Avonturenpark Sevink Molen, is het een leuke binnenspeeltuin of een krijspaleis?

Tijdens haar zoektocht naar leuke binnenspeeltuinen komt Saskia tijdens het Groot Gelders Avontuur bij avonturenpark Sevink Molen in Winterswijk Meddo. Is dit een krijspaleis a la Ballorig of ontstijgen ze dat fantasieloze niveau? Hoog tijd om het te gaan ontdekken.

Welkom bij Avonturenpark Sevink Molen

We parkeren onze auto en lopen naar de ingang van Avonturenpark Sevink Molen. “Mam, mama, een dino!!!” Zoon C. staat te springen en te wijzen. Naast de ingang staat een T-Rex. Maar niet zomaar een, deze beweegt. Dat niet alleen, hij maakt ook geluid. “Ik ben niet bang hoor, ik durf er best heen te lopen” zegt C. stoer. Hij is bijna niet weg te krijgen bij de T-Rex. Dat is al een mooie binnenkomer bij Avonturenpark Sevink Molen.

Bij de kassa krijgen de kinderen 2 muntjes per persoon. “Die zijn van de elektrische autootjes, de air hockey of het pony-computerspel” vertelt de medewerker. Sevink Molen scoort alweer een punt door 2 muntjes bij de prijs inbegrepen te laten zijn. Zo kunnen alle kinderen deze dingen doen en zijn ze niet afhankelijk van hun ouders en of die bereid zijn nog een keer de portemonnee te trekken voor dit soort extra’s. Daarnaast zal dit systeem ook het gebruik van deze populaire onderdelen reguleren.

Via een trap, lift of glijbaan kunnen we naar beneden, op naar Avonturenpark Sevink Molen!

Daar moeten we heen!
Daar moeten we heen!
De T-Rex bij de entree van Avonturenpark Sevink Molen.
De T-Rex bij de entree van Avonturenpark Sevink Molen.
Met de glijbaan naar beneden, naar de binnenspeeltuin.
Met de glijbaan naar beneden, naar de binnenspeeltuin.

Spelen bij Avonturenpark Sevink Molen

Het is rustig als wij op een zaterdagochtend bij Avonturenpark Sevink Molen zijn. We zoeken een plekje uit en C. en dochter M. doen direct hun schoenen uit. Ze weten al waar ze heen willen: de trampolines. Terwijl C. aan het springen is ziet hij dat er allemaal dino’s op de muren zijn geschilderd, hij wordt er nog blijer van dan dat hij al was.

De trampolines met daarvoor de draaimolen.
De trampolines met daarvoor de draaimolen.

Zoeken naar Ducaten

Naast de trampolines is een hele grote zandbak. Niet zomaar een zandbak, hier kan je op zoek naar Ducaten. Op een kaart staan kruizen die aangeven waar de Ducaten ongeveer begraven zijn. “Kijk C., we moeten daarheen en dan een stukje die kant op, daar moet een Ducaat liggen” zegt M. Ze beginnen heel fanatiek te graven. Dat houden ze behoorlijk lang vol, maar helaas vinden ze geen Ducaten. Die liggen echt goed verstopt.

Goed op de kaart kijken om te ontdekken waar de Dukaten liggen.
Goed op de kaart kijken om te ontdekken waar de Dukaten liggen.
En maar graven.
En maar graven.

Speelkasteel

In een andere hoek van Avonturenpark Sevink Molen staat een speelkasteel. Niet zo’n ding in primaire kleuren, maar een ‘echt’ kasteel met torentjes en een ophaalbrug. In het kasteel heeft C. al snel door dat hij ballen kan schieten. Hij klimt met een bal in z’n hand naar boven, stopt de bal in het kanon en schiet. Zo he, dat gaat snel. Ik hoor hem achter de kasteelmuur hard lachen. Hij rent verder, komt via de glijbaan naar beneden en klimt weer met een bal omhoog. M. heeft het niet zo op ridders en kastelen. Ze is in dit gedeelte daarom sneller uitgekeken.

Het speelkasteel.
Het speelkasteel.
Met klimwand!
Met klimwand!

Op hoogte klimmen en klauteren

Centraal in Avonturenpark Sevink Molen staat een boom. Via touwbruggen kan je hierheen lopen. Dit valt erg in de smaak bij M. en C. Het is natuurlijk best avontuurlijk om zo hoog te lopen.

De muntjes gebruiken

Bij C. branden de muntjes in zijn zak. Als M. nog in de zandbak aan het graven is, wil hij met mij airhockey doen. Beide zijn we ontzettend fanatiek. Uiteindelijk win ik net, maar het is reuze spannend. “Zullen we nog een potje doen?” stel ik voor. Maar nee, hij wil met zijn andere muntje het pony-computerspel doen. Hij gaat op de pony zitten, gooit zijn muntje erin en doet allerlei wedstrijdjes waarbij hij de pony moet sturen.

M. kiest ervoor om met een elektrisch autootje te rijden. C. mag bij het eerste ritje achterop en daarna gaat ze een keer alleen. Ik vind het er nogal saai uitzien, maar zij vindt het erg leuk.

Computerspel op een pony.
Computerspel op een pony.

Een huis bouwen van grote Lego-blokken

Dan ontdekken ze een hoek met heel veel grote Lego-blokken. Ze gaan een huis bouwen. Omdat het zo rustig is zijn er geen andere kinderen die hun bouwwerkzaamheden verstoren. Als ze beide hetzelfde doel hebben kunnen ze opeens erg goed samenwerken. C. sjouwt met de bloggen en M. bouwt op. Beide zijn ze tevreden met deze taakverdeling. Als ik kom kijken en wat vragen stel word ik bijna weggekeken. Ik mag ze niet storen.

Voor de kleinere kinderen

Avonturenpark Sevink Molen heeft een afgeschermde hoek die vooral leuk is voor kleinere kinderen. Met speeltafels waar een educatief tintje aan zit. Dit hadden M. en C. een paar jaar geleden echt leuk gevonden, nu ze 8 en 9 jaar oud zijn is die fase voorbij.

Het gedeelte voor de kleine kinderen.
Het gedeelte voor de kleine kinderen.

Hoe is het voor de ouders bij Avonturenpark Sevink Molen?

Ik snap heel goed dat een binnenspeeltuin er vooral voor de kinderen is. Maar als ik daar een dagdeel zit, wil ik ook wat comfort. Daar zijn ze bij Sevink Molen goed in geslaagd. In plaats van simpele plastic stoelen zoals we die kennen van de bekende landelijke keten van binnenspeeltuinen, staan er fauteuils. Wel afneembaar, maar ja, dat is in een binnenspeeltuin wel zo praktisch. Ze zitten in ieder geval prima. Er is goede koffie en thee verkrijgbaar. Verder is er een grote tijdschriftentafel met veel keuze uit redelijk actuele tijdschriften.

Tijdschriften voor de ouders.
Tijdschriften voor de ouders.

Een ander belangrijk punt vind ik akoestiek. Als wij bij Avonturenpark Sevink Molen zijn is het vrij rustig, hierdoor kan ik dit niet goed beoordelen. Als je kinderen ouder zijn kan je overwegen om boven te gaan zitten. Dat zal qua geluid sowieso prettiger zijn en door de ramen kan je alsnog je kinderen in de gaten houden. Dit moet je natuurlijk alleen doen als je zeker weet dat je kinderen zich normaal kunnen gedragen.

Eten en drinken bij Sevink Molen

Op drukke dagen is er op het niveau van de binnenspeeltuin een soort snackpoint geopend. Wil je rustiger zitten en/of echt uiteten dan kan je boven in het restaurant terecht. Wij eten hier tussen de middag pannenkoeken. Deze zijn goed! Ik kies voor een hartige pannenkoek met zalm en deze is echt goed gevuld. Dit geldt ook voor de pannenkoek van G. De kinderen testen meteen de flexibiliteit van het persoon: “Ik wil een pannenkoek met ijs en slagroom maar dan zonder slagroom” en “Ik wil een pannenkoek met ijs en slagroom maar dan zonder ijs”. Dat wordt even later keurig geserveerd.

Voedzaam en lekker.
Voedzaam en lekker.

Buiten spelen bij Sevink Molen

Naast de binnenspeeltuin heeft Sevink Molen ook een speeltuin buiten. Hiervoor hoef je geen entree te betalen, maar een consumptie op het terras is wel verplicht. Voor kinderen t/m circa 8 jaar is het een erg leuke speeltuin. Aan M. (9 jaar) merkten we al dat ze voor een deel van de speeltuin te groot is, maar ze heeft zich er wel eventjes vermaakt.

Handig om te weten over Avonturenpark Sevink Molen

Voor kinderen is de entree 5,95 euro en voor volwassenen betaal je 2,95 euro (prijspeil 2017). Sevink Avonturenpark gaat elke dag om 10 uur open en sluit ’s avonds om 19 of 21 uur, afhankelijk van de dag en of het vakantie is. Actuele entreeprijzen en openingstijden zijn te vinden op de website van Sevink Molen.

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen.

Omdat Avonturenpark Sevink Molen vlakbij de Duitse grens ligt kan het verstandig zijn om de Duitse feest- en vrije dagen in de gaten te houden. Op voor ons onverwachte momenten kan het daardoor druk zijn met Duitsers bij Sevink Molen.

Ligging Avonturenpark Sevink Molen

Zou jij met je kinderen een keer naar Avonturenpark Sevink Molen willen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in de Achterhoek te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Dit blog is tot stand gekomen tijdens de campagne Groot Gelders Avontuur in samenwerking met Gelderse Streken en Gezinopreis. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.