Home Blog

Gezinsvakantie in Hongarije

Een kindervakantie in Hongarije? Het is een wat onbekendere bestemming, maar zeker de moeite waard. Saskia ging naar Debrecen, een kleinere plaats met een gigantisch waterpark en middenin de poesta’s. Later bezocht ze Boedapest met kinderen. De Hongaarse hoofdstad is erg leuk om met kinderen heen te gaan, zeker als je een of meerdere thermale baden bezoekt.

Lees onze blogs over Hongarije met kinderen voor meer inspiratie!

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa zijn er in overvloed. Het is een ideale periode om weg te gaan. Je hebt langer de tijd en het is op veel plekken [...]

wenen-boedapest-4

Interrail route: Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije

Een Interrail route kiezen valt niet mee. Saskia kon bijna niet kiezen uit alle mogelijkheden die de Interrail Pass biedt. Uiteindelijk viel de keuze op de combinatie Zwitserland, Oostenrijk en [...]

Met Wizz Air naar Debrecen met kinderen? De leukste bezienswaardigheden en accommodaties

Een stedentrip Debrecen met kinderen, Saskia had er nog niet eerder van gehoord. Debrecen is de tweede stad van Hongarije. Vanaf Eindhoven vliegt low cost carrier Wizz Air een paar [...]

Stedentrip Boedapest met kinderen? Dit zijn de leukste bezienswaardigheden

Een stedentrip Boedapest met kinderen is misschien niet je eerste keuze. Saskia ging er tijdens haar Interrail-reis 2,5 dag heen en weet het zeker: de Hongaarse hoofdstad is supertof met [...]

regels-corona-nieuwe-stijl

Op vakantie in Europa tijdens corona: waar mogen we heen en wat zijn daar de regels?

Hoera! We mogen weer op vakantie in Europa tijdens corona in de zomervakantie. Het reisadvies vanuit Nederland is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat we in ieder geval [...]

Waterparken in Europa: de grootste en leukste waterparken!

Wauw, wat zijn er veel toffe waterparken in Europa! Sinds de kinderen van Saskia hun zwemdiploma hebben is het bezoeken van een aquapark of een groot zwembad een vast onderdeel [...]

Fietsexcursie in Boedapest met kinderen, met Baja Bikes de stad verkennen

Voor een eerste kennismaking met de Hongaarse hoofdstad kiest Saskia voor een fietsexcursie in Boedapest met kinderen. Met een Nederlandstalige gids van Baja Bikes gaan ze de stad verkennen. Klaar [...]

Veelbelovend: Hongarije met kinderen

Elke twee weken verschijnt er op vrijdag een veelbelovende vakantie op KidsErOpUit. Het zijn plekken waar wij zelf niet zijn geweest -we kunnen dus niet uit ervaring spreken- maar die [...]

Kindervakantie Hongarije boeken

Op vakantie naar Hongarije met kinderen? Geniet van het bekende Boedapest of kies voor het onbekendere Debrecen. Een andere populaire vakantiebestemming in Hongarije voor gezinnen is het Balatonmeer. Bij onderstaande reisorganisaties zijn vakanties naar Hongarije te boeken:

Campings, hotels en huisjes:

Hoewel Hongarije prima met de auto bereikbaar is, zal je voor een korte break eerder voor het vliegtuig kiezen. Huur ter plaatse een auto bij Sunny Cars, dan heb je dankzij het All Inclusive principe geen gedoe met verzekeringen.

Met de trein naar Hongarije

Het is ook mogelijk om met de trein naar Hongarije te gaan. Het verschilt per jaar welke lange afstandsverbindingen en nachttreinen er zijn. Meestal rijdt er vanuit Duitsland een nachttrein naar Wenen en kun je vanaf daar een trein nemen naar Boedapest.

Bekijk bij NS International de actuele treinverbindingen en boek direct je treintickets.

Ga je op vakantie naar Hongarije? Dan heb je vast ook allerlei praktische vragen. De bloggers van KidsErOpUit hebben hun ervaringen gebundeld en alle tips voor een vakantie in Hongarije met kinderen hier verzameld.

Feitjes Hongarije

  • Munteenheid: Hongaarse Forint
  • Tijdsverschil met Nederland: niet
  • Wereldstekker nodig: nee
  • Siësta: nee

Handige Reisgidsen

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Hongarije:

Op weg naar Hongarije

Meeste reizigers gaan met de auto of per vliegtuig naar Hongarije. Als je met de auto reist, kom je waarschijnlijk door Duitsland. Check hier ons blog over kindvriendelijke parkeerplaatsen in Duitsland. Bedenk je dat het eind juli/ begin augustus op zaterdagen druk is op de Duitse snelwegen.

Vanaf Nederland kun je naar alle luchthavens in Hongarije vliegen (Boedapest, Debrecen en Heviz Balaton).

Regels autostoeltjes

Kinderen kleiner dan 1.50 meter moeten in een kinderzitje of zittingverhoger worden vervoerd. Achterin is voor kinderen vanaf 1.35 meter een zitje of verhoger niet meer verplicht. Kinderen onder de drie jaar moeten altijd in een autostoeltje.

Milieusticker, Tol en Vignet

In Boedapest en andere grote steden is sprake van een smogalarm. In dat geval mogen bepaalde voertuigen de binnenstad niet in. Meestal gaat het om voertuigen met een lagere emissienorm dan Euro 5. Een smogalarm wordt minstens een dag van te voren aangekondigd.

Bijna alle wegen in Hongarije zijn tolwegen. Hiervoor moet je een e-vignet aanschaffen, te koop bij de grensovergangen, vrijwel alle tankstations en een aantal andere verkooppunten. Je kunt het ook vooraf bestellen via websites. Het vignet hoeft niet achter de voorruit, registratie gaat via het kenteken.

Tips kindervakantie in Hongarije

De voertaal is Hongaars. In Hongarije wordt behoorlijk Duits gesproken, het Engels wordt steeds beter.

In Hongarije kun je weliswaar op veel plekken met je bankpas betalen, maar niet overal. Neem dus voldoende contant geld mee als je op pad gaat.

Boodschappen doen is voordelig in Hongarije. De prijzen in de horeca zijn eveneens lager dan in Nederland.

Weer en beste reisperiode in Hongarije

In Hongarije regent het relatief weinig. Zomers is het er warm, in de winter koud. Er zijn ’s winters mogelijkheden om te skieën maar voor de geoefende skiër bieden de skigebieden weinig uitdaging.

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Lokale situaties kunnen altijd wijzigen. Deze tips zijn gebaseerd op onze eigen vakanties in Hongarije. Heb je aanvullende tips? Stuur dan een mail naar info@kidseropuit.nl.