Home Blog

Gezinsvakantie in Polen

Een kindervakantie in Polen ligt voor veel gezinnen niet voor de hand, toch is Polen een erg aantrekkelijke vakantiebestemming voor actieve gezinnen. Er zijn mooie steden en de natuur is prachtig. Bijkomend voordeel: Polen is goedkoop.

Saskia ging een week naar Polen. Haar blogs lees je hier. Polen is zo goed bevallen dat we verwachten dat er de komende jaren meer blogs bij gaan komen.

regels-corona-nieuwe-stijl

Op vakantie in Europa tijdens corona: waar mogen we heen en wat zijn daar de regels?

Hoera! We mogen weer op vakantie in Europa tijdens corona in de zomervakantie. Het reisadvies vanuit Nederland is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat we in ieder geval [...]

Vakantie in Mazurië, het merengebied in het noordoosten van Polen

Mazurië is het merengebied in het noordoosten van Polen. Saskia verblijft vlakbij het plaatsje Giżycko. Welke bezienswaardigheden en activiteiten er in de omgeving zijn, dat lees je in dit blog. [...]

Bialowieza-oerbos-reservaat-excursie-met-gids-6

Bialowieza Nationaal Park, op zoek naar bizons in het oerbos

Bialowieza Nationaal Park is bekend van de grote populatie bizons en het enige oerbos in Europa. Saskia kent het gebied van de beroemde Poolse wodka met een grasspriet in de [...]

polen-wolfsschanze-19a

Bunkercomplex Wolfsschanze in Polen, het hoofdkwartier van Hitler

Wie dacht dat Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog de boel aanstuurde vanuit Berlijn heeft het mis. Hij bracht ruim 800 dagen (2,5 jaar) door in zijn zwaar beveiligde bunker in [...]

Kindervakantie Polen boeken

Op vakantie naar Polen met kinderen? De mooiste vakanties boek je via onderstaande reisorganisaties:

Vakantiehuizen, hotels en campings boek je eenvoudig via de volgende websites:

De meeste gezinnen zullen ervoor kiezen om met de auto naar Polen te gaan. Vooral omdat je dan ter plaatse de vrijheid hebt om te gaan en te staan waar je wilt.

Met de trein naar Polen

Ook de trein is een optie, meestal moet je dan in Berlijn overstappen. Bij NS International kun je direct de treinverbindingen checken naar de grote Poolse steden.

Ga je op vakantie naar Polen? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Polen met kinderen hier verzameld.

Feitjes Polen

• Munteenheid: zloty
• Tijdsverschil met Nederland: geen
• Wereldstekker nodig: nee
• Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgids in Polen:

Op weg naar Polen

De route naar Polen gaat met de auto altijd door Duitsland. Lees hier onze tips voor kindvriendelijke parkeerplaatsen in Duitsland of vind hier hotels met familiekamer die zich goed lenen voor een tussenstop.

Regels autostoeltjes

Kinderen die kleiner zijn dan 150 cm moeten in een goedgekeurd autostoeltje of op een zitverhoger worden vervoerd. Als er geen kinderzitje beschikbaar is, dan mogen kinderen tussen de 135 en 150 cm met een gewone autogordel worden vervoerd.

Milieusticker, Tol en Vignet

Op enkele snelwegen wordt tol geheven. Je kunt ter plaatse contant betalen bij de tolpoortjes of elektronisch.

Tips kindervakantie in Polen

Vooral bij de jongere generatie is er kans dat je iemand treft die Engels spreekt, al is dit zeker geen vanzelfsprekendheid. Soms spreekt men wel Duits.

Bijna overal kun je met pinpas en creditcard betalen, dus ook in winkels, tankstations en restaurants.

Steeds meer campings en accommodaties bieden gratis WIFI aan, maar de kwaliteit er van wisselt sterk.

De kosten voor boodschappen zijn lager dan in Nederland, alleen melkproducten zijn in verhouding duurder. De prijzen in de horeca liggen veel lager dan in Nederland.

Polen is een katholiek land en dat is te merken bij de feestdagen zoals Pasen, Maria Hemelvaart (15 augustus) en Kerst. Daarnaast viert met op 1 mei Dag van de Arbeid en op 3 mei de Dag van de Grondwet. Op 11 november wordt Bevrijdingsdag gevierd.

Weer en beste reisperiode in Polen

Polen heeft koude winters en gematigd warme zomers. Het hele jaar door is een vakantie in Polen met kinderen mogelijk. In de winter voor de wintersport in het zuiden en in de mei-, zomer- en herfstvakantie is het gehele land geschikt voor een kindervakantie. In het najaar is het er meestal nog aangenaam qua temperatuur.

Blote schouders en hele korte shorts worden niet gewaardeerd bij het bezoek aan een kerk. Hoewel men er bij kinderen soepeler mee omgaat vinden wij het zelf respectvol om hen in ieder geval een shirtje aan te trekken die de schouders bedekt. Een andere optie is om dunne vestjes mee te nemen die kinderen aan kunnen trekken als je een kerk in gaat.

Het kraanwater is meestal niet drinkbaar.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Polen. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.