De 6 leukste overdekte attracties van Burgers Zoo in Arnhem

Wist je dat je in Burgers Zoo in Arnhem ook met slecht weer je makkelijk een paar uur kunt vermaken? Blogger Jolinda is er vaak geweest met mooi en slecht weer en geeft haar beste tips.

De 6 leukste overdekte attracties van Burgers Zoo in Arnhem

Het regent dat het giet, maar toch hebben we onze kinderen beloofd wat leuks te gaan doen. En aangezien wij een ballenbak of druk zwembad niet echt als leuk ervaren, gaan we naar de dierentuin. Met slecht weer? Ja hoor, in Burgers Zoo in Arnhem is namelijk genoeg te zien en te doen met een dak boven je hoofd! Ik zet de overdekte highlights van Burgers voor je op een rij.

1. De Bush

“Gaan we door de smalle paadjes?” Onze jongste staat te trappelen op haar regenlaarsjes. Ze weet het al van vorige bezoekjes dankzij ons abonnement. In Burgers Bush kun je heerlijk op avontuur in een tropisch regenwoud. Stampen in de plassen en springen over de stenen in echt stromend water. Trek je kinderen niet hun beste schoenen aan, dan kunnen ze lekker hun gang gaan.

Op avontuur in Burgers Bush.
Op avontuur in Burgers Bush.

Elke keer als ik rondloop in de Bush, verbaas ik me weer over hoe goed het de medewerkers van Burgers is gelukt om hier een tropische jungle na te bootsen. Ik weet nog dat ik er niet lang na de opening in 1988, voor het eerst ging kijken. Wat was ik onder de indruk van de enorme oppervlakte, anderhalve hectare met bloemen, planten en dieren die ik nog nooit had gezien. Jaren later besef ik tijdens een vakantie in Ecuador pas echt goed dat het kunstmatige tropische regenwoud van Arnhem bijna niet van een echte jungle is te onderscheiden. Die ervaring hebben mijn kinderen nog niet, verder dan Europa zijn zij nog niet geweest. Maar voor een tropische ervaring hoeven wij ook niet ver te reizen 😉

We lopen ons vaste rondje. Even langs de grote zeekoeien, op zoek naar de kaaimannen, snel kijken of we de aardmannetjes actief zien, onder de enorme waterval door. Van het klauteren rusten we graag uit op het terras van het Bushrestaurant. Als je even rustig zit ontdek je meest kleurrijke vogels. En zien we daar nou een vliegende hond?

2. Ocean

Als we alles gezien hebben in de Bush, is het favoriete onderdeel van mijn zoon aan de beurt. De Ocean. We beginnen bij een tropische lagune waar het water nog heel ondiep is. Maar er zwemt al genoeg rond om te bewonderen. We lopen verder en elke keer weer kijken we onze ogen uit bij de kleurrijke onderwaterwereld die door middel van verschillende aquaria aan ons getoond wordt.

Genieten van de wereld onder water.
Genieten van de wereld onder water.

Hoogtepunt is de enorme panoramaruit waar zoonlief zoals gebruikelijk niet vandaan te krijgen is. In ieder geval niet totdat hij een van zijn favoriete dieren goed heeft bekeken: de hamerhaai. Het laatste gedeelte van de grote ocean is ook leuk voor kinderen. Letterlijk boven je hoofd zwemmen de roggen en ‘spookjesvissen’ zoals mijn jongste ze noemt. We komen uit bij een klein winkeltje en kunnen weer terug de Bush in om de Desert te verkennen.

3. De woestijn

Hier is het minder tropisch dan in de Bush, maar zeker net zo interessant. Ook hier kunnen kinderen zich goed vermaken op verschillende paden. Dat begint al op weg naar de Desert toe, door een ondergrondse avonturentunnel. Het lijkt op een verlaten mijngang en dit spreekt zeker tot de verbeelding. Er zijn leuke kruip- en sluipdoorgangen waar mijn kinderen veel plezier aan beleven. De dieren die er in de grotten in het donker leven kunnen ook rekenen op hun belangstelling. De ratelslangen kondigen het einde van de tunnel aan.

We lopen de echte woestijn in. Langs de pekari’s ontdekken we al snel de dikhoornschapen. Met een beetje geluk zien we ook nog een gier vliegen en de lynxen in actie. Veilig achter glas gelukkig. Als we weer buiten staan is het nog steeds niet droog. Op naar de binnenspeeltuin!

4. Kids Jungle

In 2012 is er vlakbij de grote buitenspeeltuin een Kids Jungle geopend. Een prima plek om overdekt te spelen. Het Jungle restaurant is heel handig om de hoek, dus wij kunnen een kopje koffie drinken terwijl onze kids op avontuur gaan. De grote houten picknicktafels zijn bij slecht weer druk bezet door ouders. Er is duidelijk aangeven voor welke leeftijd de toestellen geschikt zijn. Dit is in de buitenspeeltuin ook het geval.

5. Apen

Bij slecht of koud weer zijn de apen binnen te bekijken. Wij moeten dan wel even een stukje door de regen lopen, maar dat hebben we er wel voor over om de capriolen van de chimpansees te zien. Bij mooi weer verblijven ze op het grote eiland, dat in 1971 uniek in zijn soort was. Naast de chimpansees wonen de gorilla’s. Hier zijn regelmatig kleine gorilla’s te bewonderen, in 2013 werd er zelfs een tweeling geboren.

6. Mangrove

We zijn in de buurt van nog een overdekte attractie, de Mangrove. Dit noemen mijn kinderen de kleine Bush. En ze hebben gelijk, in de jaren ’80 is de Mangrove opgericht als proefhal voor de geplande Bush. Het is klein, maar zeker de moeite waard om even binnen te kijken. En geduld te hebben, dan ontdek je vast gekleurde vogels of misschien zelfs een hagedis.

Nog even naar buiten

Wij hebben alle overdekte verblijven en attracties gezien en lopen door de Rimba. De tijgers moeten we altijd even gedag zeggen. Net als de stokstaartjes. Maar ook de Maleise beren en brulapen vinden mijn kinderen geweldig leuk om te zien. Regen of geen regen 😉

Ook buiten is genoeg te zien.
Ook buiten is genoeg te zien.

Praktisch

Een kaartje kost voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar 18,50 euro. Tot en met 3 jaar zijn kinderen gratis. Vanaf 9 jaar betaal je 20,50. Online bestellen levert je 1,50 euro korting op (prijzen 2016). Parkeren kost 5 euro.

Burgers Zoo heeft leuke activiteiten en speurtochten voor kinderen, kijk op de website voor meer informatie.

Er zijn wagentjes te huur voor kinderen die te moe zijn om te lopen. Huren kost 1 euro, de borg is 4 euro.

Meer lezen

Zin om ook eens over naar een dierentuin te gaan? Klik en lees voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.