Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Franse snelweg

Blogger Suzanne reed de afgelopen jaren meerdere keren door Frankrijk en verzamelde een lijstje met de meest kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Franse snelweg. Handig!

Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Franse snelweg

Jullie kennen dat vast wel. Je hebt tijdens de reis naar je vakantieadres in Frankrijk uren in de auto gezeten en het wordt tijd om te stoppen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen (aires) langs de snelwegen aanwezig, maar welke kies je? Toen we nog geen kinderen hadden waren we niet zo kieskeurig. Maar nu is het belangrijk dat de aanwezige toiletten schoon zijn en dat er voldoende schone en groene buitenruimte is waar ze even lekker kunnen spelen voordat de reis weer verder gaat.

Je moeten weten dat er twee soorten parkeerplaatsen bestaan: de “aires de repos” (rustplaatsen), op ongeveer elke 20 km, en de “aires de service” (serviceplaatsen), op ongeveer elke 60 km. Op de aires de repos zijn nagenoeg geen voorzieningen – het is een parkeerplaats – maar het is er rustiger dan op de aires de services. Je vindt er een picknickhoek en een sanitair blok. De aires de service zijn vaak groot en beschikken over een benzinestation en een winkel.

Wij nemen altijd een thermoskan koffie mee en kant-en-klaar gesmeerde broodjes. Fruit, wat komkommer en tomaat, eitje, melk of water voor de kinderen en dan lekker picknicken! Voorwaarde is dus gras, een speelplek en een toilet voor mij, want de jongens zijn groot genoeg om tegen een boom te kunnen gaan staan, zo handig. De restaurants slaan we liever over.

Over het algemeen beschikken de aires over voldoende parkeerplekken, zelfs in de drukke zomermaanden. De meeste rustplaatsen zijn zo groot, dat de bezoeker de parkeerplaatsen achterin niet eens ziet. TIP: rijd bij drukte naar achteren door te rijden. Daar is altijd wel plek.

De leukste Franse parkeerplaatsen voor kinderen

Op basis van eigen ervaringen en een speurtocht op internet heb ik een handig overzicht gemaakt van mooie en kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Franse snelweg. Let op: dit overzicht gaat alleen over aires. De restaurants zijn geen onderdeel van de beoordeling.