Eropuit met een peuter? Dit zijn de 25 leukste uitjes met een peuter!

Op zoek naar leuke uitjes met een peuter? Blogger Yvonne heeft in willekeurige volgorde de leukste dagjes uit met een peuter op een rij gezet. Natuurlijk allemaal getest door de bloggers van KidsErOpUit toen hun kinderen zo’n 2 jaar oud waren.

De leukste uitjes met een peuter

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie peuters is gesteld, maar mijn peuter D. bruist altijd van de energie en kan niet wachten om er op uit te gaan. En dat doe ik dan ook graag. Soms kies ik voor een peutervriendelijk uitje letterlijk om de hoek en soms voor een uitje wat verder weg. Inmiddels heb ik al heel wat leuke uitjes met een peuter verzameld die soms geheel gratis zijn.

Hieronder een overzicht van 25 leuke uitjes met een peuter in willekeurige volgorde. Scrol daarna verder naar beneden voor concretere tips voor deze dagjes uit met een peuter én handige tips om korting te krijgen.

 1. Kabouterpad
 2. Zwemmen
 3. Peutervriendelijke musea
 4. Peutervriendelijke theatervoorstellingen
 5. Sloepje varen
 6. (Natuur)speeltuin bezoeken
 7. Treinen kijken
 8. Auto’s en vrachtwagens kijken vanaf een viaduct
 9. Lunchen op een peutervriendelijke locatie
 10. Knutselmiddag in een buurthuis
 11. Dagje uit met een peuter naar een festival
 12. Vliegshow of vliegveld bezoeken
 13. Tuincentrum bezoeken
 14. Voorleesochtend in de bibliotheek
 15. Naar de kinderboererij
 16. Fietstocht maken met je peuter
 17. Bouwplaats bezoeken en hoogwerkers en graafmachines bekijken
 18. Peutervriendelijk attractiepark bezoeken
 19. Naar een Open Boerderijdag
 20. Dierentuin bezoeken met je peuter
 21. Dagje strand met peuter
 22. Groente en fruit plukken in de kas
 23. Boodschappen doen op de markt
 24. Blotevoetenpad lopen
 25. Open dag van brandweer, politie of ziekenhuis bezoeken

Dagje uit met een peuter met korting

Een deel van bovenstaande uitjes met een peuter is gratis te bezoeken. Maar soms wil je een uitje doen waarvoor je een entreeprijs moet betalen. Wij kopen vaak kaartjes met korting via een van de volgende websites.

HEMA Kortingsacties

Vakantieveilingen

Uitjeskrant (tot 70% korting!)

Let er wel altijd even op vanaf welke leeftijd je entree moet betalen. Soms mag je peuter nog gratis naar binnen, je hoeft dan alleen een kaartje met korting voor jezelf te kopen.

Leukste dagjes uit met een peuter: 25 tips

Lees hieronder verder voor meer concrete tips en ideeën voor een dagje uit met een peuter. 

#1 Kabouterpad

Actieve uitjes met een peuter zijn een heel goed idee. Een wandeling maken dus ook. Hoewel wandelen…. het is meer stilstaan omdat je peuter natuurlijk alles goed wil bekijken. Bomen, takken, voor een peuter is het allemaal even prachtig. Heb dus vooral geen haast en maak de wandeling niet te lang.

Aanraders zijn de zogenoemde kabouterpaden, zoals het kabouterpad in Hoenderloo. Kabouterpaden zijn wandelingen met een afstand van zo’n 500 tot 1500 meter die met name geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Tegen een kleine vergoeding ontvangt je peuter een mooie puntmuts, worden zijn wangen rood geschminkt en luistert je peuter onderweg naar een verhaal uit het kabouterboek met kabouteropdrachten. De start van deze wandelingen is vaak vanuit een bezoekerscentrum. Ook daar is van alles te doen en te beleven.

Het kabouterpad is een heel leuk en leerzaam uitje voor peuters. (Foto: Daphne)
Het kabouterpad is een heel leuk en leerzaam uitje voor peuters. (Foto: Daphne)

#2 Zwemmen

Wat slechter weer? Dan is zwemmen een bijna gegarandeerd leuk uitje voor jou en je peuter. Vrijwel alle peuters vinden het heerlijk om te spetteren in het water of van een glijbaan af te roetsen. Veel zwembaden hebben speciale momenten (en prijzen) voor gezinszwemmen of bieden zelfs speciale peuter lessen aan. Denk wel aan het meebrengen van zwembandjes, want deze zijn in veel zwembaden verplicht. Bijgaand voordeel van dit uitje is, dat de meeste peuters na een middagje in het zwembad ook heerlijk slapen ’s avonds en dat betekent ook even quality time voor mama’s en papa’s!

Vind hier het beste zwembandje voor peuters

Zwemmen blijft een heel leuk uitje met peuters. (Foto: Yvonne)
Zwemmen blijft een heel leuk uitje met peuters. (Foto: Yvonne)

#3 Een peutervriendelijk museum bezoeken

Naar het museum met een peuter is misschien niet voor de hand liggend, maar is vaak verrassend leuk. Daarbij is het wel belangrijk dat je kiest voor een museum dat echt geschikt is voor een peuter. Denk bijvoorbeeld aan het Nijntjemuseum in Utrecht, het Spoorwegmuseum in Utrecht of het bakkerijmuseum in Hattem waar je peuter zelf koekjes mag bakken.

Ga je vaker een museum bezoeken, overweeg dan een Museumkaart. Met deze kaart kan je heel veel musea gratis bezoeken en vaak is je peuter gratis. Enthousiast geworden? Bekijk hier ons overzicht van de leukste musea voor peuters.

Koop hier museumkaartjes met korting

Bied mee bij Vakantieveilingen voor museumkaartjes

Bij het Nijntjemuseum is voor peuters veel te doen en te ontdekken. (Foto: Daphne)
Bij het Nijntjemuseum is voor peuters veel te doen en te ontdekken. (Foto: Daphne)

#4 Een peutervriendelijke theatervoorstelling

Ook dit is een van de leuke uitjes met een peuter als het wat minder weer is: samen genieten van een leuke voorstelling in het theater, zoals Sam de Brandweerman, Woezel en Pip of Peppa Pig. De peuter voorstellingen zijn vaak korter en interactief. De jonge bezoekers worden uitgedaagd om actief mee te klappen of dansen.

De eerste keer dat ik met mijn peuter een voorstelling bezocht was ik wel benieuwd of hij netjes bleef zitten, maar dat ging heel goed. En ach, ook al gaat je peuter even aan de wandel dan is dat helemaal niet erg. Hij of zij is zeker niet de enige!

Koop hier theaterkaartjes met korting

Tegenwoordig zijn er steeds meer leuke voorstellingen voor peuters zoals Woezel & Pip. (Foto: Karijn)
Tegenwoordig zijn er steeds meer leuke voorstellingen voor peuters zoals Woezel & Pip. (Foto: Karijn)

#5 Sloepje varen

Een vaartochtje is een leuk uitje met een peuter, maar vraagt wel alertheid. Een peuter kan immers nog niet zwemmen. Zorg dus voor een goed zwemvest en houd je peuter goed in de gaten. Onderweg is er een heleboel te zien. Peuters vinden het helemaal het einde als ze even mogen (mee)sturen als een echte kapitein.

Mijn eerste vaaruitje met een peuter was in Friesland. Voor zo’n 100 euro kan je daar een hele dag een sloep huren voor zes personen.  Neem een picknick mand mee met wat lekkers en meer aan bij onbewoonde eilandjes of leuke stadjes. Succes gegarandeerd!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier het blog van Saskia die met haar kinderen een sloep in Sneek huurde.

Heerlijk varen met je peuter en onderweg van alles zien. (Foto: Yvonne)
Heerlijk varen met je peuter en onderweg van alles zien. (Foto: Yvonne)

#6 (Natuur)speeltuin bezoeken

Speeltuinen zijn altijd een hit onder peuters. Overal in het land verschijnen steeds meer natuurspeeltuinen, zoals het Woeste Westen in Amsterdam, speelbos Meermond in Heemstede, de Ulenbelt in Deventer of het Belevenissenbos in Lelystad.  Hier is de wipkip of kunsstof glijbaan verruild voor een speeltuin waar speelattributen zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Denk aan water of modder waarmee je peuter heerlijk kan kliederen, of boomstronken en takken om de spannendste hutten mee te bouwen. Trek je peuter wel oude kleren, want vies wordt hij zeker in deze stoere speeltuin.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je een overzicht van de leukste plekken om lekker buiten te spelen of lees hier ons blog met de leukste 18 speeltuinen voor peuters en kleuters. Is het wat minder weer, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een overdekte speeltuin. Lees hier ons overzicht van de leukste overdekte speeltuinen. Wat voor weer het ook is, je vindt hier volop inspiratie voor uitjes met een peuter.

Een heerlijk uitje voor een mooie zomerdag, de natuurspeeltuin. (Foto: Daphne)
Een heerlijk uitje voor een mooie zomerdag, de natuurspeeltuin. (Foto: Daphne)

#7 Treinen kijken

”Dames en heren, de intercity uit Amsterdam komt binnen op spoor nummer 1”. Er gaat geen dag voorbij dat mijn peuter D. niet luid en duidelijk deze zin ten gehore brengt. Met aansluitend een harde blaas op zijn rode fluitje.

Treinen kijken staat bij mijn peuter met stip op nummer één in de categorie leuke uitjes met peuters. Nu is het ook wel zo dat ik zelf pal achter het station woon. Vrijwel dagelijks loop ik even naar het station, en staan we op de perrons waar alle treinen aankomen en vertrekken. Vaak mag hij de conducteur ‘helpen’ door op zijn eigen rode fluitje te blazen als de trein gaat vertrekken. Heerlijk om dan zo’n glunderend koppie te zien.

De meeste stations hebben tegenwoordig wel incheck poortjes, maar met een OV chipkaart kan je meestal in- en uitchecken zonder dat er saldo wordt afgeschreven. Maar er zijn natuurlijk tal van andere leuke treinuitjes, voor de echte treinliefhebbers vind je hier een overzicht van de leukste treinuitjes.

Een dagje met de trein of alleen treinen bekijken vinden peuters heel leuk. (Foto: Saskia)
Een dagje met de trein of alleen treinen bekijken vinden peuters heel leuk. (Foto: Saskia)

#8 Auto’s en vrachtauto’s bekijken vanaf een viaduct

Typisch een uitje met een peuter: ga naar een viaduct en bekijk van bovenaf alle voorbij razende auto’s en vrachtauto’s. Flink zwaaien wordt vaak beloond met hard toeteren van de vrachtauto’s. Je kan er zelfs nog een soort spelletje van maken, door je peuter alle kleuren van de voorbijrazende auto’s te laten benoemen. Of misschien herkent je peuter wel mama’s of papa’s auto? Het is wel even opletten dat je enthousiaste peuter de automobilisten en vrachtautochauffeurs natuurlijk niet té veel afleidt.

Auto's en vrachtauto's kijken blijft vooral voor jongens een heel leuk uitje. (Foto: Suzanne)
Auto’s en vrachtauto’s kijken blijft vooral voor jongens een heel leuk uitje. (Foto: Suzanne)

#9 Lunchen op een peutervriendelijke locatie

Lunchen een leuk uitje met een peuter? Velen hebben daar vast hun bedenkingen bij, want eten en peuters is doorgaans niet zo’n goede combinatie. Nog maar te zwijgen over netjes blijven zitten aan tafel. Toch kan lunchen met een peuter hartstikke gezellig zijn, mits je  naar de goede plekken gaat. En daarmee bedoel ik kindvriendelijke plekken waar je peuter ook de ruimte heeft om te spelen.

Restaurants waar kindvriendelijkheid verder gaat dan alleen het verstrekken van een kleurplaat. Zo zijn het Suikertantes cafe in Amsterdam, restaurant de Heikamp in Ruurlo, restaurant de Houtzagerij in Otterlo, restaurant Buiten in de Kuil in Lage Vuursche, restaurant Bruis in Blaricum en restaurant Kruim in Gouda heerlijke plekjes waarbij lunchen met een peuter écht een leuk uitje is.

Lekker lunchen met een peuter? Dat is hartstikke leuk, mits je naar een peutervriendelijk restaurant gaat. (Foto: Yvonne)
Lekker lunchen met een peuter? Dat is hartstikke leuk, mits je naar een peutervriendelijk restaurant gaat. (Foto: Yvonne)

#10 Knutselmiddag in buurthuis

Knutselen in een buurthuis is een leuke activiteit als het een keertje slecht(er) weer is. Er zijn veel buurthuizen die standaard op woensdagmiddag een knutselmiddag organiseren. Voor een kleine vergoeding kan je peuter een hele middag knutselen en krijgen ze ook nog wat te drinken en wat lekkers. Vrijwel elk buurthuis heeft een website met activiteitenkalender waarop je kunt zien of en wanneer de knutselmiddagen worden georganiseerd. Win-win, want ondertussen heb jij ook even quality time of knutsel je gezellig mee!

Een gezellige knutsel- en speelmiddag in het buurthuis is een leuk uitje voor peuters.(Foto: Yvonne)
Een gezellige knutsel- en speelmiddag in het buurthuis is een leuk uitje voor peuters.(Foto: Yvonne)

#11 Peutervriendelijke festival bezoeken

Een festival bezoeken is misschien niet één van de eerste uitjes met een peuter waar je aan denkt. Op een festival is vaak veel te zien en te doen, klinkt gezellige muziek en meestal zijn er kinderactiviteiten. Zo is voor echte auto en trucks liefhebbers het Mega trucks festival een aanrader. Op dit festival zijn er tal van trucks en bij sommige trucks mag je zelfs even in de cabine zitten, hoe gaaf is dat? Een ander leuk festival is Twente Ballooning in Oldenzaal. Vier avonden lang gaan er zo’n 30 heteluchtballonnen de lucht in, in allerlei kleuren en vormen. Ook is vaak de lokale brandweer aanwezig en is er een braderie met een springkussen.

Voor peuters jongens is het truckerfestival echt een aanrader. (Foto: Suzanne)
Voor peuters jongens is het truckerfestival echt een aanrader. (Foto: Suzanne)

#12 Uitjes met een peuter: een vliegshow of vliegveld bezoeken

Vliegtuigen kijken, ook dat is absoluut een van de favoriete uitjes van mijn peuter. Op Schiphol kan je vliegtuigen spotten vanaf het panoramaterras waar ook een echte KLM Fokker 100 staat. Hier is je peuter even passagier of misschien wel de piloot, ”arm doors, cross check?”  Een regionaal vliegtuig kan ook heel leuk zijn. Zelf ga ik met mooi weer graag naar vliegveld Teuge, daar kan je in het gras kleine vliegtuigen spotten maar ook parachutisten.

Vliegtuigen kijken blijft ook altijd erg leuk voor peuters. (Foto: Saskia)
Vliegtuigen kijken blijft ook altijd erg leuk voor peuters. (Foto: Saskia)

#13 Tuincentrum bezoeken

In mijn kennissenkring werd het tuincentrum meerdere keren genoemd als leuk uitje voor een peuter. Vooral rondom feestdagen zoals Pasen of Kerst is een tuincentrum mooi versierd en is er vaak een treintje of speelattribuut voor de kleinste bezoekers. Daarnaast heeft vrijwel elk tuincentrum aquariums waar je peuter de mooiste vissen kan zien zwemmen of is er een hoek waar ze met konijntjes kunnen knuffelen. Wat ook leuk is, is om je peuter een broeikastje te geven in je eigen tuin. Ga vervolgens met je peuter naar het tuincentrum om samen de lekkerste kruiden en groente te kopen die hij zelf mag kan gaan verbouwen.

#14 Voorleesochtend in de bibliotheek

Voorlezen is niet alleen een heel leuk en gezellig uitje met een peuter, maar ook heel educatief. Voorlezen speelt een belangrijke rol bij de taalontwikkeling. Door het voorlezen leert je peuter veel nieuwe woorden en hoort je peuter goed hoe zinnen zijn opgebouwd. Ook wordt door het voorlezen de fantasie van je peuter erg geprikkeld en leert hij gelijktijdig om goed te luisteren en zich te concentreren. Veel bibliotheken hebben speciale peuter voorleesochtenden of middagen waaraan je vaak gratis kan deelnemen.

#15 Naar de kinderboerderij

Een bezoek aan een kinderboerderij mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van leuke uitjes met een peuter. In vrijwel elke stad is wel een leuke kinderboerderij waar de dieren uitvoerig geknuffeld mogen worden. Ook zijn er soms speciale activiteiten rondom de seizoenen of feestdagen. In het voorjaar zijn er lammetjesdagen en rondom Pasen zijn er vaak knutselactiviteiten.

Naast de ’traditionele’ kinderboerderijen, is een bezoekje brengen aan een geitenboerderij een aanrader. Zo is de geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse bos echt een aanrader, maar ook geitenboerderij Geertjes Hoeve nabij Utrecht.

Wat een lieve geitjes allemaal bij de Geertjes Hoeve! (Foto: Yvonne)
Wat een lieve geitjes allemaal bij de Geertjes Hoeve! (Foto: Yvonne)

#16 Fietstocht maken met je peuter

Echt zelfstandig je peuter laten fietsen is soms misschien nog wat lastig, maar over het algemeen vind je peuter het ook superleuk om achterop te zitten. Onderweg is vaak genoeg te zien en te beleven. Probeer het fietsen af te wisselen met een bezoekje aan de speeltuin of kinderboerderij of kijk of je met een veerpont een rivier kan oversteken.  Wil je met je peuter lekker gaan fietsen, denk dan wel aan goede bescherming voor de zon en een goed fietsstoeltje. Voordeel van fietsen met een peuter is dat je gelijk zelf je portie beweging weer hebt gehad, een mooie win-win dus!

Een leuke fietstocht is altijd een leuk uitje voor peuters.
Een fietstocht is altijd een leuk uitje voor peuters.

#17 Bouwplaats bezoeken en hoogwerkers en graafmachines bekijken

Dinand kijkt altijd zijn ogen uit als wij hijskranen en graafmachines bekijken op een bouwplaats. Bijna overal kan je wel een plek vinden waar aan de weg wordt gewerkt of waar nieuwe huizen worden gebouwd. Natuurlijk worden bij thuiskomst alle hijskranen erbij gepakt en wordt de bouwplaatservaring nog eens nagespeeld.

#18 Peutervriendelijk attractiepark bezoeken

Ook voor peuters bestaan gave attractieparken en hoort op het lijstje van leuke uitjes met een peuter. Zo ging ik onlangs met Dinand naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit attractiepark is specifiek gericht op kleine(re) kinderen. Ook Toverland in Sevenum is heel geschikt voor peuters, met name als het wat minder weer is. Een deel ervan is namelijk overdekt. Verder is in Rotterdam Plaswijckpark een aanrader. Hier vind je niet alleen een speeltuin, maar ook een kleinschalige dierentuin en een verkeerstuin. In Apeldoorn moet je zeker een bezoekje brengen aan de Julianatoren of kinderparadijs Malkenschoten.

Enthousiast geworden? Bekijk hier ons overzicht voor leuke pretparken specifiek voor peuters en kleuters! 

Koop hier je entreekaartjes met korting

Bied op goedkope pretparkkaartjes

Attractiepark Toverland is erg leuk voor peuters. (Foto: Saskia)
Attractiepark Toverland is erg leuk voor peuters. (Foto: Saskia)

#19 Open boerderijendag bezoeken

Zelf vind ik fijn als mijn peuter ook wat opsteekt tijdens een uitje. Dat kan heel goed tijdens de Campina boerderij dagen. Vrijwel ieder jaar worden deze dagen georganiseerd, waarbij zo’n 66 boerenfamilies hun staldeuren openen. Samen met je peuter kan je zien en beleven waar de melk vandaan komt. Naast een rondleiding door de stallen zijn er vaak tal van andere activiteiten te doen, zoals skippy koe racen of melkbus heffen. En na al het spelen kan je peuter even lekker uitrusten bij de zuivelbar waar je gratis melkproducten kan proeven.

Helpen op de boerderij is voor peuters een heel leuk uitje. (Foto: Saskia)
Helpen op de boerderij is voor peuters een heel leuk uitje. (Foto: Saskia)

#20 Dierentuin bezoeken met je peuter

Een bezoek aan de dierentuin is niet alleen leuk voor je peuter, maar voor het hele gezin. En ook nog eens leerzaam. Ga samen op zoek naar de dieren en benoem de namen. Ook wordt er op een leuke manier extra informatie gegeven over de dieren en zijn er regelmatig momenten dat de dieren gevoerd worden. Elke dierentuin heeft wel een speeltuin waar je peuter zich even kan uitleven. Lees bijvoorbeeld de ervaringen van onze bloggers in GaiaZoo in Kerkrade, ZooParc Overloon, Burgers Zoo in Arnhem of Artis in Amsterdam.

Koop hier je dierentuinkaartjes met korting

Bied mee op goedkope dierentuinkaartjes

Dat is leuk, de olifanten helpen voeren! (Foto: Jolinda)
Dat is leuk, de olifanten helpen voeren! (Foto: Jolinda)

#21 Dagje strand met je peuter

Een heerlijk uitje voor in de zomer. Ga met je peuter naar het strand of een leuk zwemmeertje en ga op zoek naar krabbetjes of de mooiste schelpjes. Geef je peuter een schepnet, emmertje en een schepje en de kans is groot dat ie uren dikke pret heeft. Of bouw samen een levensgroot zandkasteel of spring in aanspoelende golven. Verzamel schelpen die later bij een middagje knutselen weer goed van pas komen. Neem wel altijd zonnebrand mee, zwembandjes en een hoedje of mutsje tegen de zon.

Schelpen zoeken of krabben vangen, je peuter zal het heel leuk vinden. (Foto: Saskia)
Schelpen zoeken of krabben vangen, je peuter zal het heel leuk vinden. (Foto: Saskia)

#22 Groente en fruit plukken in de kas

Ook dit uitje is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Ga met je peuter naar een kas en pluk je eigen groente, fruit of bloemen. Op sommige plekken kan je vrijwel elk weekend ”plukken”. Google even op ‘pluktuin’ en je vindt de leukste plekjes waar je zelf fruit kan plukken, groente kan oogsten of eieren kan rapen. Denk bijvoorbeeld aan Pluktuin Het Platteland in Putten, Pluktuin Hof Hazenberg in Aagtekerke, Jopie’s Groene Wereld in Dalfsen en het Aardbeienterras in Rijsbergen.  Vaak is alles ook nog eens biologisch.

Wat ook erg leuk is, is om deel te nemen aan de ”Kom in de Kas dagen”. Tijdens dit weekend openen honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers hun deuren van de kas voor het publiek. Bijna overal in Nederland is wel een mogelijkheid om eens te gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Zelf fruit plukken is niet alleen heel leuk voor je peuter maar ook leerzaam. (Foto: Daphne)
Zelf fruit plukken is niet alleen heel leuk voor je peuter maar ook leerzaam. (Foto: Daphne)

#23 Boodschappen doen op de markt

Een plakje kaas bij de kaasboer, een banaantje bij de groenteboer, een paar rozijnen bij de notenkraam en een gerbera bij de bloemenkraam. Met je peuter de markt bezoeken is hartstikke leuk, en ondertussen snoept hij er een eind op los. De drukte, gezelligheid en de roepende marktkooplui, ik houd ervan. Ook is groente en fruit vaak wat goedkoper dan in de supermarkt, helemaal als je aan het einde van de dag komt. Ook zijn er steeds meer kraampjes met kinderkleding of knutselartikelen. De traditionele markten zijn vaak op woensdagmiddag en zaterdagmiddag.

Ook een aanrader zijn permanente, overdekte foodmarkten. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je in deze overdekte markthallen tal van foodkraampjes. In Deventer is bijvoorbeeld Fooddock, in Enschede de Twentsche Foodhal en in Rotterdam vind je de Markthal.

Op de markt is het vooral smakelijk genieten voor je peuter. (Foto: Yvonne)
Op de markt is het vooral smakelijk genieten voor je peuter. (Foto: Yvonne)

#24 Blotevoetenpad lopen

Zoals de naam al doet vermoeden is een blotevoetenpad een pad door de natuur waar je met blote voeten overheen loopt. Je peuter komt onderweg steeds verassingen tegen. Zo moet je peuter de ene keer over een keienpad lopen, dan weer over een modderpaadje en soms is het echt klauteren over boomstammen heen. Na afloop kan je vaak nog een lekker drankje drinken of genieten van iets lekkers. Wij kennen het blotevoetenpad van het Hof van Twello en Erve Brooks in de Achterhoek, maar ook het blotevoetenpad in Schoorl schijnt erg leuk te zijn.

Handig om te weten is dat blotevoetenpaden niet geschikt zijn voor buggy’s of wandelwagens. Een baby in een draagdoek kan wel maar sommige stukken kunnen wel erg gli