Home Blog

Hongarije

Over Hongarije is nog niet veel geschreven, maar laat je verrassen door ons blog over Debrecen. Het is een bestemming waar je voordelig heen kunt vliegen vanaf Eindhoven en waar voor gezinnen veel te doen, zeker als je van zwemmen houdt.

Cooming soon: Boedapest!

Hoewel Hongarije prima met de auto bereikbaar is, zal je voor een korte break eerder voor het vliegtuig kiezen. Huur ter plaatse een auto bij Sunny Cars, dan heb je dankzij het All Inclusive principe geen gedoe met verzekeringen.

Bekijk hier de mogelijkheden om naar Hongarije te vliegen en boek direct je tickets.

Het is ook mogelijk om met de trein naar Hongarije te gaan. Het verschilt per jaar welke lange afstandsverbindingen en nachttreinen er zijn. Meestal rijdt er een nachttrein naar Wenen en kun je vanaf daar een trein nemen naar Boedapest.

Bekijk hier de actuele treinverbindingen en boek direct je treintickets.

Ga je op vakantie naar Hongarije? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Hongarije met kinderen hier verzameld.

Feitjes Hongarije

  • Munteenheid: Hongaarse Forint
  • Tijdsverschil met Nederland: niet
  • Wereldstekker nodig: nee
  • Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Hongarije:

Op weg naar Hongarije

Meeste reizigers gaan met de auto of per vliegtuig naar Hongarije. Als je met de auto reist, kom je waarschijnlijk door Duitsland. Check hier ons blog over kindvriendelijke parkeerplaatsen in Duitsland. Bedenk je dat het eind juli/ begin augustus op zaterdagen druk is op de Duitse snelwegen.

Vanaf Nederland kun je naar alle luchthavens in Hongarije vliegen ( Boedapest, Debrecen en Heviz Balaton).

Klik op het tabblad Vervoer voor het kopen van een vliegticket naar Hongarije.

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.50 meter moeten in een kinderzitje of zittingverhoger worden vervoerd. Achterin is voor kinderen vanaf 1.35 meter een zitje of verhoger niet meer verplicht. Kinderen onder de drie jaar moeten altijd in een autostoeltje.

Milieusticker, Tol en Vignet

In Boedapest en andere grote steden is sprake van een smogalarm. In dat geval mogen bepaalde voertuigen de binnenstad niet in. Meestal gaat het om voertuigen met een lagere emissienorm dan Euro 5. Een smogalarm wordt minstens een dag van te voren aangekondigd.

Bijna alle wegen in Hongarije zijn tolwegen. Hiervoor moet je een e-vignet aanschaffen, te koop bij de grensovergangen, vrijwel alle tankstations en een aantal andere verkooppunten. Je kunt het ook vooraf bestellen via websites. Het vignet hoeft niet achter de voorruit, registratie gaat via het kenteken.

Tips kindervakantie in Hongarije

De voertaal is Hongaars. In Hongarije wordt behoorlijk Duits gesproken, het Engels wordt steeds beter.

In Hongarije kun je weliswaar op veel plekken met je bankpas betalen, maar niet overal. Neem dus voldoende contant geld mee als je op pad gaat.

Boodscappen doen is voordelig in Hongarije. De prijzen in de horeca zijn eveneens lager dan in Nederland.

Weer en beste reisperiode in Hongarije

In Hongarije regent het relatief weinig. Zomers is het er warm, in de winter koud. Er zijn ‘s winters mogelijkheden om te skieën maar voor de geoefende skiër bieden de skigebieden weinig uitdaging.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Hongarije. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.