Universiteitsstad Coimbra in Portugal, wat is er te doen met kinderen?

 Universiteitsstad Coimbra met kinderen bezoeken is wanneer je in Centraal Portugal bent een aanrader voor de minder zonnige dagen. Daphne nam daar een kijkje en vertelt wat je er allemaal kunt doen.

Dit blog is in 2018 geschreven en in 2020 voorzien van een update

Universiteitsstad Coimbra met kinderen

Misschien is Coimbra met kinderen bezoeken niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie in Portugal, maar het is zeker een bezoekje waard. Coimbra is ongeveer 1,5 uur rijden vanaf het vliegveld in Porto en een fijne stad om te bezoeken. Voor alle leeftijdscategorieën zijn er in Coimbra leuke activiteiten te vinden.

Lees verder voor de leuke bezienswaardigheden in Coimbra met kinderen en zet bij een bezoekje aan Portugal deze stad op je verlanglijstje! 

 

Portugal dos Pequenitos

Portugal voor de kleintjes, de naam van het park zegt het eigenlijk al. Dit park met kleine huisjes is een leuke plek voor de kleinsten om te spelen. Het park is niet groot en er is overal iets te zien, te onderzoeken en te ervaren.

Alle huisjes zijn toegankelijk voor de kinderen. Kijken door de raampjes, klimmen op de trapjes, deuren en hekjes openen en dichtmaken, de meeste peuters en kleuters vermaken zich zo wel even. Ook rijdt er een treintje door het park. Dit park is leuk voor kinderen vanaf dat ze kunnen lopen tot maximaal een jaar of 8, al zal dit afhankelijk zijn van het kind.

Entree voor kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen is 10 euro en voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar betaal je 6 euro. Er zijn ook speciale familietickets te koop voor 28 euro (2 volwassenen, 2 kinderen) en voor 32 euro (2 volwassenen en 3 kinderen)(prijspeil 2020).

Portugal voor de kleintjes
Portugal voor de kleintjes
Overal leuke kleine huisjes om te ontdekken
Overal leuke kleine huisjes om te ontdekken
Ik pas er nog net in!
Ik pas er nog net in!
Een leuk treintje voor een ritje door het park
Een leuk treintje voor een ritje door het park

De universiteit van Coimbra

De oudste universiteit in Portugal, de universiteit van Coimbra, stamt uit 1290. Nog steeds zijn er vele studenten die aan deze universiteit studeren. Je kunt vele plekken op de universiteit bezoeken. De oude bibliotheek is mijn favoriet. Helaas mag je daar geen foto’s maken. Je waant je terug in de tijd, of in een Harry Potter film of misschien wel in de laatste film van Belle en het Beest.

Voor de kinderen is de gevangenis misschien wel het spannendste deel om te bezoeken. Kan je je voorstellen dat je daar heen moest als je te laat kwam op school? Ook de zalen zijn prachtig om te zien en spreken erg tot de verbeelding.

Een bezoekje aan de universiteit is geschikt voor alle leeftijden, maar wel afhankelijk van het kind. Je kunt hier vooral kijken en luisteren naar de (spannende) verhalen. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de universiteit van Coimbra.

De universiteit van Coimbra
De universiteit van Coimbra
Spannende verhalen kunnen hier gemaakt worden
Spannende verhalen kunnen hier gemaakt worden

Musea de Ciência: Het museum van de Wetenschap

Wil je je kinderen laten zien hoe er vroeger les werd gegeven? Welke spullen ze gebruikten en hoe een universiteitszaal eruit zag? Dan is een bezoekje aan het museum van de Wetenschap de moeite waard tijdens een stedentrip naar Coimbra met kinderen.

Er zijn prachtige zalen met daarin alle materialen die vroeger gebruikt werden op school. Daarnaast zijn er verschillende zalen met opgezette dieren. Ook deze werden voor en door de studenten gebruikt. Dit gedeelte van het museum is te bezoeken met een gids.

Het tweede gedeelte van het museum is interactief (aan de andere kant van de weg). Helaas hebben we dit gedeelte door tijdsgebrek overgeslagen. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Het museum lijkt mij leuk voor kinderen vanaf een jaar of 6. Neem voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen een kijkje op de website van Musea de Ciência.

Met deze spullen werd vroeger echt les gegeven
Met deze spullen werd vroeger echt les gegeven
Herken je spullen die nu nog gebruikt worden?
Herken je spullen die nu nog gebruikt worden?
Opgezette bijzondere dieren
Opgezette bijzondere dieren
Er zijn heel veel dieren te zien in het museum
Er zijn veel dieren te zien in het museum
Wat bijzonder om te zien!
Wat bijzonder om te zien!

Museum Exploratório

Volgens de kenners het leukste museum om heen te gaan in Coimbra met kinderen. Helaas is het museum dicht op maandag, waardoor wij er niet heen konden. Mijn advies is dan ook om meerdere dagen naar Coimbra te gaan, een bliksembezoekje is echt niet lang genoeg.

Wat is een fijn hotel in Coimbra met kinderen?

Mocht je langer dan één dagje in Coimbra willen verblijven, dan is een goede overnachtingstip Hotel Sapientia, dat midden in de stad ligt. Vanaf het hotel is het minder dan vijf minuten lopen naar de universiteit en ongeveer een kwartiertje naar Portugal dos Pequenitos.

Het hotel heeft 6 hotelkamers en 16 appartementen. Vooral de appartementen zijn erg geschikt als je met kinderen reist. Van een slaapbank is een bed te maken waardoor je 2 extra slaapplekken creëert. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een andere inrichting. Mocht je met kleine kinderen reizen, dan staat een campingbedje en kinderstoel voor je klaar.

Bij mooi weer kun je op de binnenplaats zitten. De kinderen mogen Esmaralda, de schildpad, van eten voorzien. Zowel ’s avonds als overdag heb je vanaf het dak een prachtig uitzicht over de stad.

Uitzicht vanaf het dak van het hotel
Uitzicht vanaf het dak van het hotel
Het grote bed
Het grote bed in Hotel Sapientia
Van de bank kan een bed gemaakt worden, er is voldoende ruimte
Van de bank kan een bed gemaakt worden, er is voldoende ruimte
Een fijn terras
Een fijn terras
Er staat een lekker ontbijtje klaar
Er staat ’s ochtends een lekker ontbijtje klaar

Ligging van Coimbra

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Portugal? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Portugal, Center of Portugal en TAP Air Portugal. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.