Home Blog

Treinreizen met kinderen

Met de trein reizen is met kinderen erg leuk. Begin met korte treinritjes in Nederland, dat is zelfs gratis als kinderen t/m 11 jaar een KidsVrij abonnement op hun persoonlijke OV-chipkaart hebben staan. De trein is ook een relaxed vervoersmiddel voor een stedentrip in het buitenland, je bent zo in Berlijn, Keulen, Brussel, Londen of Parijs. Of kies een bijzondere treinreis zoals die met de Harry Potter-trein in Schotland.

Het is zelfs mogelijk om je hele vakantie met de trein te doen als je voor een Interrail Pass kiest. Deze is voor kinderen t/m 11 jaar gratis.

Dé website om je internationale treinreis te boeken is natuurlijk die van NS International. Je kunt je treinkaartjes het beste 3 maanden van tevoren kopen. Kies met een gezin wel voor een plaatsreservering, dan heb je een gegarandeerde zitplek en zit je in principe bij elkaar. Voor een zitplaatsreservering betaal je wel iets extra’s als je 2e klas reist. Bij de 1e klas zit deze reservering erbij inbegrepen. Op sommige trajecten is daardoor een 1e klas kaartje voordeliger (of dezelfde prijs) als een 2e klas kaartje.

Kijk nu wat jouw treinreis kost bij NS International