan gesloten.

Weer en beste reisperiode in Portugal

Portugal heeft een zeeklimaat met warme droge zomers, in het noorden is het wat koeler.

Blote schouders en hele korte shorts worden niet gewaardeerd bij het bezoek aan een kerk. Hoewel men er bij kinderen soepeler mee omgaat vinden wij het zelf respectvol om hen in ieder geval een shirtje aan te trekken die de schouders bedekt. Een andere optie is om dunne vestjes mee te nemen die kinderen aan kunnen trekken als je een kerk in gaat.

Het kraanwater is voorzien van chloor en dus niet drinkbaar.

Let er op dat je toiletpapier niet door het toilet spoelt.

In Portugal wordt laat gegeten ‘s avonds. Tip: ga met jonge kinderen ‘s middags uit eten.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Portugal. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.